vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Κουλουράκια που μοιάζουν πολύ με δίπλες στη γεύση, χωρίς αυγά!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την βρήκα σε βιβλιαράκι με την ονομασία "Τηγανιτά κουλουράκια’’. Πολύ γευστικά και νηστίσιμα γλυκάκια για όλες τις ώρες!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ώρα
20 κομμάτια
  1. 1 κ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
  2. χυμό 2 πορτοκαλιών
  3. ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  4. 1 φλ. λάδι
  5. 1 ποτηράκι κρασιού ρακί ή κονιάκ
  6. 2 φακελάκια μαγιά
  7. νερό χλιαρό όσο πάρει
  8. λάδι για το τηγάνι
  9. Για το σιρόπι
  10. 1 φλ. μέλι
  11. 1 φλ. ζάχαρη
  12. Για το σερβίρισμα
  13. σουσάμι ή καρύδια τριμμένα και κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο προσέχοντας να μην μας γίνει σφιχτή η ζύμη αλλά αφράτη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

  2. 2

    Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.

  3. 3

    Πλάθουμε σε φιογκάκια ή όποιο σχέδιο μας αρέσει και αφήνουμε πάλι μισή ώρα να ξαναφουσκώσουν.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 5' τα υλικά μας. Βάζουμε να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε τα φιογκάκια μας.

  5. 5

    Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι, που έχει χλιαρύνει, τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά,τα βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή καρύδια και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

cuoco
cuoco @cook_8483650
Τι παράξενη συνταγή. Ομολογουμένως πρωτότυπη!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα