κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνέλι γεμιστό
asproyla
asproyla @cook_8450142
Χανιά

Πεντανόστιμο. Μία δοκιμή θα σας πείσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να μην χρειαστεί 1 κιλό γιαούρτι για την γέμιση υπολογίστε και λίγο με το μάτι γιατί είναι ανάλογα το κουνέλι. Για να μην ξεραθεί το γιαούρτι κατά το ψήσιμο σκεπάστε το με ένα αντικολιτικό χαρτί (μόνο το κουνέλι και να μην ακουμπήσει πολύ το γιαούρτι) για 1/2 ώρα και μετά μπορείτε να το βγάλετε για να ροδοκοκκινίσει και αυτό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
  1. 1 κουνέλι ολόκληρο
  2. 1 1/2 κιλό γιαούρτι
  3. 2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι
  4. λίγη ρίγανη και πιπέρι
  5. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο ή φυτίνη
  6. αλάτι
  7. πατάτες
  8. λεμόνι-λάδι
  9. βελόνα και κλωστή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε καλά το κουνέλι και το αλατίζετε.

  2. 2

    Αλείφετε με τα χέρια σας το βούτυρο εσωτερικά στο κουνέλι.

  3. 3

    Στην συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύετε το 1 κιλό γιαούρτι με το ρύζι, την ρίγανη, λίγο αλάτι-πιπέρι και μετά βάζετε το μείγμα μέσα στο κουνέλι με ένα κουτάλι. (Να γεμίσει καλά.)

  4. 4

    Έπειτα το ράβουμε με κλωστή ώστε να μην μπορεί η γέμιση να βγεί έξω.

  5. 5

    Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί αφού πρώτα τις έχουμε αλατίσει.

  6. 6

    Βάζουμε και το κουνέλι, ρίχνουμε νερό, λεμόνι, λάδι και λίγη ρίγανη & πιπέρι πάνω στις πατάτες όχι όμως πολύ γιατί θα πικρίσει.

  7. 7

    Τέλος αλείφουμε το κουνέλι με το υπόλοιπο 1/2 κιλό γιαούρτι από πάνω να πάει παντού.

  8. 8

    Ψήνετε στους 200°C για 1 1/2 ώρα περίπου. (Αερόθερμο)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά