κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνέλι μεθυσμένο
boubourz
boubourz @cook_8475188
ΛΕΡΟΣ,GRC

Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη εκδοχή του κουνελιού!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλους του μαγειρέματος για να μην "σφίξει" το κρέας. Η ποσότητα του τσίπουρου πρέπει να είναι τόση που να καλύπτει το κουνέλι αφού με αυτό θα πρέπει να ψηθεί το κρέας. Καλή Επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 νεροπότηρο ξύδι
  2. 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  3. 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  4. 6 σκελίδες σκόρδο
  5. τσίπουρο (τόσο ώστε να σκεπαστεί το κουνέλι)
  6. 1 φύλλο δάφνη
  7. 2 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο ή 2 κουταλιές σούπας ξερό
  8. αλάτι
  9. Σκόνη λευκού πιπεριού (και κόκκους πρεοεραιτικά).

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απ' το προηγούμενο βράδυ τεμαχίζουμε το κουνέλι, το πλένουμε και το βάζουμε σε νερό με το ξύδι.

  2. 2

    Την επομένη ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κουνέλι.

  3. 3

    Βάζουμε το λαδάκι να ζεσταθεί στην κατσαρόλα και τοποθετούμε τα κομμάτια του κουνελιού να τσιγαριστούν ελαφρά.

  4. 4

    Αφαιρούμε το κουνέλι και ρίχνουμε (στο ήδη καυτό λάδι) το κρεμμύδι και τα σκόρδα μέχρι να καραμελώσουν.

  5. 5

    Βάζουμε πάλι το κουνέλι στην κατσαρόλα, τα πιπέρια, την δάφνη και τον δεντρολίβανο και σκεπάζουμε με το τσίπουρο.

  6. 6

    Αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά και έπειτα αφόυ την χαμηλώσουμε σιγομαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες ή μεχρι να τρυπιέται το κρέας και να έχει εξατμιστεί σχεδόν όλο το αλκοόλ και να μείνει η σαλτσούλα του.

  7. 7

    Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά αλατίζουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

evahor
evahor @cook_8483868
Λοιπόν έγινε φοβερό.Αντικατέστησα το δεντολίβανο γιατί δέν μου πολυ αρέσει με κύμινο μοσχοβόλισε το σπίτι... πατατούλες τηγανιτές και σαλάτα χωριάτικη και δεν έμεινε ψίχουλο!!!!Ευχαριστούμε!!!

Από

boubourz
boubourz @cook_8475188
στις
ΛΕΡΟΣ,GRC