Κουλουράκια πορτοκαλιού με σοκολάτα
Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει μανία με τα συνοδευτικά για καφέ, σοκολάτα ή τσάι. Ίσως λοιπόν αυτά να είναι τα ευκολότερα και τα πιο αρωματικά αφράτα κουλουράκια για να συνοδεύσουν ιδανικά την ιεροτελεστία του απογευματινού καφέ. Δοκιμάστε τα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ δεν είχα σταγόνες σοκολάτας και πρόσθεσα τριμμένη κουβερτούρα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε έναν μεγάλο πολυκόφτη ρίχνουμε το πορτοκάλι μας μαζί με την φλούδα κομμένο σε κομμάτια. Εννοείται ότι το έχουμε πλύνει προσεκτικά και το έχουμε στεγνώσει εξωτερικά με χαρτί κουζίνας.
-
2
Προσθέτουμε στον κάδο μας την ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε τα υλικά μας στον πολυκόφτη έτσι ώστε να γίνουν ένας ρευστός πολτός το οποίο μετφέρουμε σε λεκάνη ζυμώματος.
-
3
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι μας λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια ανάλαφρη ζύμη.
-
4
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου.Πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Σχόλια (12)