κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλούρια Πασχαλινά
Esme
Esme @cook_8451726
Αθήνα,

Η συνταγή είναι του "μάγου" Παρλιάρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

TIPΓια να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 200 γρ. βούτυρο
  3. 40 γρ. γάλα πλήρες
  4. 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  5. 1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.

  2. 2

    Ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.

  3. 3

    Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα.

  4. 4

    Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.

  5. 5

    Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.

  6. 6

     Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150º-160ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

july88
july88 @cook_8468542
Είναι η αγαπημένη μου συνταγή και την κάνω χρόνια.

Από

Esme
Esme @cook_8451726
στις
Αθήνα,