Κουλουράκια πορτοκαλιού

Bαθμολογία: 4.5
       
 
34 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 02.12.07

Περιγραφή

Αφράτα, μυρωδάτα κουλουράκια για όλες τις ώρες...και νηστίσιμα!
Κουλουράκια πορτοκαλιού
photo: _Ratatouille_

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό
  • 1/2 φακελάκι baking powder ανακατεμένο με το αλεύρι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 1/2 με 2 ποτήρια ζάχαρη
  • λίγο κονιάκ ή cointreau
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
  • σουσάμι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 45' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι
  2. Ανακατεύουμε
  3. Σιγά σιγά ρίχνουμε όσο αλεύρι πάρει, να γίνει ζύμη μαλακή
  4. Ζυμώνουμε κι αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας
  5. Πλάθουμε κουλουράκια ή με κουπ πατ ή ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια
  6. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με σουσάμι
  7. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς να ροδίσουν
  8. Αν θέλουμε, βάζουμε και μέσα στη ζύμη σουσάμι

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην τα βγάλετε από το φούρνο όταν θα έχουν στεγνώσει γιατί στεγνώνουν περισσότερο όταν θα ναι έτοιμα. Βγάλτε τα όταν θα ΄ναι λίγο μαλακά. Το αλεύρι που θα χρειαστείτε είναι γύρω στο 1μισι κιλό ή και λίγο παραπάνω

Σχετικές συνταγές

Σμυρνέικα κουλουράκια Σμυρνέικα κουλουράκια
5
       
       
(3)
Τραγανές σουσαμομπουκιές Τραγανές σουσαμομπουκιές
4.8333
       
       
(6)
Κερκέλια Κερκέλια
5
       
       
(10)

    70 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 12-10-08  
    Πεταλουδιτσα μου εκανα τα κουλουρακια σου χτες το βραδυ.εγιναν φανταστικα!!συγχαρητηρια για τη συνταγη!
    οτι πρεπει για περιοδους νηστειας!


    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-10-08  
    Nα σαι καλα!'Οντως ειναι πολυ νοστιμα!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 11-11-08  
    Εκανα χθες τα κουλουρακια.Απο γευση ειναι πολυ ωραια,αλλα εγιναν πολυ σκληρα τι δεν εκανα σωστα?Εκανα βημα βημα την εκτελεση.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-11-08  
    Ισως τα παραεψησες!Αφου τα εκανες ολα βημα βημα αυτο μενει,ή τα κανες πλυ μικρα κι "αρπαξανε". Παντως καλο θα ναι το 1/2 φακελακι μπεικιν να γινει 1!Μην το φοβαστε!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 21-11-08  
    Καλη μου Πεταλουδιτσα,με λιγη βοηθεια απο την Ρατατουλι μας και με μια παραλαγη τα ξανα εκανα και μου βγηκαν πολυ ωραια και τα ευχαριστηθηκαν και η κορουλα μου αλλα και ο συζηγος.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-11-08  
    τι το διαφορετικο εκανες?χαιρομαι που σ αρεσαν!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 22-11-08  
    Λοιπον εβαλα 1 βιταμ,και τα υπολοιπα οπως τα ειχες κι εσυ στην συνταγη σου.Τα εψησα 15 λεπτα.Δεν ξερω καταποσο ειναι νηστισιμο το βιταμ,γιατι χωρις αυτο ειναι σιγουρα νηστισιμα.Αλλα γιναν πολυ νοστιμα.Αν τα κανεις καποια φορα κανε αυτη την παραλλαγη ισως σου αρεσουν και ετσι.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 22-11-08  
    Ξεχασα εβαλα 1 μπεικιν αντι για 1/2 κουταλακι.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 22-11-08  
    φακελακι ηθελα να πω.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-11-08  
    Καλα εκανες κ εβαλες 1 φακελακι. Ισως βαζω κ εγω τοσο απο δω κ μπρος γιατι σηκωνει πολυ αλευρακι! Το συνιστω και σε οσους-ες τα δοκιμασουν.μμμμ
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-11-08  
    Α! Στη συνταγη δε λεω 1/2 κουταλακι μπεϊκιν, αλλα 1/2 φακελακι!Ισως μπερδευτηκες!
    #
    Σχόλιο από melimare, 22-11-08  
    Πολύ ωραία τα κουλουράκια σου. Τα εφτιαξα και εγώ με βιτάμ και βγήκαν πολύ ωραία. Εβαλα 1,5 ποτήρι ζάχαρη αλλά νομίζω οτι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Πάντως είναι τέλεια.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 22-11-08  
    Είναι πολύ ωραία κουλουράκια!!! Εγώ τα κάνω ως εξής: 1 βιτάμ, 1.5 ποτήρι λάδι, 1.5 ποτήρι ζάχαρη, χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 1 φακελάκι μπέικιν, 1 κ.γ. σόδα, μισό ποτήρι κονιάκ, 1 κιλό αλεύρι (όσο πάρει) και 2 βανιλάκια! Ίδιες με πολύ μικρές διαφορές! :) Ψήσιμο μόνο 15'.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 25-11-08  
    Πραγματικα ειναι πολυ νοστιμα κουλουρακια!!!!Ειναι οντως νηστισιμα!!!Εβαλα ξυσμα μανταρινιου και πορτοκαλιου και δεν ειχα κονιακ και εβαλα λιγο μπειλις!!!Εβαλα 2 ποτηρια ζαχαρη και βγηκαν καπως αγλυκα!!!Απο μυρωδια αλλο τιποτα λιγι στη γευση μονο τα ενιωθα στιφα!!!Αλλα οταν τα βουτας σε γαλα η καφε αλλο πραγμα!!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 2-12-08  
    Πολύ νόστιμα και μυρωδάτα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-12-08  
    Αν θελετε βουτηξτε τη μιση μερια σε γλασο σοκολατας!Εμενα μ αρεσουν ως εχουν!μμμμμμ
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 9-12-08  
    Rata μου τα κουλουρακια σου εχουν κ βιταμ κ λαδι μαζι?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 9-12-08  
    Ναι ΣΟΝΙΑ!!!! Μην το φοβηθείς καθόλου! Γίνονται πολύ νόστιμα :)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-12-08  
    Έκανα την παραλλαγή της Ratatouille και έγιναν θεικά. Τραγανά νοστιμότατα μοσχομυριστά και διατηρούνται και αρκετό καιρό σε τάπερ σαν να είναι φρεσκότατα!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-12-08  
    καλυτερα βαλτε αραβοσιτελαιο αντι ελαιολαδο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    44 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 12-10-08  
    Πεταλουδιτσα μου εκανα τα κουλουρακια σου χτες το βραδυ.εγιναν φανταστικα!!συγχαρητηρια για τη συνταγη!
    οτι πρεπει για περιοδους νηστειας!


    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-10-08  
    Nα σαι καλα!'Οντως ειναι πολυ νοστιμα!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 21-11-08  
    Καλη μου Πεταλουδιτσα,με λιγη βοηθεια απο την Ρατατουλι μας και με μια παραλαγη τα ξανα εκανα και μου βγηκαν πολυ ωραια και τα ευχαριστηθηκαν και η κορουλα μου αλλα και ο συζηγος.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-11-08  
    τι το διαφορετικο εκανες?χαιρομαι που σ αρεσαν!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 22-11-08  
    Ξεχασα εβαλα 1 μπεικιν αντι για 1/2 κουταλακι.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 22-11-08  
    φακελακι ηθελα να πω.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-11-08  
    Καλα εκανες κ εβαλες 1 φακελακι. Ισως βαζω κ εγω τοσο απο δω κ μπρος γιατι σηκωνει πολυ αλευρακι! Το συνιστω και σε οσους-ες τα δοκιμασουν.μμμμ
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22-11-08  
    Α! Στη συνταγη δε λεω 1/2 κουταλακι μπεϊκιν, αλλα 1/2 φακελακι!Ισως μπερδευτηκες!
    #
    Σχόλιο από melimare, 22-11-08  
    Πολύ ωραία τα κουλουράκια σου. Τα εφτιαξα και εγώ με βιτάμ και βγήκαν πολύ ωραία. Εβαλα 1,5 ποτήρι ζάχαρη αλλά νομίζω οτι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Πάντως είναι τέλεια.
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 2-12-08  
    Πολύ νόστιμα και μυρωδάτα!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-12-08  
    Έκανα την παραλλαγή της Ratatouille και έγιναν θεικά. Τραγανά νοστιμότατα μοσχομυριστά και διατηρούνται και αρκετό καιρό σε τάπερ σαν να είναι φρεσκότατα!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από CHOCOLAT..., 10-12-08  
    ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΕΤΥΧΕ!
    #
    Σχόλιο από CHOCOLAT..., 10-12-08  
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 11-12-08  
    μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 11-12-08  
    Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Θα τα δοκιμασω σιγουρα.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 13-2-09  
    ρατακι εφτιαξα την παραλλαγη σου εγιναν τελεια!!!!τοσο μυρωδατα!!!υπεροχα μπραβο για την συνταγη σου
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-2-09  
    συγνωμη αλλα η συνταγη ειναι δικη μου και οχι της ρατακι...
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 13-2-09  
    πεταλουδιτσα τα ειχα δοκιμασει στην συναντηση και μου αρεσαν, και τα εφτιαξα με οτι αναφερει η ρατα στην παραλαγη της ειναι παρομοια με τα δικα σου με λιγες διαφορες στα υλικα για αυτο το αναφερω
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 15-2-09  
    Κι εγώ , έφτιαξα την παραλλαγή της Ράτας, επειδή τα δοκίμασα στην συνάντηση, είναι καταπληκτικά. Συγγνώμη Πεταλουδίτσα, αλλά τα πηρουνάκια πάνε στην παραλλαγή της Ράτας!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 4-3-09  
    Καλημερα πεταλουδιτσα, για το νερο που λες στην ΘΕΑΝΩ δηλ. μπορει να χρειαστει να βαλουμε και πιο πολυ απο ενα ποτηρι?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 11-11-08  
    Εκανα χθες τα κουλουρακια.Απο γευση ειναι πολυ ωραια,αλλα εγιναν πολυ σκληρα τι δεν εκανα σωστα?Εκανα βημα βημα την εκτελεση.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-11-08  
    Ισως τα παραεψησες!Αφου τα εκανες ολα βημα βημα αυτο μενει,ή τα κανες πλυ μικρα κι "αρπαξανε". Παντως καλο θα ναι το 1/2 φακελακι μπεικιν να γινει 1!Μην το φοβαστε!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 9-12-08  
    Rata μου τα κουλουρακια σου εχουν κ βιταμ κ λαδι μαζι?
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 9-12-08  
    Ναι ΣΟΝΙΑ!!!! Μην το φοβηθείς καθόλου! Γίνονται πολύ νόστιμα :)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 16-2-09  
    kalimera se olous, exthes ta eftiaksa ta koulourakia, ginane polu oraia kai eukolh syntagh, to mono pou thelo na rothso oti parolo pou eixan ena pothri portokali kai ksyzma, den exoun polu entonh gefsi portokali, giati vre paidia voithia!!!! pls
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 16-2-09  
    βαλε ξυσμα απο 2 πορτοκαλια...να σε ρωτησω, εκανες τη δικη μου συνταγη η την παραλλαγη της Ρατα?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 19-2-09  
    thn dikh sou ekana petalouditsa.
    shmera eida thn apanthsh sou giati eixa polu douleia kai den mporesa na do anamou xes apanthsei.
    rothsa kai thn giagia mou, giati oi palies gynaikes kseroun polla mystika!!
    kai mou eipe akrivos to idio me sena petaloyditsa, na valo pio polu ksysma, thn epomenh fora tha valo apo 2 portokalia mhn sou po kai apo 3. nomizo oti thn gefsh tou portokaliou prepei na thn noiotheis arketa.
    euxaristo petalouditsa!!
    #
    Σχόλιο από Θεανώ, 26-2-09  
    τα κουλουράκια είναι μαλακά ή σκληρά; τα δικά μου βγήκαν σκληρά και φοβάμαι μήπως έβαλα πολύ αλεύρι, αν και έβαλα τόσο όσο η ζύμη να μην κολάσει στα χέρια.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-2-09  
    μαλακα.βαλε 2 φακελους μπεικιν κ καλυτερα μετρα απο την αρχη το αλευρι σου κ προσθεσε οσο νερο παρει η ζυμη ωστε να ναι μαλακη
    #
    Σχόλιο από Θεανώ, 4-3-09  
    σε ευχαριστώ Πεταλουδίτσα

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-3-09  
    glykoula αν κανεις αυτο που λεω στη Θεανω, απλα με αυτο τον τροπο υπολογιζεις απ την αρχη το αλευρι σου.πχ βαζεις στη λεκανη 1 κιλο αλευρι (βεβαια θα βαλεις σε λιγοτερη ποσοτητα απ οτι λεω τα υπολοιπα υλικα)και οσο νερο παρει ωστε ν ναι μαλακη η ζυμη.ισως κ περισσοτερο απο 1 ποτηρι, αυτο θα το δεις μονη σου,οταν η ζυμη ειναι μαλακη και πλαθεται.
    #
    Σχόλιο από GENERAL, 29-4-09  
    Φίλοι μου γειά σας.
    Είμαι καινούργια στην παρέα σας και πολύ τυχερή που σας ανακάλυψα.Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: εάν βάλω VITAM αντί για ελαιόλαδι και χυμός πορτοκάλι αντί για νερό, το αποτέλεσμα θα είναι καλό;
    #
    Σχόλιο από delicious, 29-4-09  
    Το νερό μπορείς να το αποφύγεις τελείως και δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσεις με χυμό (απλά θα σου πάρει η συνταγή λιγότερο αλεύρι) και γνώμη μου θα γίνει πιο γευστική (το αλεύρι και το νερό δεν προσδίδουν extra γεύση. Το αντίθετο θα έλεγα "αραιώνουν τη γεύση" των άλλων υλικών).
    Μπορείς να βάλεις βούτυρο αγελάδος, δεν ξέρω για βιτάμ γιατί δεν το χρησιμοποιώ. Με ελαιόλαδο όμως η συνταγή είναι super!
    Συμβουλή: ζάχαρη βάλε μόνο ένα ποτήρι!
    #
    Σχόλιο από GENERAL, 4-5-09  
    Σ'ευχαριστώ DELICIOUS για τις συμβουλές σου! Θα τα φτιάξω την επόμενη εβδομάδα και θα σου πω τις εντυπώσεις....
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-5-09  
    ναι
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 28-3-10  
    ωραια.να σας ρωτησω, εχετε ποτε βαλει σε κουλουρια γενικα αλευρι σκληρο που φτιαχνουμε ψωμι?εφαγα 1 φορα και ηταν μεγαλα και με πολυ ωραια υφη και αφρατα...

    10 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 22-11-08  
    Λοιπον εβαλα 1 βιταμ,και τα υπολοιπα οπως τα ειχες κι εσυ στην συνταγη σου.Τα εψησα 15 λεπτα.Δεν ξερω καταποσο ειναι νηστισιμο το βιταμ,γιατι χωρις αυτο ειναι σιγουρα νηστισιμα.Αλλα γιναν πολυ νοστιμα.Αν τα κανεις καποια φορα κανε αυτη την παραλλαγη ισως σου αρεσουν και ετσι.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 22-11-08  
    Είναι πολύ ωραία κουλουράκια!!! Εγώ τα κάνω ως εξής: 1 βιτάμ, 1.5 ποτήρι λάδι, 1.5 ποτήρι ζάχαρη, χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 1 φακελάκι μπέικιν, 1 κ.γ. σόδα, μισό ποτήρι κονιάκ, 1 κιλό αλεύρι (όσο πάρει) και 2 βανιλάκια! Ίδιες με πολύ μικρές διαφορές! :) Ψήσιμο μόνο 15'.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 25-11-08  
    Πραγματικα ειναι πολυ νοστιμα κουλουρακια!!!!Ειναι οντως νηστισιμα!!!Εβαλα ξυσμα μανταρινιου και πορτοκαλιου και δεν ειχα κονιακ και εβαλα λιγο μπειλις!!!Εβαλα 2 ποτηρια ζαχαρη και βγηκαν καπως αγλυκα!!!Απο μυρωδια αλλο τιποτα λιγι στη γευση μονο τα ενιωθα στιφα!!!Αλλα οταν τα βουτας σε γαλα η καφε αλλο πραγμα!!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-12-08  
    Αν θελετε βουτηξτε τη μιση μερια σε γλασο σοκολατας!Εμενα μ αρεσουν ως εχουν!μμμμμμ
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-12-08  
    καλυτερα βαλτε αραβοσιτελαιο αντι ελαιολαδο!
    #
    Σχόλιο από delicious, 4-3-09  
    Τα κουλουράκια πορτοκαλιού τα φτιάχνω πολύ συχνά γιατί τα παίρνουν τα παιδιά μου στο σχολείο, αλλά με τις εξής αλλαγές:
    Δεν βάζω καθόλου νερό (για ποιό λόγο μπαίνει το νερό στην συνταγή αυτή)?
    Το μπέικιν είναι 1 κ.γλυκού (υπάρχει και η σόδα δεν χρειάζεται παραπάνω), η ζάχαρη ένα ποτήρι καστανή, + ξύσμα ενός λεμονιού + 1κ.γλυκού κανέλα και 1/2 κ.γλυκού γαρύφαλλο.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 15-3-09  
    Ξαναέφτιαξα την παραλλαγή της Ράτας και θέλω να σας πω ότι εάν θέλετε να τα κάνετε σοκολάτας, προσθέστε στη ζύμη μερέντα. Γίνονται καταπληκτικά.
    #
    Σχόλιο από GENERAL, 6-5-09  
    Καλημέρα κορίτσια
    τα έφτιαξα εχθές, γίνανε υπέροχα αλλά δεν μυρίζουν πολύ πορτοκάλι (θα ήταν καλύτερα να έβαζα ξύσμα από 2 πορτοκάλια). Εγώ έβαλα μέσα στην ζύμη τριμμένη κουβερτούρα και τους πάει πολύ. Νερό δεν έβαλα όπως με συμβούλεψε η delicious (οπότε μου πήραν και λιγότερο αλεύρι, περίπου 1 κιλό)και έχω μια απορία: αν έβαζα όλο το φακκελάκι baking powder αντί για το μισό, θα γίνονταν πιο αφράτα;
    #
    Σχόλιο από lenale, 1-10-09  
    Κάνω την ίδια συνταγή με την διαφορά ότι προσθέτω 1/4 κεσεδάκι μαργαρίνη, δεν βάζω νερό και σουσάμι και προσθέτω 1 φλ. ζάχαρη αντί για 1 1/2-2.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-5-12  
    Τα φτιαχνω και εγω χωρις νερο,σουσαμι ,χρησιμοποιω καλαμποκελαιο,2-3 βανιλιες και τα βουταω τα μισα στην ζαχαρη.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    cookies
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της chocolateheaven
    κεικ-παντεσπανια-μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Μπισκότα - κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της kamelia8
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 286 αγαπημένων συνταγών, του/της 2ΙΟΥι
    Μπισκότα- Κουλούρια
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της annouk