Κουνελάκι μαρινάτο: κρητική συνταγή

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Fragoulis K
Fragoulis K @Fragoulis
,Ελλάδα

Κρητική συνταγή για κουνέλι που συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές. Μου την εμπιστεύτηκε η κ. Ευαγγελία Βραχασωτάκη εξαιρετική μαγείρισσα που μαζί με την οικογένειά της κάθε χρόνο μαγεύουν με τα φαγητά τους εκατοντάδες τουρίστες στην ταβέρνα τους " Σπιναλόνγκα" στην Πλάκα Λασιθίου ακριβώς απέναντι από το νησάκι της Σπιναλόνγκας. Το πρώτο που μου διευκρίνισε η κ. Ευαγγελία είναι πως το μυστικό του καλομαγειρεμένου φαγητού είναι το αργό ψήσιμο και μάλιστα με ελάχιστη φωτιά. Όσο πιο αργά το μαγειρέψεις τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό γίνεται ακόμη πιο μυρωδάτο αν το κύμινο είναι φρεσκοτριμμένο. Μην ξεχνάτε και το πολύ αργό ψήσιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 με 6 άτομα
  1. Υλικά για την μαρινάδα
  2. 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  3. μίσο κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  4. μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι (έβαλα 10)
  5. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  6. 2 φύλλα δάφνης
  7. Υλικά για το μαγείρεμα
  8. ελαιόλαδο
  9. 2 μεγάλα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
  10. αλάτι
  11. 0.5 ποτήρι του κρασιού καλό σπιτικό ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ' ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε το κουνέλι αφού το έχουμε πλύνει καλά.Ρίχνουμε το κύμινο τους κόκκους πιπεριού τα φύλλα της δάφνης φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και με τα χέρια μας απλώνουμε ώστε το κύμινο και το πιπέρι να πάει όσο το δυνατόν παντού στις μερίδες του κουνελιού.

  2. 2

    Ρίχνουμε στο σκεύος κόκκινο κρασί τόσο ώστε να καλύψει το κρέας, καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

  3. 3

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ψιλά καρέ.

  4. 4

    Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί ο πάτος της και την βάζουμε σε μέτρια πως δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει.

  5. 5

    Προσθέτουμε το κουνέλι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.

  6. 6

    Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την μαρινάδα και συμπληρώνουμε κόκκινο κρασί τόσο ώστε το κρέας να έχει καλυφθεί κατά τα δύο τρίτα και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Σιγομαγειρεύουμε με την κατσαρόλα σκεπασμένη χωρίς να ανακατέψουμε στην συνέχεια το φαγητό.Η φωτιά μας πρέπει να είναι πολύ σιγανή και το κουνελάκι είναι έτοιμο μέχρι να τσιμπιέται εύκολα με το πιρούνι. Το δικό μου σε κουζίνα γκαζιού χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα για να γίνει.

  8. 8

    Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το μισό κρασοπότηρο καλό σπιτικό ξύδι

  9. 9

    Αναδεύουμε την κατσαρόλα για να πάει παντού.

  10. 10

    Αφήνουμε το ξύδι να εξατμιστεί και μετά από δέκα λεπτά το κουνελάκι είναι έτοιμο.Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι. Στην Κρήτη για το πιλάφι χρησιμοποιούν καρολίνα εγώ χρησιμοποίησα μπασμάτι και του ταίριαζε πάρα πολύ

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Fragoulis K
Fragoulis K @Fragoulis
στις
,Ελλάδα