Κουλουράκια παραδοσιακά σμυρνέικα

Bαθμολογία: 4.9524
       
 
21 ψήφοι
Ginger, 31.01.08

Περιγραφή

Πολύ πολύ νόστιμα κουλουράκια!!
Κουλουράκια παραδοσιακά σμυρνέικα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 9 κουταλάκια baking powder
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 12 αυγά
  • 3,5 φλυτζάνια φυτίνη
  • 1 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
  • 6 βανίλιες
  • 2 κρόκους διαλυμένους σε λίγο νερό για το άλειμμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Μικρασιατική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: 90-100 κουλουράκια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 35' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τη φυτίνη.
  2. Βάζουμε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπωλ και κάνουμε μια τρύπα στη μέση, όπου ρίχνουμε το μείγμα μας.
  3. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη και ομοιογενή ζύμη.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλάθουμε τα κουλουράκια (με τα δυο χεράκια) και αλείφουμε με το αυγό.
  6. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

    36 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-11-08  
    Εκανα τα μισά σκέτα και τα μισά με μυγδαλάκι.Ουαου!!!!!!Μπράβο!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 13-4-09  
    Μπορουμε αντι για βανιλλιες να βαλουμε 2κ.γ. μαστοιχα κοπανισμενη?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 13-4-09  
    μπορω να κανω τη μιση δοση ε???η μπορεις να μου στειλεις απο αυτα που εφτιαξες τωρα...χαχαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από Ginger, 13-4-09  
    glykoula, δεν τα έχω κάνει με μαστίχα και δεν ξέρω να σου πω μια σίγουρη γνώμη, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείς. Γενικώς δεν μου αρέσει η μυρωδιά της μαστίχας κι έτσι ακόμα κι αν τα είχα δοκιμάσει δεν θα είχα αντικειμενική άποψη! :-)
    Alessandra, φυσικά και μπορείς να κάνεις τη μισή δόση, όσα θες κάνεις! Εγώ έκανα ολόκληρη και μου βγήκαν πολλά, μάλλον παραπάνω από 100, γιατί τα έκανα μικρά.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 13-4-09  
    αντι για φυτινη μπορω να βαλω βουτυρο το λιωμενο καθαρο???
    #
    Σχόλιο από Ginger, 13-4-09  
    Δεν ξέρω, πάντα με φυτίνη τα φτιάχνω! Μπορείς να δοκιμάσεις και να μας πεις!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 13-4-09  
    Και κάτι ακόμα, νομίζω σημαντικό: αν κάνετε μικρά κουλουράκια, θα πρότεινα να τα ψήσετε σε πολύ μικρότερη θερμοκρασία, περίπου στους 170 βαθμούς.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-09  
    μμμμ ειναι τελειαααα συγχαρητηρια δοκιμασα λιγο γιατι καναμε τη μιση ζυμη και καταλαθος βαλαμε ολο το μπεικιν και ηθελα να δοκιμασω....τα εκανα με βανιλια και προσθεσα κ 4 κομματακια μαστιχα πολυ καλα και με μαστιχα-βανιλλια....μπραβο τζι...!!!!
    #
    Σχόλιο από Κουνελάκι, 5-6-09  
    εγω κανω το 1/3 της συνταγης για να μη βγουν πολλα και βαζω και τη διπλη δοση βανιλιασ γιατι μου αρεσει η βανιλια πολυ. βγαινουν παντα πααααρα πολυ νοστιμα!! ευχαριστουμε ;)
    #
    Σχόλιο από Moula, 14-10-09  
    Ginger θα ήθελα να σε ρωτήσω τα ψήνουμε σε κανονικό φούρνο ή στον αέρα?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-10-09  
    Moula, στις αντιστάσεις τα ψήνω. Πρόσεξε τη θερμοκρασία αν τα κάνεις μικρά, θέλουν γύρω στους 170.
    #
    Σχόλιο από Μελίνα, 11-3-10  
    Καλημέρα θα ΄θελα να σε ρωτήσω πόσα gr ειναι τα 3,5 φλυτσάνια φυτίνη?
    Οταν μετάμε σε φλυτσάνια ενοούμε τη φυτίνη λιωμένη ???? Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 11-3-10  
    Ένα φλ. βούτυρο είναι περίπου 220 γραμμάρια. Ρίξε μια ματιά στις Μετατροπές στην γκρίζα μπάρα κάτω κάτω. Το βούτυρο το βάζω λιωμένο, αλλά όχι πολύ ζεστό.
    #
    Σχόλιο από καφες, 25-3-10  
    έβαλα μίση φυτίνη μισό φρέσκο βούτυρο!!!ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!!! κάθε επόμενο Πάσχα θα φτιάχνουμε μόνο αυτή τη συνταγή! ευχαριστω που την μοιράστηκες!!!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
    #
    Σχόλιο από milva, 21-4-10  
    Το μονο που εχω να πω ειναι μπραβο για την υπεροχη συνταγη σου.Πρεπει να ειναι τα καλυτερα κουλουρακια που εχω φτιαξει μεχρι στιγμης.Προσθεσα και ξυσμα πορτοκαλιου και εγιναν καταπληκτικα.Συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 21-4-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι πολύ που τα ευχαριστηθήκατε!
    #
    Σχόλιο από lilouko91, 11-5-10  
    Πάρα πολύ νοστιμα! Έκανα το 1/3 της δόσης και χρησιμοποιησα βούτυρο και μινερβίνη. Θα τα ήθελα ίσως λίγο πιο γλυκά αλλα και πάλι ήταν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 11-5-10  
    Χαίρομαι που σου άρεσαν, lilouko91! Αφού τα θέλεις πιο γλυκά μη διστάσεις να προσθέσεις επιπλέον ζάχαρη την επόμενη φορά για να τα φέρεις στα μέτρα σου!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 26-11-11  
    Έκανα την μισή δόση και έγιναν πάρα πολύ νόστιμα!!Ευχαριστούμε :)
    #
    Σχόλιο από nina-sotos, 14-12-11  
    Καλησπέρα!Τα κουλουράκια τα ψήνουμε σε αέρα ή στις αντιστάσεις?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ginger, 13-4-09  
    Και κάτι ακόμα, νομίζω σημαντικό: αν κάνετε μικρά κουλουράκια, θα πρότεινα να τα ψήσετε σε πολύ μικρότερη θερμοκρασία, περίπου στους 170 βαθμούς.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-09  
    μμμμ ειναι τελειαααα συγχαρητηρια δοκιμασα λιγο γιατι καναμε τη μιση ζυμη και καταλαθος βαλαμε ολο το μπεικιν και ηθελα να δοκιμασω....τα εκανα με βανιλια και προσθεσα κ 4 κομματακια μαστιχα πολυ καλα και με μαστιχα-βανιλλια....μπραβο τζι...!!!!
    #
    Σχόλιο από Κουνελάκι, 5-6-09  
    εγω κανω το 1/3 της συνταγης για να μη βγουν πολλα και βαζω και τη διπλη δοση βανιλιασ γιατι μου αρεσει η βανιλια πολυ. βγαινουν παντα πααααρα πολυ νοστιμα!! ευχαριστουμε ;)
    #
    Σχόλιο από καφες, 25-3-10  
    έβαλα μίση φυτίνη μισό φρέσκο βούτυρο!!!ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ!!!! κάθε επόμενο Πάσχα θα φτιάχνουμε μόνο αυτή τη συνταγή! ευχαριστω που την μοιράστηκες!!!ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
    #
    Σχόλιο από milva, 21-4-10  
    Το μονο που εχω να πω ειναι μπραβο για την υπεροχη συνταγη σου.Πρεπει να ειναι τα καλυτερα κουλουρακια που εχω φτιαξει μεχρι στιγμης.Προσθεσα και ξυσμα πορτοκαλιου και εγιναν καταπληκτικα.Συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 21-4-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι πολύ που τα ευχαριστηθήκατε!
    #
    Σχόλιο από lilouko91, 11-5-10  
    Πάρα πολύ νοστιμα! Έκανα το 1/3 της δόσης και χρησιμοποιησα βούτυρο και μινερβίνη. Θα τα ήθελα ίσως λίγο πιο γλυκά αλλα και πάλι ήταν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 11-5-10  
    Χαίρομαι που σου άρεσαν, lilouko91! Αφού τα θέλεις πιο γλυκά μη διστάσεις να προσθέσεις επιπλέον ζάχαρη την επόμενη φορά για να τα φέρεις στα μέτρα σου!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 26-11-11  
    Έκανα την μισή δόση και έγιναν πάρα πολύ νόστιμα!!Ευχαριστούμε :)
    #
    Σχόλιο από fatma, 1-4-12  
    ta ekana perysi itan yperoxa kai ayta tha kanw kai fetos eyxaristw poly mpravo sou!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 9-4-12  
    Ευχαριστώ πολύ, Εύα, Καλό Πάσχα!
    #
    Σχόλιο από july88, 10-4-12  
    Πάρα πολύ καλά από ότι μου είπαν γιατί εγώ δε μπορώ να δοκιμάσω.Επίσης μου άρεσαν και σαν εμφάνιση. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από xeleni, 15-4-12  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 16-4-12  
    Πολύ αρωματικά και νόστιμα.
    Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν αντί για φυτίνη, να χρησιμοποιήσω βούτυρο Κερκύρας.
    #
    Σχόλιο από star82, 21-4-12  
    Συγχαρητηρια!
    Εχω δοκιμασει απειρες συνταγες αλλα αυτη με πηγε πολλα χρονια πισω στα μοσχομυρωδατα κουλουρακια που απολαμβαναμε με τον ελληνικο καφε η μαμα, η γιαγια μου και εγω!
    #
    Σχόλιο από αποστολια, 13-2-13  
    μπράβο πολύ ωραία τα κουλουράκια νοστιμότατα!εγω αντι για ζαχαρη εβαλα μέλι και αντι για φυτίνη βιτάμ.Και ετσι ήταν τέλεια!!!!!!!ευχαριστούμε για τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από irenej, 21-3-13  
    #
    Σχόλιο από agnhgrafa, 28-4-13  
    ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΜΠΡΑΒΟ
    #
    Σχόλιο από demi.moore, 25-5-13  
    παιδιά ήταν η μόνη σνταγή για κουλουράκια που μου πέτυχε! τη ζυστήνω ανεπιφύλακτα! τέλεια!
    #
    Σχόλιο από mariq.rz, 3-3-14  
    katapliktiki sintagi molis tin ekana
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από glykoula, 13-4-09  
    Μπορουμε αντι για βανιλλιες να βαλουμε 2κ.γ. μαστοιχα κοπανισμενη?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 13-4-09  
    μπορω να κανω τη μιση δοση ε???η μπορεις να μου στειλεις απο αυτα που εφτιαξες τωρα...χαχαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από Ginger, 13-4-09  
    glykoula, δεν τα έχω κάνει με μαστίχα και δεν ξέρω να σου πω μια σίγουρη γνώμη, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείς. Γενικώς δεν μου αρέσει η μυρωδιά της μαστίχας κι έτσι ακόμα κι αν τα είχα δοκιμάσει δεν θα είχα αντικειμενική άποψη! :-)
    Alessandra, φυσικά και μπορείς να κάνεις τη μισή δόση, όσα θες κάνεις! Εγώ έκανα ολόκληρη και μου βγήκαν πολλά, μάλλον παραπάνω από 100, γιατί τα έκανα μικρά.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 13-4-09  
    αντι για φυτινη μπορω να βαλω βουτυρο το λιωμενο καθαρο???
    #
    Σχόλιο από Ginger, 13-4-09  
    Δεν ξέρω, πάντα με φυτίνη τα φτιάχνω! Μπορείς να δοκιμάσεις και να μας πεις!
    #
    Σχόλιο από Moula, 14-10-09  
    Ginger θα ήθελα να σε ρωτήσω τα ψήνουμε σε κανονικό φούρνο ή στον αέρα?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-10-09  
    Moula, στις αντιστάσεις τα ψήνω. Πρόσεξε τη θερμοκρασία αν τα κάνεις μικρά, θέλουν γύρω στους 170.
    #
    Σχόλιο από Μελίνα, 11-3-10  
    Καλημέρα θα ΄θελα να σε ρωτήσω πόσα gr ειναι τα 3,5 φλυτσάνια φυτίνη?
    Οταν μετάμε σε φλυτσάνια ενοούμε τη φυτίνη λιωμένη ???? Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 11-3-10  
    Ένα φλ. βούτυρο είναι περίπου 220 γραμμάρια. Ρίξε μια ματιά στις Μετατροπές στην γκρίζα μπάρα κάτω κάτω. Το βούτυρο το βάζω λιωμένο, αλλά όχι πολύ ζεστό.
    #
    Σχόλιο από nina-sotos, 14-12-11  
    Καλησπέρα!Τα κουλουράκια τα ψήνουμε σε αέρα ή στις αντιστάσεις?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 14-12-11  
    Σε αντιστάσεις τα ψήνω, μάλλον θα ψήνονται καλά και στον αέρα, αλλά δεν ξέρω σε πόσους βαθμούς ακριβώς. Σίγουρα όμως σε μικρότερη θερμοκρασία απ' ό,τι στις αντιστάσεις.

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από zoe, 6-11-08  
    Εκανα τα μισά σκέτα και τα μισά με μυγδαλάκι.Ουαου!!!!!!Μπράβο!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΕΥΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 8-4-12  
    ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΒΑΝΙΛΙΑ ΕΒΑΛΑ 12 ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΞΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΕΡΙΞΑ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΛΑΣΩ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ. ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ (ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ), ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!! ΕΒΓΑΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 120 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ. ΤΑ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.ΜΠΡΑΒΟ GINGER ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ.
    #
    Σχόλιο από frozi1, 16-4-14  
    Αυτη τη συνταγη κανω κ εγω μονο που βάζω 9 αυγα κ τα αλλα 3 βαζω μονο τον κροκο.
    Πολυ ωραια κ μυρωδατη!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της fatma
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της dionelp
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της marialena127
    ΠΑΣΧΑ-ΑΛΜΥΡΑ -ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της marilenachalkidi