Κουλουράκια της μαμάς μου
Μία αρκετά εύκολη συνταγή για νόστιμα και τραγάνα κουλουράκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ζάχαρη χρησιμοποιώ μόνο 2 φλ. τσαγιού και αντι για τις κλασικές βανίλιες χρησιμοποιώ αυτές σε φακελακι που έχουν βανίλια ζάχαρη σε συνδυασμό με κανέλα ή πορτοκάλι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτύπαμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει.
-
2
Ρίχνουμε τ' αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
-
3
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
-
4
Ανακατεύουμε την αμμωνία με το γιαούρτι (αφού έχουμε βγάλει την πέτσα) και προσθέτουμε τις δύο βανίλιες.
-
5
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια και να μπορεί να πλάθονται εύκολα τα κουλουράκια.
-
6
Οταν ετοιμαστεί η ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10' με 15'.
-
7
Στρώνουμε με αντικολητικό χαρτί την λαμαρίνα και πλάθουμε τα κουλουράκια.
-
8
Τέλος από πάνω τ' αλείφουμε με αυγο.
-
9
Ψήνουμε στους 180 για 20' (ανάλογα πάντα τον φούρνο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια