Κουνέλι με μανιτάρια και άγριο ρύζι
Εύκολη παραλαγή του στιφάδου με πολλά λαχανικά, μανιτάρια και συνοδευτικό άγριου ρυζιού
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε στο κουνέλι αντί για μόνο ντοματοπολτό μοιράστε το με φρέσκιες ντομάτες δίνει περισσότερο άρωμα.Και στο ρύζι αν θέλετε έξτρα άρωμα προσθέστε λίγο δεντρολίβανο.Σερβίρονται ζεστά!!
Υλικά
-
1.5 kg κουνέλι (περίπου)
-
1 ποτήρι ξύδι
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
2 καρότα
-
3 πράσα
-
2 κλωνάρια σέλερυ
-
400 gr τοματοπολτό
-
800 gr μανιτάρια
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
150 γρ. ζωμό λαχανικών
-
αλάτι πιπέρι
-
Για το ρύζι
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
250 γρ αγριο ρύζι
-
1 καυτερή πιπεριά ή λίγο ταμπάσκο
-
1 φύλλο δάφνης
-
150 γρ κόκκινο κρασί
-
600 γρ ζωμό λαχανικών
-
αλάτι
-
ξύσμα 2 λεμονιών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το βράζουμε με το ξύδι για περίπου 15 λεπτά. Το στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (πράσα, καρότα, σέλερυ).
-
3
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κουνέλι με τον ντοματοπολτό, τα φύλλα δάφνης, το ζωμο και το αλατοπίπερο προσθέτοντας 1 ποτήρι νερό. Το σιγοβράζουμε για περίπου 1 1/2 ώρα.
-
4
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το άγριο ρύζι και μέτα σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
-
5
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την πιπερίτσα ή το ταμπάσκο το φύλλο δάφνης και ανακατέυουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό ζεστό και αλατι και το βραζουμε σε σιγανή φωτιά για 18 λεπτά.
-
6
Πεντε λεπτά πρίν το τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)