κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλουράκια της μαμάς μου

Κουλουράκια της μαμάς μου

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
bird
bird @cook_8472972
,Greece

Μία αρκετά εύκολη συνταγή για νόστιμα και τραγάνα κουλουράκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ζάχαρη χρησιμοποιώ μόνο 2 φλ. τσαγιού και αντι για τις κλασικές βανίλιες χρησιμοποιώ αυτές σε φακελακι που έχουν βανίλια ζάχαρη σε συνδυασμό με κανέλα ή πορτοκάλι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 gr φυτίνη
  2. 500 gr ζαχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. 1 γιαούρτι (χωρίς την πέτσα)
  5. 1 φακελάκι αμμωνία
  6. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  7. αλεύρι οσό πάρει
  8. 1 αυγό για το άλλειμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτύπαμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει.

  2. 2

    Ρίχνουμε τ' αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.

  3. 3

    Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

  4. 4

    Ανακατεύουμε την αμμωνία με το γιαούρτι (αφού έχουμε βγάλει την πέτσα) και προσθέτουμε τις δύο βανίλιες.

  5. 5

    Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια και να μπορεί να πλάθονται εύκολα τα κουλουράκια.

  6. 6

    Οταν ετοιμαστεί η ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10' με 15'.

  7. 7

    Στρώνουμε με αντικολητικό χαρτί την λαμαρίνα και πλάθουμε τα κουλουράκια.

  8. 8

    Τέλος από πάνω τ' αλείφουμε με αυγο.

  9. 9

    Ψήνουμε στους 180 για 20' (ανάλογα πάντα τον φούρνο).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

bird
bird @cook_8472972
στις
,Greece