Κουνέλι με λευκό σταφύλι
Πιάτο καθημερινό αλλά και για μια πιο ξεχωριστή περίσταση.Συγκρίνετέ το με τις «Φραγκόκοτες με λευκό σταφύλι» και αποφασίστε που θα κλίνετε .....
Υλικά
-
1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
200 γρ. λευκό σταφύλι, χωρίς κουκούτσια
-
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι σπιτικός φρεσκοτριμμένο
-
ζωμός (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και, ότα αρχίσει να τσιτσιρίζει, τσιγαρίζουμε το κουνέλι για καμιά 10-ριά λεπτά, ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές του.
-
2
Αλατίζουμε, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, ρίχνουμε το λευκό κρασί μας και του δίνουμε ένα καλό ανακάτεμα, να πάρουν όλα τα κομμάτια την..... δόση τους στα μπαχαρικά και το κρασί.
-
3
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι (χαμηλή), σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα, γυρίζοντας κάθε τόσο τα κομμάτια.
-
4
Στο τριαντάλεπτο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις ρόγες του σταφυλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε χαμηλή πάντα φωτιά, για άλλα 10 λεπτά.
-
5
Εάν το κουνέλι πάει να στεγνώσει (δεν θα έπρεπε εάν ακολουθήσουμε τις οδηγίες), το καταβρέχουμε με μερικές κουταλιές ζωμό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)