Κουνέλι φρικασέ
Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μου στο κουνέλι, θα παρουσιάσω άλλη μια όχι τόσο γνωστή συνταγή, που είναι πραγματικά πολύ νόστιμη και θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Για τα οφέλη από την κατανάλωση κουνελιού έχω αναφερθεί ήδη και γι αυτό περνάω απευθείας στο θέμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν έχουμε πρόβλημα με τα αυγά μπορούμε να βάλουμε μόνο το χυμό του λεμονιού. Θα είναι εξίσου νόστιμο. Εκτός από μαρούλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα χόρτα όπως αντίδια ή εάν σας αρέσουν οι «σκληρές γεύσεις», άγρια χόρτα ραδίκια κλπ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κουνέλι και το αφήνουμε σε νερό με 1 ποτήρι ξίδι για 2 με 3 ώρες.Τεμαχίζουμε όπως επιθυμούμε.Εγώ το κόβω σε 8 χορταστικά κομμάτια και αφαιρώ το σηκώτι, καρδιά, νεφρά και πνευμόνια γιατί τα προτιμώ τηγανιτά μεζέ με τσιπουράκι κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τοποθετούμε τα κομμάτια του κουνελιού στην κατσαρόλα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε έως ότου γυαλίσει το κρεμμύδι.
-
2
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
-
3
Προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρέας και βράζουμε σε κανονική θερμοκρασία για 30 έως 45 λεπτά.
-
4
Προσθέτουμε τα μαρούλια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, τον άνηθο και συνεχίζουμε για 20 λεπτά περίπου δοκιμάζοντας ταυτόχρονα τόσο τα μαρούλια όσο και το κρέας ώστε να μην μαλακώσουν πολύ.
-
5
Μόλις το φαγητό μας ετοιμαστεί, εάν θέλουμε, το αυγοκόβουμε με τα δύο αυγά και το χυμό των λεμονιών.Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και τυρί φέτα.Καλή μας όρεξη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)