Κουνέλι με δεντρολίβανο
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από τον Ηλία Δερμιτζόγλου και τη βρήκα στο gourmet του Βήματος.
Υλικά
-
1 κουνέλι περίπου 1 κιλό
-
3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο ή 2 κουτ. σούπας ξερό ψιλοκομμένο
-
1 κεφάλι σκόρδο
-
4 κουτ. σούπας λάδι
-
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι και το βάζουμε στο ταψί, τοποθετώντας στην κοιλιά του το δεντρολίβανο και 2 σκελίδες σκόρδο.
-
2
Περιχύνουμε το κουνέλι με το λάδι και το κρασί και προσθέτουμε και τις υπόλοιπες σκελίδες χωρίς να τις καθαρίσουμε από τις φλούδες.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15'.
Σχόλια