Κουλούρια πασχαλινά χωρίς αμμωνία

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 kg ζάχαρη
  2. 1 πτ. νρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  3. 1 κτσ. σόδα
  4. ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  5. 1 σφηνάκι κονιάκ
  6. 1 κτ.γλ. γεμάτο μπέικιν
  7. 1 1/2 kg περίπου αλεύρι μπλε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Πάνω από τον κάδο του μίξερ, διαλύουμε την σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού (προσοχή αφρίζει)!!

  2. 2

    Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας το ξύσμα και το κονιάκ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα (μην τα κάνουμε και χάλια πιτσιλάει) για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι πια ρίχνοντας τόσο αλεύρι όσο να φτιάξουμε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να μην είναι και σφιχτό. Η βασική συνταγή έλεγε 2 kg αλεύρι, εγώ όμως χρειάστηκα 1 1/2.

  3. 3

    Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' περίπου (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.

  4. 4

    Εύχομαι καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία στα σπίτι σας!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Από

Maria Mas
Maria Mas @cook_8498939
στις