Κουλουράκια σουσαμιού
Κουλουράκια με σουσάμι
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να γαρνίρετε τα κουλουράκια με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, ακόμη και με κρυσταλλική ζάχαρη. Συνταγή της Νίνας Ιωαννίδου από το βιβλίο της Μαγειρεύοντας στο Σπίτι με χορηγό την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
-
2
Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το ανθόνερο και τμηματικά το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ
-
3
Θα χρειαστεί να ζωμώσετε με τα χέρια
-
4
Η ζύμη θα γίνει σκληρή
-
5
Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε και τα ρολάρετε στο σουσάμι
-
6
Για να κολλήσει το σουσάμι στη ζύμη πρέπει να βάλετε το σουσάμι για 5' σε βραστό νερό
-
7
Στη συνέχεια να το στραγγίσετε και να το απλώσετε ανάμεσα σε 2 πετσέτες
-
8
Πάνω στο υγρό σουσάμι θα ρολάρετε τα κουλουράκια
-
9
Θα τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17'
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια