Κουλούρια της ώρας

pitsirika34, 05.11.08

Περιγραφή

Γρήγορα και εύκολα κουλουράκια.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πλάκα βούτυρο
  • 4 ποτήρια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 γάλα τενεκεδάκι
  • 2 αυγά
  • 6 βανίλιες
  • χυμό από 3 φρέσκα πορτοκάλια
  • 4 πακέτα φαρίνα
  • λίγο κονιάκ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
  3. Τα ασπράδια των αυγών τα κάνουμε μαρέγκα και προσθέτουμε και τους κρόκους.
  4. Καθώς ανακατεύουμε το μίγμα ρίχνουμε το γάλα και σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτοντας τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά και το κονιάκ.
  5. Τέλος αφού όλα τα παραπάνω υλικά έχουν ανακατευεί καλά,προσθέτουμε όσο αλεύρι μας χρειάζεται.
  6. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε τα κουλούρια μας που πρέπει να είναι λεπτά σε μικρά σχήματα.
  7. Παίρνουμε τα ταψιά μας, τα λαδώνουμε με λίγο βούτυρο ή βάζουμε χαρτί, βάζουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το κροκάδι και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 20' μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από ένα χωριό της Ρόδου

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 8-11-08  
    Πόσα γρμ ειναι το βούτυρο και το γάλα που λες το βάζουμε αναιρωτο?
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 8-11-08  
    Δες δεν είναι δύσκολο αν το σκεφτείς λογικά μία πλάκα είναι 250 γρ κ το τενεκεδάκι είναι 410 ml σωστά?οπότε είναι 250 γρ βούτυρο και 410 ml γάλα!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-12-08  
    τα πακετάκια φαρίνας πόσων γραμμαρίων είναι;ζω στο εξωτερικό και θέλω να τα φτιάξω!!!Ά και η φαρίνα είναι που φουσκώνει μόνη της;;;για να ξέρω αν θα βάλω και μπέικιν...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-12-08  
    Λέγοντας φαρίνα συνήθως εννοούμε εδώ το φαρινάπ, το οποίο είναι σε πακέτα των 500γρ. (εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει η pitsirika)
    #
    Σχόλιο από marina11, 20-4-10  
    Πιτσιρικα γεια σου,
    Μενω και εγω στο εξωτερικο και οταν λες "πλακα " δεν ειναι αυτονοητο οτι εννοεις 250 γρ. Επισης, οταν λες τενεκεδακι, δεν διευκρινιζεις αν ειναι τενεκεδακι απο γαλα εβαπορε η δικη σου μεζουρα για το γαλα και επισης αν ειναι διελυμενο η οχι. Οσο για φαριναπ δεν βρισκουμε τοσο ευκολα εδω επομενως μηπως μπορεις να μας πεις ποσο αλευρι και ποσο μπεικιν, αν μπορεις βεβαια.
    Η συνταγη ακουγεται ενδιαφερουσα και θα ηθελα και εγω να την δοκιμασω.
    Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από marina11, 20-4-10  
    Εγω ειμαι παλι ..
    Αφορα τη ζαχαρη η οποια μου φαινεται υπερβολικη επομενως μηπως εχεις δοκιμασει με λιγοτερη ? Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από marina11, 20-4-10  
    Μη με δειρεις ...αλλα στις οδηγιες συνεχως μιλας για αλευρι ! Εννοεις το φαριναπ ?
    #
    Σχόλιο από kostas, 20-4-10  
    ναι φαριναπ εννοει αλλα αν καταλαβα καλα η συνταγη πρεπει να ειναι του φουρναρη του χωριου τηε Ροδου γιατι με 4 πακετα φαρινα θα βγαινουν καμμια δεκαρια ταψια χαχαχαχαχαχαχα καλοοοοοο εεεεεεε :)))))
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-4-10  
    marina το βούτυρο όπως γράφει και πιο πάνω είναι 250γρ., το γάλα είναι εβαπορέ, ένα τενεκεδάκι δηλαδή 410ml και χωρίς νερό, η φαρίνα είναι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 4 πακέτα είναι 2 κιλά. Κάποιο self raising αλεύρι θα έχετε. Αν όχι, η αναλογία που δίνουμε συνήθως είναι για κάθε 1 φλ. φαρίνα βάζουμε 1 φλ. αλεύρι + 1 κ.γ. μπέικιν + 1/2 κ.γ. αλάτι.
    Και φυσικά όποτε λεει αλεύρι, εννοεί το φαρινάπ (αλεύρι είναι άλλωστε).
    Τώρα όσον αφορά τη ζάχαρη δε νομίζω να είναι πολύ, μια που μιλάμε για 2 κιλά αλεύρι!

    0 Σχόλια

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 8-11-08  
    Πόσα γρμ ειναι το βούτυρο και το γάλα που λες το βάζουμε αναιρωτο?
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 8-11-08  
    Δες δεν είναι δύσκολο αν το σκεφτείς λογικά μία πλάκα είναι 250 γρ κ το τενεκεδάκι είναι 410 ml σωστά?οπότε είναι 250 γρ βούτυρο και 410 ml γάλα!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-12-08  
    τα πακετάκια φαρίνας πόσων γραμμαρίων είναι;ζω στο εξωτερικό και θέλω να τα φτιάξω!!!Ά και η φαρίνα είναι που φουσκώνει μόνη της;;;για να ξέρω αν θα βάλω και μπέικιν...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-12-08  
    Λέγοντας φαρίνα συνήθως εννοούμε εδώ το φαρινάπ, το οποίο είναι σε πακέτα των 500γρ. (εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει η pitsirika)
    #
    Σχόλιο από marina11, 20-4-10  
    Πιτσιρικα γεια σου,
    Μενω και εγω στο εξωτερικο και οταν λες "πλακα " δεν ειναι αυτονοητο οτι εννοεις 250 γρ. Επισης, οταν λες τενεκεδακι, δεν διευκρινιζεις αν ειναι τενεκεδακι απο γαλα εβαπορε η δικη σου μεζουρα για το γαλα και επισης αν ειναι διελυμενο η οχι. Οσο για φαριναπ δεν βρισκουμε τοσο ευκολα εδω επομενως μηπως μπορεις να μας πεις ποσο αλευρι και ποσο μπεικιν, αν μπορεις βεβαια.
    Η συνταγη ακουγεται ενδιαφερουσα και θα ηθελα και εγω να την δοκιμασω.
    Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από marina11, 20-4-10  
    Εγω ειμαι παλι ..
    Αφορα τη ζαχαρη η οποια μου φαινεται υπερβολικη επομενως μηπως εχεις δοκιμασει με λιγοτερη ? Ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από marina11, 20-4-10  
    Μη με δειρεις ...αλλα στις οδηγιες συνεχως μιλας για αλευρι ! Εννοεις το φαριναπ ?
    #
    Σχόλιο από kostas, 20-4-10  
    ναι φαριναπ εννοει αλλα αν καταλαβα καλα η συνταγη πρεπει να ειναι του φουρναρη του χωριου τηε Ροδου γιατι με 4 πακετα φαρινα θα βγαινουν καμμια δεκαρια ταψια χαχαχαχαχαχαχα καλοοοοοο εεεεεεε :)))))
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-4-10  
    marina το βούτυρο όπως γράφει και πιο πάνω είναι 250γρ., το γάλα είναι εβαπορέ, ένα τενεκεδάκι δηλαδή 410ml και χωρίς νερό, η φαρίνα είναι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 4 πακέτα είναι 2 κιλά. Κάποιο self raising αλεύρι θα έχετε. Αν όχι, η αναλογία που δίνουμε συνήθως είναι για κάθε 1 φλ. φαρίνα βάζουμε 1 φλ. αλεύρι + 1 κ.γ. μπέικιν + 1/2 κ.γ. αλάτι.
    Και φυσικά όποτε λεει αλεύρι, εννοεί το φαρινάπ (αλεύρι είναι άλλωστε).
    Τώρα όσον αφορά τη ζάχαρη δε νομίζω να είναι πολύ, μια που μιλάμε για 2 κιλά αλεύρι!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Συνταγές για Κουλουράκια - Μπισκότα
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Πασχαλινά γλυκά οδηγίες βήμα-βήμα και κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    κουλουράκια-μπισκότα
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της γλυκακια