Κουλούρια σμυρνέικα της γιαγιάς
Τραγανα κουλουρια με εντονη γευση και αρωμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν πρεπει η ζυμη μεσα να ειναι σφιχτη, γιατι δεν μπορουμε να τα πλασουμε.Αυτη την συνταγη την κανω το Πασχα.
Υλικά
-
600 γραμ. βουτυρο γαλακτος
-
0.5 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
-
0.5 κιλο ζαχαρη
-
2 κιλα αλευρι μπλε
-
0.5 ποτηρι αλυσιβα
-
2 βανιλιες
-
1 κ.γ. σοδα μαγειρική
-
2 αβγα και 1 για άλειμμα
-
1/4 ποτ. κρασιου κονιακ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τα ριχνουμε ολα στο μιξερ και τελευταιο το αλευρι σιγα σιγα. Η ζυμη ειναι ετοιμη οταν δεν κολλαει στα χερια και ειναι αφρατη.
-
2
Τα πλαθουμε, τα βαζουμε στο ταψι, τα αλειφουμε με αβγο και ψηνουμε μεχρι να παρουν λιγο χρωμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)