Κουλούρια Θεσσαλονίκης (μικρά)
Η συνταγή είναι πανεύκολη και γευστικότατη, ιδανική για παιδιά.
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
250 γρ. νερό χλιαρό
-
50 γρ. νωπή μαγιά
-
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
-
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο εάν τα θέλουμε νηστίσιμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
-
2
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
-
3
Η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
-
4
Φτιάχνουμε στρογγυλά χοντρά κουλούρια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς
Σχόλια