Κουνέλι με δαμάσκηνα
Εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό που θα το φάνε όλοι. Το καλύτερο συνοδεύτικο είναι το άσπρο ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κουνέλι με συκωτάκια πουλερικών και να προσθέσουμε κάστανα αν θελουμε και κουκουνάρι.
Υλικά
-
1 κουνέλι κομμένο σε μέριδες
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
Λιγο ελαιόλαδο και δύο κ.σ. φρέσκο βούτηρο
-
3 τέταρτα του μπουκαλιού μπαλσάμικο ξύδι ή κόκκινο κρασί
-
1 φλ. δαμάσκηνα γλυκά χωρίς κουκούτσι
-
Σύκα ξερά (προαιρετικά)
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτηρο να κάψει. Βάζουμε το κουνέλι να τηγανιστεί ελαφρώς.
-
2
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε άλλο κατσαρολάκι και το ρίχνουμε στο κουνέλι. Σβήνουμε με το ξύδι και ρίχνουμε και τα δαμάσκηνα, αλάτι, πιπέρι.
-
3
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά μας και το αφήνουμε μία με μιάμισυ ώρα μέχρι το φαί μας να καραμελώσει.
-
4
Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι. Εγω προτιμώ το ρύζι για σούπα και το κάνω στον ατμό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια