Κουλούρια Θεσσαλονiκης με τυρί
Κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με τυρί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με τα κυπέλακια με το νερο που βάζουμε δημιουργείται ατμος και τα κουλούρια μας είναι πιο τραγανά και δεν στεγνώνουν. Επίσης προσέχουμε να μην έρθει σε άμεση επαφή η μαγιά με το αλάτι οταν φτιαχνουμε την ζύμη. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι σκληρό
-
500 ml νερό
-
100 ml ελαιόλαδο
-
2 φακελάκια ξερή μαγιά
-
20 γρ αλάτι
-
80 γρ ζαχαρη
-
1 κ.σ. ταχινι
-
300 γρ. σουσάμι
-
400 γρ. τυρί φέτα
-
400 γρ. τυρί κρέμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι, το τάχινι και φτιάχνουμε μια ζύμη την οποία δουλεύουμε πολύ καλά για 15 λεπτά.
-
2
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 18 κομμάτια, πλάθουμε μπαστουνάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρόστενες λωρίδες.
-
3
Ανακατεύουμε την φέτα με το τυρί κρέμα και κάνουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
-
4
Γεμίζουμε τις λωρίδες που ανοίξαμε με το μίγμα τυριών και μετα τα κλείνουμε καλά σαν ρολάκια-μπαστουνάκια.
-
5
Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό πιάνουμε το κουλούρι με βρεγμένα χερια ωστε να βραχεί όλο το μπαστουνάκι και το βουτάμε στο σουσάμι.
-
6
Προθερμανουμε το φουρνο στους 235 βαθμούς και βάζουμε μέσα 4 κυπελάκια αλουμινένια μιας χρήσης με νερό για να δημιουργηθεί ατμός και τα αφήνουμε μέσα σε όλη την διαρκεία του ψησίματος. Τα ψήνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα για 20 λεπτά περίπου.
Σχόλια (33)