Κουλούρια πασχαλινά ζαχαροπλαστείου

Bαθμολογία: 4.8841
       
 
69 ψήφοι
sweeney, 25.06.08
Κουλούρια πασχαλινά ζαχαροπλαστείου
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. βουτυρο (300 γρ. γαλακτος και 200 γρ. μαργαρίνη)
  • 300 γρ. ζαχαρη αχνη
  • 3 αυγα
  • 1.025 γρ. αλευρι μαλακο
  • 30 γρ. μπεικιν
  • 2-3 βανιλιες
  • 105 γρ. γαλα εβαπορε που διαλύουμε σει 20 γρ. νερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 17' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 17' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προσθετουμε σε μια λεκανη ενα ενα τα υλικα και ανακατευουμε καλα με τα χερια. Τελευταίο βάζουμε το αλεύρι και σιγά σιγά, γιατί μπορεί να μη το πάρει όλο.
  2. Επειτα πλαθουμε το μειγμα σε κουλουρακια.
  3. Τα βζουμε σενα ταψι και μετα στο φουρνο για 20' στην 1η θεση (τη χαμηλότερη) στους 180 βαθμους, στο πανω κατω.

Σχετικές συνταγές

    95 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mikanio, 2-4-09  
    μπραβο ειναι πολυ καλα αφρατα νοστημα ευκολη συνταγη αξιζει τα πεντε πειρουνακια
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-4-09  
    παρα πολυ καλη συνταγη μολις τα εφτιαξα και ηταν τελεια.γινονται πολυ ευκολα και γρηγορα μονο που εγω κρατησα λιγο απο το αλευρι γιατι ειδα οτι η ζυμη μου εστω και μαλακη πλαθονταν αλλα χρησιμοποιησα κορνε.συχαρητηρια
    #
    Σχόλιο από Ελένη53, 13-4-09  
    Μόλις τα έφτιαξα και είναι τέλεια Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 20-4-09  
    Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
    sweeney μου τα κουλουράκια σου τα έφτιαξα την Μ.Τετάρτη αλλά δεν μπορούσα να τα δοκιμάσω,τα δοκίμασα εχθές.Είναι τα καλύτερα Πασχαλινά κουλουράκια που έχω φάει ποτέ.Απο'δω και πέρα αυτά θα φτιάχνω και εγώ και άλλοι που τα δοκίμασαν και τρελάθηκαν.Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από sweeney, 20-4-09  
    χρονια πολλα και χριστος ανεστη καταρχην!!!!!!!!!!!!σας ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας σχολια.....απο τοτε που πηρα τη συνταγη απο φιλο ζαχαροπλαστη μου λυσε τα χερια!!!!!!!!!!ολοι μενουν παντα ευχαριστημενοι και χαιρομαι γιαυτο!!!!!
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 20-4-09  
    χριστός ανέστη.όταν λες 30 γραμ.μπεικιν και βανιλλιες τι ακριβώς εννοεις?μπεικιν 30 γραμ.και 3 βανιλλιες π.χ.ή και τα δυο μαζί να είναι 30 γραμ.?
    #
    Σχόλιο από stavroula-ka, 19-3-10  
    Καλή Ανάσταση sweeney! Εξήγησέ μου σε παρακαλώ για το γάλα βαζεις 105 γρ.αδιάλυτο εβαπορέ και 20 γρ. νέρό; Πόσες βανίλιες;
    #
    Σχόλιο από olga22, 20-3-10  
    Επιτελους μια ευκολη και ελπιζω και νοστιμη συνταγη!Μεσα στον πανικο τηγς κουζινας για να ετοιμαστουν ολα τα πασχαλινα εδεσματα νομιζω πως ειναι μια πολυ καλη προταση!Ηθελα να ρωτησω οταν λες ενα ενα τα υλικα παιζει ρολο απο ποιο θα ξεκινησουμε?Κυριως ρωταω για το αλευρι,θα πρεπει να μπει στην αρχη η στο τελος?Επισης οταν λεσ στο φουρνο στην πρωτη θεση τι εννοεις?Απαντησε μου οποτε μπορεις γιατι ανυπομονω να τα φτιαξω! :):)
    #
    Σχόλιο από sweeney, 20-3-10  
    Καλησπερα και συγνωμη που αργησα τοσο πολυ για να σας απαντησω αλλα ο χρονος μου ειναι περιορισμενος τελευταια..Λοιπον αρχιζω με το βασικο ερωτημα με το μπεικιν κ τις βανιλιες..Πιστευα οτι δεν ηταν τοσο αναγκαιο το νουμερο αλλα τελικα δημιουργησα προβλημα..ειναι 30 γρ. μπεικιν και 2-3 βανιλιες..το εβαπορε θαναι 105 γρ. αδυαλυτο και θα το δυαλυσουμε με τα 20 γρ. νερο που αναφερω..το αλευρι οπως παντα θα μπει στο τελος απλα θα μπει σιγα σιγα γιατι μπορει να μη χρειαστει ολο..Οταν λεω στην πρωτη θεση εννοω στο χαμηλοτερο μερος στο φουρνο..Αλλα ο καθε φουρνος ψηνει διαφορετικα οποτε δεν μπορω να πω με σιγουρια..Αυτο πρεπει να το διαπιστωσει η καθεμια μονη της..Πιστευω να σας καλυψα στα ερωτηματα σας..Σας ευχομαι καλη επιτυχια σε ολες και καλο πασχα!!!:-)))))
    #
    Σχόλιο από golfo, 22-3-10  
    τα εφτιαξα παλι σημερα γιατι μας αρεσουν πολυ μοισχοβολησε το σπιτι μας.
    εκανα την μιση δοση σημερα γιατι την αλλη εβδομαδα θα φτιαξω κανονονικα την δοση για Πασχα.
    θελω να πω αν μου επιτρεπετε οτι θελουν πρωτα καλο χτυπημα τα βουτυρα με την αχνη και μετα προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα μας και τελευταιο το αλευρι που με το μπεικεν.
    Καλο Πασχα να εχουμε ,εμας μας αρεσουν γιατι δεν εχουν ουτε αμμωνια ουτε σοδα.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Kapa, 22-3-10  
    Από πάνω δεν τα περνάμε με αυγό;
    #
    Σχόλιο από golfo, 22-3-10  
    οχι δεν τα περναμε αυγο κοιταξε τις φωτο και δες αν σου αρεσουν ετσι,αν οχι μπορεις να τα αλειψεις και να γινουν σκουρα.
    εμεις εδω δεν τα αλειφουμε ποτε τα πασχλινα κουλουρια.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 29-3-10  
    Γεια σας,Με τη δόση αυτή πόσα κουλουράκια βγαίνουν περίπου για να υπολογίσω πόσες δόσεις να κάνω;Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-3-10  
    εγω εβγαλα στη μια δοση περιπου 55 κουλουρια,βεβαια παιζει ρολο και το μεγεθος που θα τα κανεις.
    #
    Σχόλιο από sweeney, 29-3-10  
    Ακριβως παιζει ρολο και το μεγεθος των κουλουριων..Εμενα μου βγαινουν 3 ταψια φουρνου σε φυσιολογικο μεγεθος κουλουριου..
    #
    Σχόλιο από maroulito, 29-3-10  
    KALHSPERA SE OLOUS! SWEENEY THELW NA SE RWTHSW TA KOULOURAKIA FOUSKONOUN POLY? PREPEI NA PLASTOUN MEGALA GIA NA MEINOUN ETSI H MIKRA WSTE ME TO FOUSKWMA NA ERTHOUN SE KANONIKO MEGETHOS? THA TA FTIAKSW K THA EPISTREPSW ME PIROYNAKIA K ENTYPWSEIS
    #
    Σχόλιο από sweeney, 29-3-10  
    πρεπει να τα πλασεις μικρα και λεπτα ωστε να ερθουν να δεσουν και να γινουν κανονικα στο μεγεθος..
    #
    Σχόλιο από ΧΡΙΣΤΙΝΑ Κ., 30-3-10  
    Απλα τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Dhora, 30-3-10  
    Tα κουλουρακια τελεια. Ευχαριστω απο Αυστραλια. Η πεθερα μου ξετρελαθηκε. Καλο Πασχα σε ολουσ!
    #
    Σχόλιο από taradoulac, 1-4-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    77 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mikanio, 2-4-09  
    μπραβο ειναι πολυ καλα αφρατα νοστημα ευκολη συνταγη αξιζει τα πεντε πειρουνακια
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-4-09  
    παρα πολυ καλη συνταγη μολις τα εφτιαξα και ηταν τελεια.γινονται πολυ ευκολα και γρηγορα μονο που εγω κρατησα λιγο απο το αλευρι γιατι ειδα οτι η ζυμη μου εστω και μαλακη πλαθονταν αλλα χρησιμοποιησα κορνε.συχαρητηρια
    #
    Σχόλιο από Ελένη53, 13-4-09  
    Μόλις τα έφτιαξα και είναι τέλεια Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 20-4-09  
    Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
    sweeney μου τα κουλουράκια σου τα έφτιαξα την Μ.Τετάρτη αλλά δεν μπορούσα να τα δοκιμάσω,τα δοκίμασα εχθές.Είναι τα καλύτερα Πασχαλινά κουλουράκια που έχω φάει ποτέ.Απο'δω και πέρα αυτά θα φτιάχνω και εγώ και άλλοι που τα δοκίμασαν και τρελάθηκαν.Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από sweeney, 20-4-09  
    χρονια πολλα και χριστος ανεστη καταρχην!!!!!!!!!!!!σας ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας σχολια.....απο τοτε που πηρα τη συνταγη απο φιλο ζαχαροπλαστη μου λυσε τα χερια!!!!!!!!!!ολοι μενουν παντα ευχαριστημενοι και χαιρομαι γιαυτο!!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 22-3-10  
    τα εφτιαξα παλι σημερα γιατι μας αρεσουν πολυ μοισχοβολησε το σπιτι μας.
    εκανα την μιση δοση σημερα γιατι την αλλη εβδομαδα θα φτιαξω κανονονικα την δοση για Πασχα.
    θελω να πω αν μου επιτρεπετε οτι θελουν πρωτα καλο χτυπημα τα βουτυρα με την αχνη και μετα προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα μας και τελευταιο το αλευρι που με το μπεικεν.
    Καλο Πασχα να εχουμε ,εμας μας αρεσουν γιατι δεν εχουν ουτε αμμωνια ουτε σοδα.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από ΧΡΙΣΤΙΝΑ Κ., 30-3-10  
    Απλα τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Dhora, 30-3-10  
    Tα κουλουρακια τελεια. Ευχαριστω απο Αυστραλια. Η πεθερα μου ξετρελαθηκε. Καλο Πασχα σε ολουσ!
    #
    Σχόλιο από taradoulac, 1-4-10  
    #
    Σχόλιο από PITSOUF, 2-4-10  
    Tα έφτιαξα την Τετάρτη τα κουκλουράκια σου και μοσχοβόλησε όλο το σπίτι!!!!
    Ηταν η πρώτη μου φορά που έφτιαξα, και ενθουσιάστηκα!!!
    Πηρουνάκια δε σου βάζω ακόμα μέχρι αύριο που θα τα δοκιμάσω, γιατί νηστεύω...όσοι όμως δοκίμασαν ξετρελάθηκαν!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 2-4-10  
    Είναι τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που έχω δοκιμάσει.Ευχαριστούμε πάρα πολύ...
    #
    Σχόλιο από Ninaki, 3-4-10  
    Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ά!!!Αφράτα,μυρωδάτα και πολύ νόστιμα!Έψαχνα μια συνταγή για αφράτα και "αεράτα" κουλουράκια όπως τα αγοραστά και αυτή ήταν ότι ακριβώς θέλαμε.Η γιαγια μου ειδικά,ξετρελάθηκε.Να σημειώσω μόνο ότι έβαλα λιγότερο αλεύρι στη ζύμη,περίπου 850 γραμ.Η ζύμη ήταν πολύ μαλακή,είχε την κατάλληλη αφράτη υφή που θέλαμε αλλά δεν πλαθόταν.Ετσι για να πλάσω το κάθε κουλουράκι έτριβα λίγο αλεύρι στα χέρια και τελικά έφτασε το 1 kg το αλεύρι που χρησιμοποίησα συνολικά.Έγιναν υπέροχα!Το μόνο λάθος που έκανα ήταν οτι δεν τα έγβαλα φώτο αμέσως μόλις τα βγάλαμε απο το φουρνο χθες το βράδυ!Γιατί δεν θα έχει μείνει τίποτα μέχρι να γυρίσω!!Ευχαριστούμε πολύ,πραγματικά καλή συνταγή!Χρονια πολλά και καλή Ανάσταση!
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 5-4-10  
    Αυτη η συνταγη ηταν η μια απο τις δυο που εφτιαξα.Πολυ καλα αν και μου πηρε 100 γρμ αλευρι περιπου παραπανω.Εβαλα και λιγη μαστιχα για εξτρα αρωμα.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 5-4-10  
    Ξεχασα τα πηρουνιααααα.......
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-4-10  
    Επειδή βλέπω άλλους να βάζουν περισσότερο και άλλους λιγότερο αλεύρι να σας πω και τη δικιά μου εμπειρία.Έκανα τη συνταγή δύο φορές την πρώτη φορά χρησιμοποίησα φρέσκο βούτυρο γνωστής μάρκας και έβαλα ακριβώς τις αναλογίες της συνταγής και βγήκε η ιδανική ζύμη δε χρειάστηκε τίποτα παραπάνω και τα κουλουράκια πλάθονταν τέλεια και δεν έκαναν ούτε ένα σκάσιμο.Τη δεύτερη φορά πήρα φρέσκο βούτυρο από ντόπιο παραγωγό και η ζύμη με τις ίδιες ακριβώς αναλογίες και ίδια μάρκα αλεύρι βγήκε πολύ μαλακή αναγκάστηκα να βάλω κι αλλο αλεύρι και στο πλάσιμο έσπαγαν και στο ψήσιμο είχαν πολλά ραγίσματα.Παρόλα αυτά στη γεύση ήταν πάλι πεντανόστιμα.Επομένως πιστεύω ότι παίζει πολύ ρόλο το βούτυρο όπως και σε κάθε συνταγή που έχει φρέσκο βούτυρο και δε φταίει η συνταγή...
    #
    Σχόλιο από PITSOUF, 7-4-10  
    ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!!!!
    Ενώ γενικά δεν τρώω κουλούρια, ξετρελάθηκα!!!!
    Κ εγώ και όλοι όσοι δοκίμασαν!!!!
    Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από mama-sta, 7-4-10  
    καταπληκτικα υπεροχα μπισκοτενια κουλουρακια
    #
    Σχόλιο από ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, 15-11-10  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!! Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΤΡΩΜΕΝΕ ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 17-11-10  
    ΘΕΪΚΑ...έκανα ακριβώς τις αναλογίες της συνταγής (αλεύρι 1025γρμ), παρόλο που η ζύμη ήταν πολύ μαλακή και κολλούσε λίγο,δεν έβαλα επιπλέον, έπλασα τα μισά με το χέρι, αλευρώνοντάς το που κ που και τα υπόλοιπα τα έκανα με κορνέ...έβαλα και φωτογραφία...πραγματικά τέλεια...
    #
    Σχόλιο από kaymak, 8-4-11  
    Πολύ επιτυχημένη συνταγή! Φτιάχνω αυτά τα κουλούρια τα 2 τελευταία χρόνια αλλά όλο ξεχνάω να βαθμολογήσω! Είναι από τα αγαπημένα μου γιατί έχουν ένα απίστευτο άρωμα βουτύρου και παραμένουν τραγανά για πολύ καιρό!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από efi1771970, 20-4-09  
    χριστός ανέστη.όταν λες 30 γραμ.μπεικιν και βανιλλιες τι ακριβώς εννοεις?μπεικιν 30 γραμ.και 3 βανιλλιες π.χ.ή και τα δυο μαζί να είναι 30 γραμ.?
    #
    Σχόλιο από stavroula-ka, 19-3-10  
    Καλή Ανάσταση sweeney! Εξήγησέ μου σε παρακαλώ για το γάλα βαζεις 105 γρ.αδιάλυτο εβαπορέ και 20 γρ. νέρό; Πόσες βανίλιες;
    #
    Σχόλιο από olga22, 20-3-10  
    Επιτελους μια ευκολη και ελπιζω και νοστιμη συνταγη!Μεσα στον πανικο τηγς κουζινας για να ετοιμαστουν ολα τα πασχαλινα εδεσματα νομιζω πως ειναι μια πολυ καλη προταση!Ηθελα να ρωτησω οταν λες ενα ενα τα υλικα παιζει ρολο απο ποιο θα ξεκινησουμε?Κυριως ρωταω για το αλευρι,θα πρεπει να μπει στην αρχη η στο τελος?Επισης οταν λεσ στο φουρνο στην πρωτη θεση τι εννοεις?Απαντησε μου οποτε μπορεις γιατι ανυπομονω να τα φτιαξω! :):)
    #
    Σχόλιο από sweeney, 20-3-10  
    Καλησπερα και συγνωμη που αργησα τοσο πολυ για να σας απαντησω αλλα ο χρονος μου ειναι περιορισμενος τελευταια..Λοιπον αρχιζω με το βασικο ερωτημα με το μπεικιν κ τις βανιλιες..Πιστευα οτι δεν ηταν τοσο αναγκαιο το νουμερο αλλα τελικα δημιουργησα προβλημα..ειναι 30 γρ. μπεικιν και 2-3 βανιλιες..το εβαπορε θαναι 105 γρ. αδυαλυτο και θα το δυαλυσουμε με τα 20 γρ. νερο που αναφερω..το αλευρι οπως παντα θα μπει στο τελος απλα θα μπει σιγα σιγα γιατι μπορει να μη χρειαστει ολο..Οταν λεω στην πρωτη θεση εννοω στο χαμηλοτερο μερος στο φουρνο..Αλλα ο καθε φουρνος ψηνει διαφορετικα οποτε δεν μπορω να πω με σιγουρια..Αυτο πρεπει να το διαπιστωσει η καθεμια μονη της..Πιστευω να σας καλυψα στα ερωτηματα σας..Σας ευχομαι καλη επιτυχια σε ολες και καλο πασχα!!!:-)))))
    #
    Σχόλιο από Kapa, 22-3-10  
    Από πάνω δεν τα περνάμε με αυγό;
    #
    Σχόλιο από golfo, 22-3-10  
    οχι δεν τα περναμε αυγο κοιταξε τις φωτο και δες αν σου αρεσουν ετσι,αν οχι μπορεις να τα αλειψεις και να γινουν σκουρα.
    εμεις εδω δεν τα αλειφουμε ποτε τα πασχλινα κουλουρια.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 29-3-10  
    Γεια σας,Με τη δόση αυτή πόσα κουλουράκια βγαίνουν περίπου για να υπολογίσω πόσες δόσεις να κάνω;Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-3-10  
    εγω εβγαλα στη μια δοση περιπου 55 κουλουρια,βεβαια παιζει ρολο και το μεγεθος που θα τα κανεις.
    #
    Σχόλιο από sweeney, 29-3-10  
    Ακριβως παιζει ρολο και το μεγεθος των κουλουριων..Εμενα μου βγαινουν 3 ταψια φουρνου σε φυσιολογικο μεγεθος κουλουριου..
    #
    Σχόλιο από maroulito, 29-3-10  
    KALHSPERA SE OLOUS! SWEENEY THELW NA SE RWTHSW TA KOULOURAKIA FOUSKONOUN POLY? PREPEI NA PLASTOUN MEGALA GIA NA MEINOUN ETSI H MIKRA WSTE ME TO FOUSKWMA NA ERTHOUN SE KANONIKO MEGETHOS? THA TA FTIAKSW K THA EPISTREPSW ME PIROYNAKIA K ENTYPWSEIS
    #
    Σχόλιο από sweeney, 29-3-10  
    πρεπει να τα πλασεις μικρα και λεπτα ωστε να ερθουν να δεσουν και να γινουν κανονικα στο μεγεθος..
    #
    Σχόλιο από bima, 18-4-11  
    απο γευση ειναι απιθανα.....ευχαριστουμε πολυ sweeney,το μονο μου προβλημα..ειναι οτι ναι μεν φουσκωνουν...αλλα πλαταινουν...ειναι ετσι η' εγω κανω κατι λαθος....;;;;τα δοκιμαζω ...σε διαφορα μεγεθη για να δω μηπως φταιειαυτο...η αληθεια ειναι οτι οσο πιο μικρα και λεπτα τα κανω ειναι καλυτερα...αυτο λετε να ειναι;;καλη μεγαλη βδομαδα σας ευχομαι ...και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!
    #
    Σχόλιο από sweeney, 30-4-13  
    Kapa με αυγό όπως, αναφέρει πολύ σωστά η golfo, αν θέλετε τα αλείφετε αν θέλετε πάλι όχι αναλόγως τι χρώμα θέλετε να πάρουν..είναι καθαρά θέμα γούστου..εμείς τα αλείφουμε!!blma τα φτιάχνουμε μικρά στο μέγεθος ώστε όταν ψηθούν και φουσκώσουν να έχουν φυσιολογικό μέγεθος..δεν μ'αρέσει να γίνονται μπόμπες..τα θέλω μικροκαμωμένα!!Καλό πάσχα σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από maragia89, 10-5-13  
    Πολύ σωστές οι οδηγίες και οι αναλογίες! Έψαχνα χρόνια μία ωραία συνταγή και σίγουρα είναι αυτή! Ξετρελάθηκαν όλοι και θα τα κάνω οπωσδήποτε και αυτή την βδομάδα, αφού μας τελείωσαν όσα είχαμε!
    Θέλω να ρωτήσω κάτι..μπορεί η ζύμη να μπει για κάποιο καιρό στην κατάψυξη? το έχει δοκιμάσει κανείς? επειδή βγαίνουν πολλά κουλουράκια, να ψήνονται όποτε τα θέλουμε!
    #
    Σχόλιο από celeste, 21-6-13  
    Μaragia89 το είχα δοκιμάσει μια φορά (με άλλη συνταγή αλλά πάλι για κουλουράκια) και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δοκίμασέ το αλλά να θυμηθείς να την βγάλεις εγκαίρως από την κατάψυξη για να ξεπαγώσει καλά.
    #
    Σχόλιο από athena1971, 17-4-14  
    θέλω να τα φτιάξω, πείτε μου σας παρακαλώ, η ζύμη πώς πρέπει να είναι; μαλακή ή να πλάθεται; Θα γίνουν πολύ σκληρά; Αν βάλω φρέσκο γάλα πειράζει;

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από bebinna, 9-7-10  
    αντί για βανίλιες έβαλα 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη μαστίχα Χίου, πρόσφερα και στα παιδάκια της γειτονιάς, η κόρη μου τα λάτρεψε. Τα έπλασα βαρκούλες. Πολύ καλή συνταγή εύκολη και σχετικά γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 12-4-14  
    προσθεσα ξυσμα πορτοκαλιου, κακουλε, μαχλεπι κ σουσαμι... μοσχομυρισε ολο το σπιτι!!! πεντανοστιμα πραγματικα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Προετοιμασία για το Πάσχα
    Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Πλάθω κουλουράκια
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (22)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Μπισκότα-κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 66 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της korina noti
    Πασχαλινά γλυκά οδηγίες βήμα-βήμα και κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    πασχαλινές νοστιμιές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της βερακι!
    Πάσχα
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23