Κουλουράκια τηγανητά
Κουλουράκια που μοιάζουν πολύ με δίπλες στη γεύση, χωρίς αυγά!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την βρήκα σε βιβλιαράκι με την ονομασία "Τηγανιτά κουλουράκια’’. Πολύ γευστικά και νηστίσιμα γλυκάκια για όλες τις ώρες!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο προσέχοντας να μην μας γίνει σφιχτή η ζύμη αλλά αφράτη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
-
2
Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.
-
3
Πλάθουμε σε φιογκάκια ή όποιο σχέδιο μας αρέσει και αφήνουμε πάλι μισή ώρα να ξαναφουσκώσουν.
-
4
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 5' τα υλικά μας. Βάζουμε να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε τα φιογκάκια μας.
-
5
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι, που έχει χλιαρύνει, τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά,τα βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή καρύδια και κανέλα.
Σχόλια