Κουλουράκια Πασχαλινά 3
Τα κουλουράκια αυτά τα έφαγα πρώτη φορά όταν ήμουν 7 ετών, ένα Πάσχα στο σπίτι του Θείου Γιάννη. Έβαλα τη μητέρα μου να πάρει την συνταγή του, και σαν κάτι πολύτιμο που μόνο με φίλους το μοιράζεσαι, σας την "αποκαλύπτω". Είμαι φανατική με αυτά τα κουλουράκια 24 χρόνια πια. Πραγματικά φανταστικά αν ακολουθήσετε πιστά την συνταγή
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν τα βάλετε στο φούρνο αλείψτε την επιφάνεια τους με αυγό που το έχετε αραιώσει με λίγο νεράκι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπήστε πρώτα τη φυτίνη με την ζάχαρη για αρκετή ώρα με μίξερ χειρός, ώσπου το μίγμα να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.
-
2
Έπειτα μέσα σε αυτό το μίγμα ρίξτε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε το πάλι καλά.
-
3
Σε ένα μπρίκι απλά χλιαρώστε το γάλα, προσθέστε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατέψτε πάνω από το μίγμα γιατί το γάλα θα φουσκώσει.
-
4
Αφού αδειάσετε το γάλα ρίξτε στο μίγμα το φακελάκι Baking Powder, τη σόδα και τις βανίλιες, το ξύσμα ανακατέψτε και έπειτα ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι.
-
5
Από εδώ και πέρα χρησιμοποιήστε τα χεράκια σας για να ζυμώσετε.
-
6
Κανονικά δεν θα πάρει άλλο αλεύρι η ζύμη, ίσως ελάχιστο ακόμα, αλλά πρέπει την δουλέψετε καλά μεχρι να ξεκολλάει απο τα χέρια σας,και να ειναι αφράτη.
-
7
Μόλις φτιάξετε τη ζύμη (φτιάξτε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα σαν αυτά του δείχνει πολύ ομορφα στο βιντεάκι της η Sitronella και ψήστε τα στους 180°C για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και αν έχετε την δυνατότητα στον αέρα. Προσοχή αν δεν περάσουν 20 λεπτά τουλάχιστον μην ανοίξετε το φούρνο γιατι τα κουλουράκια δεν θα φουσκώσουν όπως πρεπει.
Σχόλια (4)