κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλουράκια σουσαμιού
pitsirika34
pitsirika34 @cook_8452097
,ellada

Κουλουράκια με σουσάμι

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να γαρνίρετε τα κουλουράκια με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, ακόμη και με κρυσταλλική ζάχαρη. Συνταγή της Νίνας Ιωαννίδου από το βιβλίο της Μαγειρεύοντας στο Σπίτι με χορηγό την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 3/4 κούπες αλεύρι
  2. 250 γρ βούτυρο
  3. 1/3 κούπας γάλα
  4. 1/2 κούπας ανθόνερο
  5. 3/4 κούπας ζάχαρη
  6. 1 φακελλάκι μπέκιν πάουντερ
  7. 1 κούπα σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει

  2. 2

    Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το ανθόνερο και τμηματικά το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ

  3. 3

    Θα χρειαστεί να ζωμώσετε με τα χέρια

  4. 4

    Η ζύμη θα γίνει σκληρή

  5. 5

    Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε και τα ρολάρετε στο σουσάμι

  6. 6

    Για να κολλήσει το σουσάμι στη ζύμη πρέπει να βάλετε το σουσάμι για 5' σε βραστό νερό

  7. 7

    Στη συνέχεια να το στραγγίσετε και να το απλώσετε ανάμεσα σε 2 πετσέτες

  8. 8

    Πάνω στο υγρό σουσάμι θα ρολάρετε τα κουλουράκια

  9. 9

    Θα τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17'

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

MARA!
MARA! @MARA_cooking
Καλα ηταν αλλα την αλλη φορα θα βαλω λιγοτερο ανθονερο και περισσοτερη ζαχαρη.

Από

pitsirika34
pitsirika34 @cook_8452097
στις
,ellada