Κουνέλι σπέσιαλ μαλακό
Συνταγή που δεν μαρινάρουμε το κουνέλι και όμως είναι νόστιμο και τρυφερό!!! Εύκολο και χωρίς ταλαιπωρία!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την έχω κάνει παραλλαγή από μια συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη, η συνταγή του λεγόταν κουνέλι σαλμί.Αλλά έχω προσθέσει και άλλα υλικά και έχει γίνει πιο ολοκληρωμένο πιάτο! Εύχομαι να σας αρέσει!!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κουνέλι σε μικρές μερίδες (ή το κάνει ο χασάπης μας), το πλένουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο που πρίν το έχουμε αρωματίσει με σκελίδες σκόρδο τις οποίες τις αφαιρούμε πριν βάλουμε το κρέας και τις βάζουμε ξανά στο τέλος! Και σοτάρουμε το κουνέλι!
-
2
Σ΄ ένα από τα κρεμμύδια χαράζουμε και καρφώνουμε τα φύλλα δάφνης και τα γαρύφαλλα και το βάζουμε στο κέντρο της κατσαρόλας.
-
3
Τα υπόλοιπα κρεμμύδια τα κόβουμε στα 4 σταυρό και τις πατάτες το ίδιο.
-
4
Ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι, τα υπόλοιπα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και σχεδόν σκεπάζουμε το κουνέλι με το κρασί το οποίο είναι περίπου 1 με 2 ποτήρια του νερού.
-
5
Από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, ξανά λίγο αλάτι, πιπέρι.
-
6
Ανάβουμε την κουζίνα και περιμένουμε να πάρει βράση το φαγητό μας.
-
7
Όταν πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε την κουζίνα στο μισό και το αφήνουμε για 1 1/2 ώρα με το καπάκι κλειστό και ένα φύλλο λαδόκολας ανάμεσα στο καπάκι και στην κατσαρόλα για μόνωση.
-
8
Καλή επιτυχία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)