Κουλούρια Θεσσαλονίκης - σιμίτια

Bαθμολογία: 4.8793
       
 
58 ψήφοι
lemon74, 12.02.09
Κουλούρια Θεσσαλονίκης - σιμίτια
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 15 γρ. μαγιά νωπή ή 1 1/2 κουταλάκι μαγιά ξερή
  • 2 1/2 κούπες ζεστό νερό (40 βαθμών Κελσίου)
  • 1 κιλό αλεύρι δυνατό
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/4 κούπας σπορέλαιο
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 300 γρ. σουσάμι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 40-50 κουλούρια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύστε τη μισή μαγιά σε μισή κούπα χλιαρό νερό, ρίξτε 2 - 3 κουταλιές αλεύρι να γίνει χυλός κι αφήστε τη να σταθεί σκεπασμένη σε ζεστό μέρος 24 ώρες.
  2. Διαλύστε την υπόλοιπη μαγιά, λίγο πριν ζυμώσετε, σε μισή κούπα χλιαρό νερό, ανακατέψτε μέσα 2 - 3 κουταλιές αλεύρι κι αφήστε τη να σταθεί 15', να φουσκώσει.
  3. Κοσκινίστε τα 3/4 του αλευριού, μαζί με το αλάτι σε μια λεκάνη ζυμώματος και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τις δύο μαγιές και το υπόλοιπο νερό.
  4. Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι λίγο - λίγο από τριγύρω και προσθέτοντας όσο ακόμη χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μάλλον σφικτή και εύπλαστη.
  5. Σκεπάστε την κι αφήστε τη να σταθεί σε ζεστό μέρος, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώστε την 5'.
  7. Πάρτε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος μικρού μανταρινιού και πλάστε κορδόνια, στο πάχος του μικρού δάχτυλου. Βουτήξτε τα στα γρήγορα σ' ένα μπολ με νερό και τυλίξτε τα μέσα στο σουσάμι. Πατήστε τις δύο άκρες να κολλήσουν σε σχήμα Ο και αραδιάστε τα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου, στρωμένο σε λαμαρίνα.
  8. Ψήστε τα κουλούρια στους 220 βαθμούς Κελσίου, 10' - 15', να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά και να μείνουν εσωτερικά μαλακά.
  9. Αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρετέ τα την ίδια μέρα, κατά προτίμηση ζεστά. Όσα περισσέψουν, κλείστε τα σε πλαστική σακούλα και βάλτε τα στην κατάψυξη. Διατηρούνται φρέσκα αρκετούς μήνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι απο το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου "Οι 20 καλύτερες συνταγές για ψωμιά"

Σχετικές συνταγές

Λαγάνα Λαγάνα
4.8168
       
       
(202)
Κουλούρια Σουσαμένια Κουλούρια Σουσαμένια
4.5333
       
       
(15)
Ατσμάδες Ατσμάδες
5
       
       
(1)

    106 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 22-2-09  
    με τα ιδια υλικα τα κανω και γω, αλλά χωρις τη διαδικασια για το προζυμι οπως το λεει η βεφα..παντως η γευση τους ειναι οπως τα παιρνεις απ΄το φουρνο
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 5-3-09  
    Τα έφτιαξα ακριβώς όπως το περιγράφεις. Εχθές το προζύμι, σήμερα το μεσημέρι την ζύμη και πριν μια ώρα ξεκίνησα να πλάθω. Σε λίγο βγάζω το τελευταίο ταψί. Μοσχομυρίζει το σπίτι και η γειτονιά. Είναι τέλεια! Ευχαριστώ για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 6-3-09  
    αχ μπράβο VICKY B. μου που σου πέτυχαν, πολύ χάρηκα, άντε καλοφάγοτα τώρα κι αν μπορείς να μας κεράσεις κιολας.
    #
    Σχόλιο από Tink, 23-3-09  
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ...
    #
    Σχόλιο από lemon74, 23-3-09  
    Με τη συγκεκριμένη δόση βγαίνουν 40-50 κουλούρια(ανάλογα το μέγεθος). Εφόσον θέλεις μόνο 10 θα πρέπει να βάζεις το 1/4 περίπου απο όλα τα υλικά.
    #
    Σχόλιο από Tink, 23-3-09  
    ok thanks...
    #
    Σχόλιο από lemon74, 29-3-09  
    Πήρε 2η ψήφο η συνταγούλα αλλα το συγκεκριμένο post δεν εμφανίζεται(λόγω τεχνικών προβλημάτων)...οπότε παραθέτο το σχόλιο από το αυτόματο email που έλαβα : "bravo!!!!!ta eftiaxa kai mou vgikan teleia1!!!!!"
    Eυχαριστώ το φίλο ή τη φίλη για την ψήφο :)
    #
    Σχόλιο από vakali, 30-3-09  
    Συγχαρητηρια απο ολη την οικογενεια (5 ειμαστε)!Δεν ειμεινε τιποτα.καταπληκτικα,απιθανα.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-3-09  
    Να'σαι καλά vakali, χαίρομαι που σου πέτυχαν και σας άρεσαν.
    #
    Σχόλιο από dimitrakotsa, 7-4-09  
    τα εφτιαξα και ηταν πεντανοστιμα!!
    σε ευριστω πολυ :)
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 8-6-09  
    Πάρα πολύ νόστιμα. Τα γέμισα και με φέτα.Την επόμενη φορά θα βάλω και λιαστή ντομάτα.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 14-7-09  
    ωραια και αφρατα τα κουλουρακια,βεβαια δεν ειχαν την αυθεντικη γευση..μου φανηκε οτι κατι ελειπε..ζαχαρη παραπανω ισως..!παντως τρωγονται μια χρα!θα βαλω και φςτο στο κοπιαστε!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 15-7-09  
    Σας ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και τα καλά σας λόγια...και φυσικά για τις φώτο.
    ΒΙΚΟΥΛΑ k., δοκίμασε την επόμενη φορά με λίγη εξτρα ζάχαρη, να δούμε αν θα'χει διαφορά. Πάντως από εμφάνιση στο "κοπιάστε" σκίζουν.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 9-9-09  
    ΄Εφτιαξα κι εγώ τα κουλουρια, πολύ ωραία έγιναν, αλλά δεν έχουν την γεύση εκείνων των κουλουριών της Θεσσαλονίκης.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 9-9-09  
    Σ'ευχαριστώ ΒΑΡΒΙ μου για τα πιρουνάκια. Θα προσπαθήσω να πάρω πληροφορίες και από μια φίλη που έχει φούρνο, να δούμε τι διαφορές έχουν στην συνταγή ή στον τρόπο παρασκευής.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 9-9-09  
    Ναι, lemon74, πολύ θα ήθελα να μάθω κι εγώ τι βάζουν μέσα και έχουν αυτή την απίθανη γεύση.
    #
    Σχόλιο από kantinoy, 18-9-09  
    ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ, ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ? ΘΕΛΟΥΝ ΖΕΣΤΑΜΑ ΜΕΤΑ?ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΟΣ ΑΦΡΑΤΑ?
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 18-9-09  
    γεια σου kantinou, αν μου επιτρεπεις να σου απαντησω γιατι τα εχω ηδη φτιαξει,οταν τα βγαζουμε απο την καταψυξη η τα αφηνουμε λιγη ωρα σε θερμοκρασια δωματιου η αν θελουμε να τα καταναλωσουμε αμεσως τα ζεσταινουμε στο φουρνο μικροκυμματων.εγω προσωπικα τα ζεσταινα γτ μοσχοβαλαει ψωμακι οταν ειναι ζεστα και ειναι μαλακα και αφρατα.
    #
    Σχόλιο από kantinoy, 18-9-09  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΤΑ ΔΩΚΙΜΑΣΩ!
    #
    Σχόλιο από kantinoy, 20-9-09  
    ΓΥΡΙΣΑ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ! ΘΕΪΚΑ! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    84 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 22-2-09  
    με τα ιδια υλικα τα κανω και γω, αλλά χωρις τη διαδικασια για το προζυμι οπως το λεει η βεφα..παντως η γευση τους ειναι οπως τα παιρνεις απ΄το φουρνο
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 5-3-09  
    Τα έφτιαξα ακριβώς όπως το περιγράφεις. Εχθές το προζύμι, σήμερα το μεσημέρι την ζύμη και πριν μια ώρα ξεκίνησα να πλάθω. Σε λίγο βγάζω το τελευταίο ταψί. Μοσχομυρίζει το σπίτι και η γειτονιά. Είναι τέλεια! Ευχαριστώ για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 6-3-09  
    αχ μπράβο VICKY B. μου που σου πέτυχαν, πολύ χάρηκα, άντε καλοφάγοτα τώρα κι αν μπορείς να μας κεράσεις κιολας.
    #
    Σχόλιο από Tink, 23-3-09  
    ok thanks...
    #
    Σχόλιο από lemon74, 29-3-09  
    Πήρε 2η ψήφο η συνταγούλα αλλα το συγκεκριμένο post δεν εμφανίζεται(λόγω τεχνικών προβλημάτων)...οπότε παραθέτο το σχόλιο από το αυτόματο email που έλαβα : "bravo!!!!!ta eftiaxa kai mou vgikan teleia1!!!!!"
    Eυχαριστώ το φίλο ή τη φίλη για την ψήφο :)
    #
    Σχόλιο από vakali, 30-3-09  
    Συγχαρητηρια απο ολη την οικογενεια (5 ειμαστε)!Δεν ειμεινε τιποτα.καταπληκτικα,απιθανα.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-3-09  
    Να'σαι καλά vakali, χαίρομαι που σου πέτυχαν και σας άρεσαν.
    #
    Σχόλιο από dimitrakotsa, 7-4-09  
    τα εφτιαξα και ηταν πεντανοστιμα!!
    σε ευριστω πολυ :)
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 14-7-09  
    ωραια και αφρατα τα κουλουρακια,βεβαια δεν ειχαν την αυθεντικη γευση..μου φανηκε οτι κατι ελειπε..ζαχαρη παραπανω ισως..!παντως τρωγονται μια χρα!θα βαλω και φςτο στο κοπιαστε!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 15-7-09  
    Σας ευχαριστώ για τα πηρουνάκια και τα καλά σας λόγια...και φυσικά για τις φώτο.
    ΒΙΚΟΥΛΑ k., δοκίμασε την επόμενη φορά με λίγη εξτρα ζάχαρη, να δούμε αν θα'χει διαφορά. Πάντως από εμφάνιση στο "κοπιάστε" σκίζουν.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 9-9-09  
    ΄Εφτιαξα κι εγώ τα κουλουρια, πολύ ωραία έγιναν, αλλά δεν έχουν την γεύση εκείνων των κουλουριών της Θεσσαλονίκης.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 9-9-09  
    Σ'ευχαριστώ ΒΑΡΒΙ μου για τα πιρουνάκια. Θα προσπαθήσω να πάρω πληροφορίες και από μια φίλη που έχει φούρνο, να δούμε τι διαφορές έχουν στην συνταγή ή στον τρόπο παρασκευής.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 9-9-09  
    Ναι, lemon74, πολύ θα ήθελα να μάθω κι εγώ τι βάζουν μέσα και έχουν αυτή την απίθανη γεύση.
    #
    Σχόλιο από kantinoy, 18-9-09  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΤΑ ΔΩΚΙΜΑΣΩ!
    #
    Σχόλιο από kantinoy, 20-9-09  
    ΓΥΡΙΣΑ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ! ΘΕΪΚΑ! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 21-9-09  
    Kαλησπέρα kantinoy, χαίρομαι πολύ που σου πέτυχαν και σου άρεσαν, να'σαι καλά :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-10-09  
    Εγιναν στρουμπουλούτσικα κι αφράτα.Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 2-11-09  
    Τι ωραία κουλουράκια που έγιναν! Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 3-11-09  
    lemon 74 καλησπέρα. οτι και να σου πω θα είναι λίγο. κάνω μια διαιτα και εχω σχεδον καθημερινα 1 κουλουρι Θεσσαλονίκης, κι όπως καταλαβαίνεις δεν συμφέρει γιατί εχει 50 λεπτά το καθε κουλούρι... έψαχνα καιρό μια συνταγή για κουλούρια και την βρήκα. σε ευχαριστω που διάλεξες να την προσθέσεις στις συνταγες. είναι πολλές σκάλες ανώτερα απο τα αγοραστά.
    #
    Σχόλιο από Μπαχαρούλης, 3-11-09  
    τα έφτιαξα με ξηρή μαγιά κ βγήκαν τέλεια.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Tink, 23-3-09  
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ...
    #
    Σχόλιο από lemon74, 23-3-09  
    Με τη συγκεκριμένη δόση βγαίνουν 40-50 κουλούρια(ανάλογα το μέγεθος). Εφόσον θέλεις μόνο 10 θα πρέπει να βάζεις το 1/4 περίπου απο όλα τα υλικά.
    #
    Σχόλιο από kantinoy, 18-9-09  
    ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ, ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ? ΘΕΛΟΥΝ ΖΕΣΤΑΜΑ ΜΕΤΑ?ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΟΣ ΑΦΡΑΤΑ?
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 18-9-09  
    γεια σου kantinou, αν μου επιτρεπεις να σου απαντησω γιατι τα εχω ηδη φτιαξει,οταν τα βγαζουμε απο την καταψυξη η τα αφηνουμε λιγη ωρα σε θερμοκρασια δωματιου η αν θελουμε να τα καταναλωσουμε αμεσως τα ζεσταινουμε στο φουρνο μικροκυμματων.εγω προσωπικα τα ζεσταινα γτ μοσχοβαλαει ψωμακι οταν ειναι ζεστα και ειναι μαλακα και αφρατα.
    #
    Σχόλιο από RedSquirrel, 2-11-09  
    Καλησπέρα! Δοκίμασα τη συνταγή αλλά τα κουλούρια δε μου βγήκαν φουσκωτά.. Ήταν μάλλον κάπως αδύναμα.. Τι μπορεί να φταίει; Θα μπορούσε κάποιος να μου πει; χρησιμοποίησα ξηρή μαγια και μάλιστα λίγο περισσότερη από την προτεινόμενη..
    #
    Σχόλιο από lemon74, 2-11-09  
    Καλησπέρα RedSquirrel, η ζύμη σου φούσκωσε αρκετά όταν την άφησες σε ζεστό μέρος? Δε ξέρω αν την έχει δοκιμάσει κάποιος με ξερή μαγιά και μπορεί να μας βοηθήσει.
    #
    Σχόλιο από RedSquirrel, 2-11-09  
    Ευχαριστώ Lemon74 για την τόσο γρήγορη απάντησή σου και ναι, η ζύμη υπερδιπλασιάστηκε όταν την άφησα σε ζεστό μέρος.. Μήπως πρέπει να αφήσω τα κουλούρια αφού τα πλάσω να φουσκώσουν πριν τα ψήσω..;
    #
    Σχόλιο από ΧΡΙΣΤΙΝΑ Κ., 19-7-10  
    Ξέρει καμιά σας αν δεν μείνει 24 ώρες το προζύμι αλλά λιγότερες 10-12 θα γίνουν καλά?
    #
    Σχόλιο από lemon74, 12-3-11  
    fairy369, stelina25 σας ευχαριστώ για τα πιρουνάκια !!!
    marybaby, μπορείς να βάλεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ... το δυνατό το χρησιμοποιούν συνήθως στους φούρνους ... κι εγώ το μπλε βάζω και εδώ και στις συνταγές για ψωμί. Καλή επιτυχία :)
    #
    Σχόλιο από NTEBORA, 31-3-11  
    ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΡΟΖΥΜΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ ΧΙΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΔΗΛΑΔΗ.ΤΙ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ Κ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ?
    #
    Σχόλιο από NTEBORA, 31-3-11  
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Κ ΛΙΓΑΚΙ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ ΠΟΥ ΤΗ ΒΛΕΠΩ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-3-11  
    NTEBORA μια που είσαι καινούρια πρόσεξε σε παρακαλώ να μη γράφεις με κεφαλαία γράμματα γιατί είναι σα να μας φωνάζεις.
    Απάντηση θα πάρεις όταν δει την ερώτησή σου ο φίλος ή η φίλη που καταχώρησε τη συνταγή και εφόσον ξέρει να σου απαντήσει (ή αν τη δει κάποιος άλλος που γνωρίζει την απάντηση). Θα σου απαντήσει εδώ, οπότε θα πρέπει να ξανακοιτάξεις αργότερα.
    Αν θέλεις πιο βιαστική απάντηση, μπορείς να κάνεις την ερώτησή σου στο φόρουμ και ίσως εκεί να ξέρει κάποιος.
    Αν έχεις άλλες απορίες μπορείς να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα (πάτα πάνω στο όνομά μου και θα δεις φόρμα για την αποστολή πμ).
    #
    Σχόλιο από lemon74, 31-3-11  
    Kαλησπέρα κορίτσια
    NTEBORA, δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ προζύμι και δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω.
    κουκλιτσα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο... ίσως απλά σου γίνει πιο "βαρια" η ζύμη.
    Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από Όλγα Τ, 19-4-11  
    αν δε φτιαξω το προζυμι τοτε τι κανω με τη μαγια? τν ετοιμαζω εκεινη τη στιγμη με νερο κ αλευρι κ την προσθετω στ ζυμη?
    #
    Σχόλιο από grloula, 17-8-11  
    Συγχαρητηρια Πάρα πολύ νόστιμα.
    #
    Σχόλιο από Katy76, 23-9-12  
    θα ήθελα πολύ να κάνω την συνταγή, αλλά θα ήθελα να αποφύγω το σπορέλαιο, με ελαιόλαδο θα χαλάσει πολύ το αποτέλεσμα?
    #
    Σχόλιο από xiotisa2010, 20-4-13  
    Mipos exi kanenas tin nistisimi sintagi karpathou kouloures se sousami kanela maxlepi kai kimino? einai to mono pou mporo na faw kai na kratiso kato me ta farmaka tis chemo, mou reipam pos einai mono eleuri nero magia alati kai ligi saxari gia tin magia alla distixos den mou dini tin sintagi. An mpori kapios na me voithisi tha eimai eugonoun gia panta einai diskolo na kratas fagita me ta xerimika tou karkinou. XILIA EUXARISTO!!!

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 8-6-09  
    Πάρα πολύ νόστιμα. Τα γέμισα και με φέτα.Την επόμενη φορά θα βάλω και λιαστή ντομάτα.
    #
    Σχόλιο από ΓΩΓΟΥΛΙΝΙ, 13-10-10  
    Δοκιμασα την συνταγη εχθες και το αποτελεσμα ηταν φανταστικο.Πραγματικα δεν περιμενα να εχουν τετοια επιτυχια!!!
    Επειδη η ζυμη ηταν αρκετη εφτιαξα κι ενα μικρο καρβελακι και λιγα πιο μικρα σαν μικροσκοπικες λαγανιτσες και ηταν απιστευτα νοστιμα!!!!
    #
    Σχόλιο από frosi, 30-10-11  
    να πω οτι τα βουταω σε ζαχαρονερο , οχι σε σκετο νερο , αν αυτο βοηθαει καποιες , δοκιμαστε το κ θα εχετε ακριβως την γλυκα που θελετε γυρω στα 100γρ ζαχαρη ριχνω στο μπωλ
    #
    Σχόλιο από galinialexea, 5-6-12  
    Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή που μοιράστηκες μαζί μας. Με έσωσες κυριολεκτικά. Τα μωρά μου τα λάτρεψαν και με το παραπάνω.Τους τα δίνω στο σχολείο και ξετρελένονται.Thanks!!!!
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 23-7-13  
    Ο.Κ. Απλά δεν υπάρχουν!!! Εμένα βέβαια μου βγήκαν τα μισά σε ποσότητα, παρ'όλο που τα έπλασα σχετικά μικρά, μάλλον επειδή μου παραφούσκωσε η ζύμη κ δεν άνοιγε και τόσο εύκολα. Πάντως έγιναν τόσο αφράτα και ψήθηκαν τόσο ιδανικά...Κι αυτή η ευωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού...όνειρο!!Τώρα αποκτά νόημα η φράση:"τέλειωσαν όλα σαν ζεστά κουλούρια"!Να πω όμως εδώ ότι για όσους χρησιμοποιήσουν μαγιά σε φακελάκι, πρέπει να παραλείψουν το πρώτο βήμα,αλλά και ότι για δυνατούς φούρνους, σαν το δικό μου π.χ.,οι 200 βαθμοί θα κάνουν καλύτερο ψήσιμο στο εσωτερικό, χωρίς να χαθεί η τραγανιστή υφή στο εξωτερικό.
    Το δεύτερο ταψί το έκανα με γέμιση φέτας, και απ' τα σκέτα της πρώτης δόσης, έκανα μερικά,αφού ψήθηκαν,γεμιστά με τυρί-κρέμα και γαλοπούλα. Προσωπικά μου φάνηκαν καλύτερα και από του φούρνου! Θεϊκά! Σ' ευχαριστούμε για την κοινοποίηση της συνταγής!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Είναι...
    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιόψωμ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    almhres lixoudies
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της eirini_d
    κεικ, κουλουρια, μπισκοτα, λουκουμαδες κτλ
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της κουρκουμπινι
    ζύμες
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της pierrakosn
    Πίτες - Ψωμί
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της giotakicv