Κουνέλι γεμιστό
Πεντανόστιμο. Μία δοκιμή θα σας πείσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να μην χρειαστεί 1 κιλό γιαούρτι για την γέμιση υπολογίστε και λίγο με το μάτι γιατί είναι ανάλογα το κουνέλι. Για να μην ξεραθεί το γιαούρτι κατά το ψήσιμο σκεπάστε το με ένα αντικολιτικό χαρτί (μόνο το κουνέλι και να μην ακουμπήσει πολύ το γιαούρτι) για 1/2 ώρα και μετά μπορείτε να το βγάλετε για να ροδοκοκκινίσει και αυτό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε καλά το κουνέλι και το αλατίζετε.
-
2
Αλείφετε με τα χέρια σας το βούτυρο εσωτερικά στο κουνέλι.
-
3
Στην συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύετε το 1 κιλό γιαούρτι με το ρύζι, την ρίγανη, λίγο αλάτι-πιπέρι και μετά βάζετε το μείγμα μέσα στο κουνέλι με ένα κουτάλι. (Να γεμίσει καλά.)
-
4
Έπειτα το ράβουμε με κλωστή ώστε να μην μπορεί η γέμιση να βγεί έξω.
-
5
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί αφού πρώτα τις έχουμε αλατίσει.
-
6
Βάζουμε και το κουνέλι, ρίχνουμε νερό, λεμόνι, λάδι και λίγη ρίγανη & πιπέρι πάνω στις πατάτες όχι όμως πολύ γιατί θα πικρίσει.
-
7
Τέλος αλείφουμε το κουνέλι με το υπόλοιπο 1/2 κιλό γιαούρτι από πάνω να πάει παντού.
-
8
Ψήνετε στους 200°C για 1 1/2 ώρα περίπου. (Αερόθερμο)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)