κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνέλι με λευκό σταφύλι

Κουνέλι με λευκό σταφύλι

ggr
ggr @george
Athens

Πιάτο καθημερινό αλλά και για μια πιο ξεχωριστή περίσταση.Συγκρίνετέ το με τις «Φραγκόκοτες με λευκό σταφύλι» και αποφασίστε που θα κλίνετε .....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
  2. 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 200 γρ. λευκό σταφύλι, χωρίς κουκούτσια
  4. 2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
  5. αλάτι
  6. πιπέρι σπιτικός φρεσκοτριμμένο
  7. ζωμός (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και, ότα αρχίσει να τσιτσιρίζει, τσιγαρίζουμε το κουνέλι για καμιά 10-ριά λεπτά, ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές του.

  2. 2

    Αλατίζουμε, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, ρίχνουμε το λευκό κρασί μας και του δίνουμε ένα καλό ανακάτεμα, να πάρουν όλα τα κομμάτια την..... δόση τους στα μπαχαρικά και το κρασί.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι (χαμηλή), σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα, γυρίζοντας κάθε τόσο τα κομμάτια.

  4. 4

    Στο τριαντάλεπτο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις ρόγες του σταφυλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε χαμηλή πάντα φωτιά, για άλλα 10 λεπτά.

  5. 5

    Εάν το κουνέλι πάει να στεγνώσει (δεν θα έπρεπε εάν ακολουθήσουμε τις οδηγίες), το καταβρέχουμε με μερικές κουταλιές ζωμό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens