Κουνέλι λεμονάτο με θυμάρι

Bαθμολογία: 4.75
       
 
8 ψήφοι
gthom, 15.02.08
Κουνέλι λεμονάτο με θυμάρι
photo: painter

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουνελι σε μεριδες
  • 1 ποτηρι λαδι
  • 1 μεγαλο κρεμυδι
  • χυμο απο τρια λεμονια
  • 1 κ.σ. θυμαρι
  • αλατι, πιπερι
  • 1/2 νεροποτηρο λευκο κρασι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουνέλι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλενουμε καλα το κουνελι και βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι να καψει.
  2. Μετα βαζουμε το κουνελι στην κατσαρολα και το τσιγαριζουμε. Το σβηνουμε με το κρασι και μολις ροδισει βαζουμε το κρεμυδι, το αλατι, πιπερι, το χυμο απο τα λεμονια, το θυμαρι και 1 ποτηρι νερο.
  3. Τα αφηνουμε να σιγοβρασουν για 40 λεπτα. Αν χρειαστει λιγο νερο μπορουμε να βαλουμε

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από assimina, 6-7-08  
    την έφτιαξα σήμερα,νοστιμότατη!!!μόνο που δεν έβαλα κρεμμύδι.Μαζύ με το κουνελάκι στο λάδι τσιγάρισα 2 σκ.σκόρδο και ένα κλαδάκι δενδρολίβανο τα οποία πέταξα μόλις ροδοκοκκίνισαν.Με πατατούλες "τηγανιτές".
    #
    Σχόλιο από gthom, 12-9-08  
    και αυτη ακουγεται νοστιμη.
    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 7-1-09  
    Το εφτιαξα εχτες και ειναι παρα πολυ ωραιο μπραβω.
    #
    Σχόλιο από Agnes, 8-2-09  
    Πολύ καλό πιάτο, προσέθεσα και λίγο άσπρο κρασί...
    #
    Σχόλιο από mama, 20-2-09  
    Το έκανα με κοτόπουλο και ήταν υπέροχο...
    Φαντάσου με το κουνέλι.... Απλή, νόστιμη και γρήγορη συνταγή....
    #
    Σχόλιο από ΝΙΝΟ, 26-3-09  
    Το εφτιαξα το κουνελάκι μια Κυριακή έγινε φανταστικό έκανα μια παραλλαγή δεν βρήκα θυμάρι στο super και έβαλα ρίγανη έγινε τέλειο.
    νίνο
    #
    Σχόλιο από zazonita, 22-8-11  
    Τέλεια συνταγή αλλά δεν έβαλα κρεμμύδι για να γίνει πιο ελαφριά!!!
    #
    Σχόλιο από gogomel, 14-9-11  
    Πάρα πολύ νόστιμο και εύκολο!!Μπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από elenian, 9-10-11  
    Νοστιμότατη και πολύ εύκολη.Πέντε πιρουνάκια από μένα.!

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από assimina, 6-7-08  
    την έφτιαξα σήμερα,νοστιμότατη!!!μόνο που δεν έβαλα κρεμμύδι.Μαζύ με το κουνελάκι στο λάδι τσιγάρισα 2 σκ.σκόρδο και ένα κλαδάκι δενδρολίβανο τα οποία πέταξα μόλις ροδοκοκκίνισαν.Με πατατούλες "τηγανιτές".
    #
    Σχόλιο από gthom, 12-9-08  
    και αυτη ακουγεται νοστιμη.
    #
    Σχόλιο από καρλιτα, 7-1-09  
    Το εφτιαξα εχτες και ειναι παρα πολυ ωραιο μπραβω.
    #
    Σχόλιο από Agnes, 8-2-09  
    Πολύ καλό πιάτο, προσέθεσα και λίγο άσπρο κρασί...
    #
    Σχόλιο από mama, 20-2-09  
    Το έκανα με κοτόπουλο και ήταν υπέροχο...
    Φαντάσου με το κουνέλι.... Απλή, νόστιμη και γρήγορη συνταγή....
    #
    Σχόλιο από ΝΙΝΟ, 26-3-09  
    Το εφτιαξα το κουνελάκι μια Κυριακή έγινε φανταστικό έκανα μια παραλλαγή δεν βρήκα θυμάρι στο super και έβαλα ρίγανη έγινε τέλειο.
    νίνο
    #
    Σχόλιο από zazonita, 22-8-11  
    Τέλεια συνταγή αλλά δεν έβαλα κρεμμύδι για να γίνει πιο ελαφριά!!!
    #
    Σχόλιο από gogomel, 14-9-11  
    Πάρα πολύ νόστιμο και εύκολο!!Μπραβο!!!!
    #
    Σχόλιο από elenian, 9-10-11  
    Νοστιμότατη και πολύ εύκολη.Πέντε πιρουνάκια από μένα.!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της zazonita
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της ΘΕΟΠΙΣΤΗ