κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλούρια της ώρας
pitsirika34
pitsirika34 @cook_8452097
,ellada

Γρήγορα και εύκολα κουλουράκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από ένα χωριό της Ρόδου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 πλάκα βούτυρο
  2. 4 ποτήρια τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 γάλα τενεκεδάκι
  4. 6 βανίλιες
  5. χυμό από 3 φρέσκα πορτοκάλια
  6. 4 πακέτα φαρίνα
  7. λίγο κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.

  3. 3

    Τα ασπράδια των αυγών τα κάνουμε μαρέγκα και προσθέτουμε και τους κρόκους.

  4. 4

    Καθώς ανακατεύουμε το μίγμα ρίχνουμε το γάλα και σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτοντας τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά και το κονιάκ.

  5. 5

    Τέλος αφού όλα τα παραπάνω υλικά έχουν ανακατευεί καλά,προσθέτουμε όσο αλεύρι μας χρειάζεται.

  6. 6

    Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε τα κουλούρια μας που πρέπει να είναι λεπτά σε μικρά σχήματα.

  7. 7

    Παίρνουμε τα ταψιά μας, τα λαδώνουμε με λίγο βούτυρο ή βάζουμε χαρτί, βάζουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το κροκάδι και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 20' μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (9)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Πόσα γρμ ειναι το βούτυρο και το γάλα που λες το βάζουμε αναιρωτο?

Από

pitsirika34
pitsirika34 @cook_8452097
στις
,ellada