κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλουράκια Σμυρνέικα καταπληκτικά
makaronou
makaronou @cook_8456416
ΑΘΗΝΑ,

Λαχταριστά, μοσχοβολιστά Πασχαλινά κουλουράκια με την αυθεντική συνταγή μιας βέρας Σμυρνιάς

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσωπικά, φουρνίζω περίπου 4 λαμαρίνες με κουλουράκια. Τα φτιάχνει η πεθερά μου κάθε Πάσχα και μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Περίπου 40 κουλουράκια
  1. 1.750 gr αλεύρι μαλακό
  2. 500 gr φυτίνη
  3. 500 gr ζάχαρη
  4. 2 βανίλιες
  5. 1/4 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  6. 1/4 κ.γ. σόδα
  7. 1/4 κ.γ. αμμωνία
  8. 1 κ.γ. baking powder
  9. 1 και 1/4 ποτήρι πορτοκαλάδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε στην πορτοκαλάδα την αμμωνία, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και το κονιάκ.

  2. 2

    Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τη φυτίνη και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε καλά, να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.

  3. 3

    Ρίχνουμε στη λεκάνη την πορτοκαλάδα και ζυμώνουμε.

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν, ζυμώνοντας καλά ώσπου η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη και μαλακή.

  5. 5

    Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 190 βαθμούς.

  6. 6

    Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε σχήματα που μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί βάζοντας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί.

  7. 7

    Τα αφήνουμε να ψηθούν ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα με το φούρνο).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

stroumfita
stroumfita @cook_8453332
Πολύ ωραια κουλουράκια! Τα εφτιαξα σήμερα, μόνο που δεν εβαλα αμμωνία, αλλα προσθεσα περισσότερο μπεκιν. Να ρωτησω κατι μήπως ξερει κανεις να μου πει : γιατι μου εκαναν ρογμες στο πλασιμο και στο ψήσιμο? Μηπως ήταν περισσοτερο ή λιγότερο καποιο υλικό?

Από

makaronou
makaronou @cook_8456416
στις
ΑΘΗΝΑ,
Είμαι παντρεμένη και έχω ένα αγοράκι.Μου αρέσει πολύ η μαγειρική! Χαλαρώνω και απολαμβάνω να μαγειρεύω και να φτιάχνω γλυκά. Το site αυτό είναι το αγαπημένο μου.
Δες περισσότερα