κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνελάκι τηγανητό

Κουνελάκι τηγανητό

49 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
efouliw
efouliw @cook_8451057

Είναι από τις πίο ωραίες εκδοχές μαγειρέματος του κουνελιού, που λίγοι ξέρουν οτι υπάρχει. Το τρώνε πολύ στην Κρήτη, το έκανε η γιαγιά μου και εδώ έχω βάλει τη δική μου πινελιά..

Λίγα μυστικά ακόμα

Την ίδια συνταγή ακριβώς μπορείτε να εκτελέσετε και με στήθος κοτόπουλο αν δεν είστε λάτρεις του κουνελιού. Όμως πιστέψτε με, τέτοιο κουνελάκι δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!Επίσης μπορέιτε να προσαρμόσετε τις ποσότηετς στα μέτρα σας. Αλλά εγώ έγραψα τις οικογενειακές ποσότητες!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες, όπως του στιφάδου (μπορέιτε να ζητήσετε απο τον κρεοπώλη να σας το κόψει.)
  2. 0.5 ποτήρι Teriyaki σως
  3. 4 κουταλιές πάπρικα
  4. 2 κουταλιές ρίγανη
  5. 4 κουταλιές κύμινο
  6. 4 κουταλιές chicken mix (ή μουστάρδας αν δεν μπορείτε να το βρείτε στο supermarket)
  7. αλάτι
  8. αλέυρι για το τηγάνισμα
  9. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προσθέστε σε ένα βαθύ μπώλ το κουνέλι, την σως, όσο αλάτι χρειαστέι για να αλατιστεί όλο και μισή ποσότητα από κάθε μπαχαρικό όπως αναγράφονται. Aνακατέψτε και αφήστε να μαριναριστέι περίπου μία ώρα,σκεπάζοντας με μιά σακούλα και ανακατεύοντας 2-3 φορές ωστε η μαρινάδα μας να πάει παντού.

  2. 2

    Μετά πο μια ώρα...

  3. 3

    Σε ένα πιάτο βάλτε περίπου ένα ποτήρι αλεύρι και ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα μπαχαρικά που έμειναν καθώς και με ένα κουταλάκι αλάτι (Άν χρησιμοποιήσετε μουστάρδα, προσθέστε την όλη στη μαρινάδα και όχι στο αλεύρι)

  4. 4

    Βάλτε στο τηγάνι αρκετό λάδι και αφήστε να κάψει. Στο μεταξύ παίρνετε ένα ένα κομμάτι απο το κουνέλι και έτσι όπως είναι το αλευρώνετε. Το κάνετε αυτό για όλα τα κομμάτια και μόλις κάψει το λάδι τηγανίζετε το κουνελάκι σε μέτρια φωτιά, έχοντάς το σκεπασμένο ωστε να μαλακώσει.

  5. 5

    Αφου ροδίσει απο τη μία πλευρά το γυρίζετε να ροδίσει και απο την άλλη και όταν είναι έτοιμο το βγάζετε, σε απορρόφητικό χαρτί. Προσοχή όταν το γυρίζετε, να μην χαλάσετε την κρούστα γιατί εκεί είναι όλη του η νοστιμιά!!

  6. 6

    Καλή επιτυχία! Πέριμένω σχόλια! και μην ξεχνάτεόποιος τρώει καλά, ζει καλά!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

efouliw
efouliw @cook_8451057
στις