Κουνέλι με σύκα ξερά και μπαχαρικά
Μια διαφορετική συνταγή για όσους αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις!!
Υλικά
-
1 κουνέλι 1 1/2 κ.σε μερίδες,
-
2 κρεμμύδια σε ροδέλες,
-
2 καρότα σε ροδέλες,
-
3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα,
-
250 γρ. ξερά σύκα κομμένα στα δύο,
-
200 ml λευκό κρασί,
-
2 ξυλάκια κανέλα,
-
2 σκ. σκόρδο σε φέτες,
-
δενδρολίβανο 2 κλωνάρια ή 1κ.σ.ξερό,
-
5 κ.σ. λάδι,
-
αλατοπίπερο,
-
3 κ.γλ. κορν-φλάουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαρινάρουμε όπως πάντα σε ξύδι 2 με 3 ώρες, στραγγίζουμε και σοτάρουμε καλά το κουνέλι,αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε πυρέξ.
-
2
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμύδια, το καρότο, προσθέτουμε σέλερι, σκόρδο, τα σύκα, κανέλα, δενδρολίβανο, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά.
-
3
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πήξει η σάλτσα μας, περιχύνουμε το κουνέλι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου μία ώρα.
Σχόλια (3)