Κουνέλι μεθυσμένο
Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη εκδοχή του κουνελιού!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλους του μαγειρέματος για να μην "σφίξει" το κρέας. Η ποσότητα του τσίπουρου πρέπει να είναι τόση που να καλύπτει το κουνέλι αφού με αυτό θα πρέπει να ψηθεί το κρέας. Καλή Επιτυχία!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απ' το προηγούμενο βράδυ τεμαχίζουμε το κουνέλι, το πλένουμε και το βάζουμε σε νερό με το ξύδι.
-
2
Την επομένη ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κουνέλι.
-
3
Βάζουμε το λαδάκι να ζεσταθεί στην κατσαρόλα και τοποθετούμε τα κομμάτια του κουνελιού να τσιγαριστούν ελαφρά.
-
4
Αφαιρούμε το κουνέλι και ρίχνουμε (στο ήδη καυτό λάδι) το κρεμμύδι και τα σκόρδα μέχρι να καραμελώσουν.
-
5
Βάζουμε πάλι το κουνέλι στην κατσαρόλα, τα πιπέρια, την δάφνη και τον δεντρολίβανο και σκεπάζουμε με το τσίπουρο.
-
6
Αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά και έπειτα αφόυ την χαμηλώσουμε σιγομαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες ή μεχρι να τρυπιέται το κρέας και να έχει εξατμιστεί σχεδόν όλο το αλκοόλ και να μείνει η σαλτσούλα του.
-
7
Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά αλατίζουμε.
Σχόλια (2)