Κουλουράκια πασχαλινά 2
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τραγανά πασχαλινά κουλουράκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί.Καλο είναι να βάλουμε πρώτα λαδόκολα στο ταψί για να μην κολλήσουν.Δεν χρειάζεται να τα πλάσουμε τεράστια γιατί φουσκώνουν. Καλό είναι να κάνετε μια δοκιμή πρώτα σε ένα μικρό ταψάκι.Καλή επιτυχία.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει και προσθέτετε την μιση ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μεχρι να γινει αφράτο το μείγμα.
-
2
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.
-
3
Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα. Από τη μαρέγκα αυτή θα κρατήσετε ΜΟΝΟ 1 1/2 χούφτα. Την υπόλοιπη δεν τη χρησιμοποιούμε.
-
4
Χτυπάτε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους ώσπου να γινει αφράτο το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο βούτυρο και ανακατεύετε.
-
5
Προσθέτετε τη 1 1/2 χούφτα μαρέγκα και τις βανίλιες.
-
6
Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και ρίχνετε μέσα την αμμωνία και το ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα.
-
7
Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι.
-
8
Η ζυμη πρέπει να ειναι μαλακιά (ισως δεν πάρει όλο το αλεύρι).
-
9
Αφήνουμε τη ζύμη να παγώσει για λιγη ώρα.
-
10
Πλάθουμε τα κουλουράκια και μπορούμε να τους βάλουμε και ζάχαρη επάνω ή τα αφήνουμε σκέτα.
-
11
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μεχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Σχόλια