Κουλουράκια Νηστίσιμα
Εύκολα, γρήγορα και πολυ νόστιμα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τοποθετούμε τα κουλουράκια μακριά το ένα από το άλλο μέσα στο ταψί γιατί φουσκώνουν λίγο και μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου πέντε (5) λεπτά αλλά μπορεί να διαφέρει από κουζίνα σε κουζίνα. Τα κουλουράκια ειναι έτοιμα μόλις ροδίσουν. ψήνουμε σε φούρνο με αναμένες αντιστάσεις πάνω-κάτω και χωρίς αέρα.
Υλικά
-
1,5 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1,5 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
1 μπέικιν
-
2 ποτηράκια ρακή
-
1 κιλό αλεύρι μαλακό
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκάλι, τη ρακή και το λάδι.
-
2
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λιγο το αλεύρι στο μείγμα.
-
3
Χρησιμοποιούμε όσο αλεύρι χρειαστεί (όσο σηκώσει) για να γίνει η ζύμη μαλακή.
-
4
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
-
5
Ψήνουμε για πέντε(5) λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.
Σχόλια (4)