κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνέλι κοκκινιστό
tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218

Ένα φαγητό που το κάνουν με πολλούς τρόπους, στιφάδο, κοκκινιστό, τηγανιτό, ακόμα και γεμιστό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην σας μυρίσει το κουνέλι όταν το κόψετε και το πλύνετε, το κουνέλι το στεγνώνετε λίγο και το περνάτε με ένα λεμόνι έτσι φεύγει η όποια μυρωδιά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

72 Minutes
  1. 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  2. 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  3. 3-4 ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουτάκι ψιλοκομμένο ντοματάκι
  4. 1 κ.σ. ντομάτα πελτε
  5. Αλάτι -πιπέρι
  6. 4-5 κόκους μπαχαρι ή 1 κ.γ. σε σκόνη
  7. 1 ξυλάκι κανέλα προαιρετικά
  8. Λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λάδι και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα αφήνετε να τσιγαριστουν λίγο.

  2. 2

    Εφόσον έχετε πλύνει καλά το κουνέλι και το κόψατε σε μερίδες, το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και το αφήνετε να τσιγαριστεί λίγο.

  3. 3

    Ρίχνετε την ντομάτα σας, τον πελτε σας, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρι και αν θέλετε και κανέλα σε ξυλάκι.

  4. 4

    Το σκεπάζετε με νερό το αφήνετε να βράσει καλά το φαγητό σας περίπου για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά ή στην χύτρα 30 λεπτά. Το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή χοντρό μακαρόνι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Πολύ καλό Γιάννα!!!Το κουνελάκι αγαπημένο φαγητό και ελαφρύ!!\nΕγώ για να μην μυρίζει το βάζω σε ξύδι και νερό,να καλύπτει καλά τις μερίδες!!και το αφήνω 1 με 1:30 ώρα κι έτσι δεν μυρίζει καθόλου!!!

Από

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
στις