Κουλουράκια πασχαλινά

mina_mag, 15.01.09

Περιγραφή

Πριν γίνουν τα σούπερ μάρκετ ήταν τα μπακάλικα. Ήταν τότε που οι άνθρωποι έφτιαχναν με τα χέρια τους και με μεράκι πολλά πράγματα

photo: Eυδοκία

Τι χρειαζόμαστε:

  • 50 γρ ζωικό βούτυρο
  • 1 κρασοπότηρο γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1,500 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 8 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέκιν
  • 2-3 βανίλιες
  • 1 φακελάκι αμμωνία
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το μπέκιν και το βούτυρο και τρίβετε καλά για αρκετή ώρα μέχρι το αλεύρι να γίνει κόκκους
  2. Σε άλλη λεκάνη χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη, λυώνετε την αμμωνία στο γάλα και ρίχνετε ολα τα υλικά στο αλεύρι.
  3. Ζυμώνετε καλά [η ζύμη είναι λίγο σφικτή] και πλαθετε οσα σχέδια θέλετε
  4. Βάζετε λαδόκολα σε ταψιά και αφού αλείψετε με κρόκο ή με γάλα ψηνετε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτα [θα δείτε τον φούρνο σας] καλη επιτυχία !

Λίγα μυστικά ακόμα

Αλήθεια σας λέω την συνταγή μου την εδωσε στον άραξο αχαίας ενας μπακάλης πριν ποοοολλά χρόνια. Αν εσείς βρείτε δυσκολία στο ζύμωμα, ρίξτε λίγο γάλα αν είναι σφικτη η ζύμη

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από Annet, 20-1-09  
    Κουλουράκια με γάλα, ζάχαρι και αυγά εφτιαχνε και η γιαγιά μου αλλά δυστυχώς δε φρόντισα να πάρω την συνταγή. Σίγουρα θα τα φτάξω και είμαι σίγουρι ότι τα κουλουράκια σου θα πάρουν 5 πιρούνια
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 21-1-09  
    σ΄ευχαριστω πολυ Annet.θα τα βαλεις αταιά στο ταψί γιατι μεγαλώνουν αρκετά.καλη επιτυχία!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Δόμνα, 7-4-09  
    Θέλω να τα κάνω πολύ γιατί μοιάζει η συνταγή με μία που είχε η μητέρα μου (και την οποία έχασε) και είχε 250γρ βούτυρο. Μήπως είναι λίγά τα 50 γρ βούτυρο;
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 29-10-09  
    ΄Εχω τη συνταγή από τον παλιό μπακάλη του χωριού μου , που οταν πήρε σύνταξη μεταβίβασε το μπακάλικο μαζί με τη συνταγή στον νέο μπακάλη .΄Εχω όμως ορισμένες διαφορές με τη δική σου .
    .- Το βούτυρο ΄γάλακτος είναι 125 γραμμάρια .
    .- Δεν τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι , αλλά το μισό το ρίχνουμε όταν χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το άλλο μισό στο ζύμωμα , που πρέπει να είναι όχι ακριβώς ζύμωμα αλλά πολύ απαλό ανακάτεμα και γύρισμ;α της ζύμης .
    .- Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή αλλά πολύ-πολύ μαλακιά και γι' αυτό το βούτυρο το βάζουμε στο τέλος για να μας βοηθήσει να μην κολάνε τα χέρια μας και δε θέλει πολύ ζύμωμα .
    .- Το αλεύρι δεν πρέπει να είναι σκληρό αλλά μαλακό .
    .- Η ΦΩΤΟ δεν αντναποκρίνεται στην πραγματικότητα .
    ΄Εχω τραβήξει - αν θυμάμαι καλά - ΦΩΤΟ και θα προσπαθήσω να την στείλω .
    Συγγνώμη για την παρέμβαση , αλλά επειδή είναι η ίδια συνταγή γι' αυτό εντόπισα τις διαφορές , καλοπροαίρετα φυσικά και χωρρίς παρεξήγηση

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Annet, 20-1-09  
    Κουλουράκια με γάλα, ζάχαρι και αυγά εφτιαχνε και η γιαγιά μου αλλά δυστυχώς δε φρόντισα να πάρω την συνταγή. Σίγουρα θα τα φτάξω και είμαι σίγουρι ότι τα κουλουράκια σου θα πάρουν 5 πιρούνια
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 21-1-09  
    σ΄ευχαριστω πολυ Annet.θα τα βαλεις αταιά στο ταψί γιατι μεγαλώνουν αρκετά.καλη επιτυχία!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Δόμνα, 7-4-09  
    Θέλω να τα κάνω πολύ γιατί μοιάζει η συνταγή με μία που είχε η μητέρα μου (και την οποία έχασε) και είχε 250γρ βούτυρο. Μήπως είναι λίγά τα 50 γρ βούτυρο;
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 29-10-09  
    ΄Εχω τη συνταγή από τον παλιό μπακάλη του χωριού μου , που οταν πήρε σύνταξη μεταβίβασε το μπακάλικο μαζί με τη συνταγή στον νέο μπακάλη .΄Εχω όμως ορισμένες διαφορές με τη δική σου .
    .- Το βούτυρο ΄γάλακτος είναι 125 γραμμάρια .
    .- Δεν τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι , αλλά το μισό το ρίχνουμε όταν χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το άλλο μισό στο ζύμωμα , που πρέπει να είναι όχι ακριβώς ζύμωμα αλλά πολύ απαλό ανακάτεμα και γύρισμ;α της ζύμης .
    .- Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή αλλά πολύ-πολύ μαλακιά και γι' αυτό το βούτυρο το βάζουμε στο τέλος για να μας βοηθήσει να μην κολάνε τα χέρια μας και δε θέλει πολύ ζύμωμα .
    .- Το αλεύρι δεν πρέπει να είναι σκληρό αλλά μαλακό .
    .- Η ΦΩΤΟ δεν αντναποκρίνεται στην πραγματικότητα .
    ΄Εχω τραβήξει - αν θυμάμαι καλά - ΦΩΤΟ και θα προσπαθήσω να την στείλω .
    Συγγνώμη για την παρέμβαση , αλλά επειδή είναι η ίδια συνταγή γι' αυτό εντόπισα τις διαφορές , καλοπροαίρετα φυσικά και χωρρίς παρεξήγηση

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Προετοιμασία για το Πάσχα
    Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...

    Σχετικές οδηγίες

    Φωλιές από πασχαλινά κουλουράκια
    Προστέθηκε από Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    5
           
           
    (5)
    Πλάθω κουλουράκια
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (22)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζαχαροπλαστικη
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της NektariaKol