vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Πριν δύο μέρες ήμουν στην Ν.Εύβοια και το δώρο μου ήταν ένα κουνελάκι! Σκέφτηκα πως θα γίνει και αποφάσισα να το φτιάξω λεμονάτο,αν σας αρέσει δοκιμάστε το!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.Γίνεται πολύ νόστιμο,το δενδρολίβανο του δίνει πολύ ωραία γεύση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 ώρες
4 μερίδες
  1. 1 κουνέλι (1,5κ.περίπου)
  2. 2 ποτήρια λευκό κρασί
  3. 1 ποτήρι λάδι
  4. 2 φύλλα δάφνης
  5. 5 κλαράκια δενδρολίβανο
  6. 10 σκελίδες σκόρδο
  7. χυμό 2 λεμονιών
  8. αλατοπίπερο
  9. ξύδι για μαρινάρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε μερίδες το κουνελάκι μας και το μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ξύδι.

  2. 2

    Βγάζουμε το κουνέλι,το στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο λάδι,ρίχνουμε και τα σκόρδα κομμένα στην μέση.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο και λίγο νεράκι.

  4. 4

    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μια ώρα περίπου. Δέκα λεπτά πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών.

  5. 5

    Πρόσθεσα μουστάρδα σήμερα μαζί με τον χυμό λεμόνι δεν έβαλα το κρασί!

  6. 6

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

litsa d
litsa d @cook_8467308
εγινε τελειο αλλα εβαλα το κρασι,το λαδι και τα μυρωδικα στο μαριναρισμα ολο το βραδυ...και μετα απο το τσιγαρισμα με λαδι τα προσθεσα στην κατσαρολα!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα