vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Μια διαφορετική συνταγή για όσους αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κουνέλι 1 1/2 κ.σε μερίδες,
  2. 2 κρεμμύδια σε ροδέλες,
  3. 2 καρότα σε ροδέλες,
  4. 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα,
  5. 250 γρ. ξερά σύκα κομμένα στα δύο,
  6. 200 ml λευκό κρασί,
  7. 2 ξυλάκια κανέλα,
  8. 2 σκ. σκόρδο σε φέτες,
  9. δενδρολίβανο 2 κλωνάρια ή 1κ.σ.ξερό,
  10. 5 κ.σ. λάδι,
  11. αλατοπίπερο,
  12. 3 κ.γλ. κορν-φλάουρ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαρινάρουμε όπως πάντα σε ξύδι 2 με 3 ώρες, στραγγίζουμε και σοτάρουμε καλά το κουνέλι,αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε πυρέξ.

  2. 2

    Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμύδια, το καρότο, προσθέτουμε σέλερι, σκόρδο, τα σύκα, κανέλα, δενδρολίβανο, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά.

  3. 3

    Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πήξει η σάλτσα μας, περιχύνουμε το κουνέλι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου μία ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

rinouli
rinouli @cook_8486601
Το φτιαξαμε μια φορα για ειδικη περισταση και βγηκε πολυ νοστιμο! Το κουνελι ηθελε πολλη προσοχη, γιατι ακομα και μετα το στραγγισμα και σκουπισμα, πιτσιλουσε πολυ στο τσιγαρισμα. Το δεντρολιβανο του παει απιστευτα! Την συνιστω για καλεσμα, αν θελετε να φτιαξετε κατι διαφορετικο και "ζεστο" (το θεωρω χειμωνιατικο), χωρις να ξοδεψετε ολο το χρονο σας για το κυριως πιατο. Ο μονος λογος που εκοψα ενα πιρουνακι ειναι επειδη μου μυρισε πολυ η κανελλα.. Σε επομενη δοκιμη θα βαλω ενα ξυλακι μονο.

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα