Κουλούρια Πασχαλινά
Η συνταγή είναι του "μάγου" Παρλιάρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
TIPΓια να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.
Υλικά
-
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
200 γρ. βούτυρο
-
130 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 αυγό
-
40 γρ. γάλα πλήρες
-
40 γρ.ελαιόλαδο
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 αυγό για το άλειμμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.
-
2
Ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
-
3
Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα.
-
4
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
-
5
Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150º-160ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.
Σχόλια (11)