Κουλούρια της ώρας
Γρήγορα και εύκολα κουλουράκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από ένα χωριό της Ρόδου
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
-
3
Τα ασπράδια των αυγών τα κάνουμε μαρέγκα και προσθέτουμε και τους κρόκους.
-
4
Καθώς ανακατεύουμε το μίγμα ρίχνουμε το γάλα και σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτοντας τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά και το κονιάκ.
-
5
Τέλος αφού όλα τα παραπάνω υλικά έχουν ανακατευεί καλά,προσθέτουμε όσο αλεύρι μας χρειάζεται.
-
6
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε τα κουλούρια μας που πρέπει να είναι λεπτά σε μικρά σχήματα.
-
7
Παίρνουμε τα ταψιά μας, τα λαδώνουμε με λίγο βούτυρο ή βάζουμε χαρτί, βάζουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το κροκάδι και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 20' μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)