Ifigeneia24
Ifigeneia24 @cook_8479320
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Αφράτα και μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού. Είπα να δοκιμάσω να φτιάξω κουλουράκια χωρίς ζάχαρη για τη γιαγιά μου που είναι διαβητική και τελικά κατέληξε να τα τρώει όλη η οικογένεια γιατί δεν υστερούν καθόλου σε γεύση από τα κλασσικά κουλουράκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείται να τα φτιάξετε προσθέτοντας και όση ζάχαρη θέλετε βέβαια αλλά και έτσι είναι νοστιμότατα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 περίπου κουλουράκια
  1. 200 γρ. βούτυρο
  2. 1 μεγάλο αυγό
  3. 1 φακελάκι bakin powder
  4. 1 κεσαδάκι γιαούρτι στραγγιστο 2%
  5. 1 βανίλια
  6. Χυμό από 2 πορτοκάλια
  7. Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  8. 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  9. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (συνήθως παίρνει γύρω στα 600-700 γρ.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το αυγό και το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

  2. 2

    Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη κανέλα.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη βανίλια και το bakin powder κοσκινισμένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλα 2 λεπτά.

  4. 4

    Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μίγμα ρίχνοντας παράλληλα λίγο λίγο το αλεύρι.

  5. 5

    Όταν το μίγμα αρχίζει να σφίγγει το δουλεύουμε με το χέρι.

  6. 6

    Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει.

  7. 7

    Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο γάλα εβαπορέ για κρούστα.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

Φυλλιώ Πλκ
Φυλλιώ Πλκ @cook_15957286
αντί για βούτυρο τι λάδι θα μου προτείνατε να βάλω? ίσως μισό μισό?

Από

Ifigeneia24
Ifigeneia24 @cook_8479320
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ