Κουνέλι στιφάδο στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.9524
       
 
21 ψήφοι
Eυδοκία, 20.03.09

Περιγραφή

Κουνέλι στιφάδο στο φούρνο.
Κουνέλι στιφάδο στο φούρνο
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουνέλι
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια (μικρά) για στιφάδο
  • 4-5 φύλλα δάφνης
  • ντοματοχυμό
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1 φλυτζανάκι ξύδι
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουνέλι
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σάλτσα ντομάτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πέρνουμε μια γάστρα (αν ειναι πήλινη ακόμα καλυτερα).
  2. Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,τα φύλλα δάφνης, τον τοματοχυμό, τον πελτέ, το λάδι και ενα φλυτζανι του καφέ νερό.
  3. Προσθετουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τα βάζουμε στο φούρνο για τρεις ώρες στους 150 βαθμούς. Μισή ωρα πριν το κλείσουμε ρίχνουμε το ξύδι.
  5. Αν εχει υγρά το αφήνουμε να τα πιεί μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

Σχετικές συνταγές

    38 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 25-3-09  
    Τελειο γινεται ετσι το κουνελακι,το κανω και εγω ετσι ακριβως!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από maria24, 25-3-09  
    Όλο το μυστηκό είναι στο ξύδι.Και εννοείται στο καλό κουνέλι.Εγώ προσθέτω λίγη κανέλα και λίγο μπαχάρι για άρωμα.Βέβαια στα φαγητά όσο πιο πολλά βάζεις.............
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 26-3-09  
    Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.Μαριτσα εχεις δικιο,το μπαχαρικα δινουν τη δικη τους νοστιμια ,εγω βαζω κιμινο,του δινει μια ιδιαιτερη γευση.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 11-6-09  
    ωχ Παναγια μου.μετα απο μισο κουνελι μετα απο 6 Μαλαματινες ριξαμε και ενα ζειμπεκικο της Ευδοκιας.μπραβο κυρια μου
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 11-6-09  
    Χαιρομαι που σας αρεσε ,και πανω απο ολα χαιρομαι που περασατε καλα.Σε ευχαριστω για τα πηρουνακια σου
    #
    Σχόλιο από ΜΑΝΤΑ, 20-8-09  
    ίσως είναι χαζή η ερώτησή μου αλλά ήθελα να μάθω πόσο περίπου τοματοχυμο θα χρησιμοποιησω...Θέλω να το κάνω με σπιτικό κουνέλι σε τραπέζι
    #
    Σχόλιο από golfo, 26-1-10  
    Ευδοκια μου καλα την εφτιαξα την συνταγη,καλα σου βαλα την φωτο γιατι δε μιλας που ξεχασα να σου βαλω τα πηρουνακια????????
    5 γιατι τα αξιζει,τον τοκο στον χρωσταω!
    ευχαριστω πολυ ειναι τελειο φαγητο.
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 26-1-10  
    Gοlfo σε ευχαριστω για την φωτογραφια σου και τα καλα σου λογια ,οσο και για τα πηρουνακια,αλλα μεγαλυτερη σημασια εχει να ευχαριστηθηκατε το φαγητο.Νασαι καλα.
    #
    Σχόλιο από maiko, 30-1-10  
    ΕΓΩ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΥΜΙΝΟ Κ ΛΙΓΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.ΣΕ 1,5 ΩΡΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ.Η ΣΑΛΤΣΑ ΔΕΝΕΙ Κ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΔΟΚΙΑ!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 2-2-10  
    maiko σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια ,χαιρομαι που σας αρεσε σαν γευση ,οσο για το κιμινο εχεις δικιο,εχω ξεχασει να το βαλω στα υλικα της συνταγης ,του δινει ιδιαιτερη νοστιμια.
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 2-2-10  
    νασε καλα εγεινε τελειο δεν εμεινε ουτε κοκκαλακι θα το ξανακανω συχαρητηρια για την συνταγη σου
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 2-2-10  
    στελλακοστας,σε ευχαριστω και σενα για τα πηρουνακια σου και για τα καλα σου λογια.Χαιρομαι ιδιαιτερα να σας ακουω πως ευχαριστηθηκατε ιδιαιτερα με την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από maiko, 3-3-10  
    eudokia mou sugxaritiria gia tin sintagi!sinithos to etroga stifado k den to poli ithela.to dokimasa omos moni mou sto fourno se tapsi oxi gastra se 2 oritses itan etoimo.ta 5 pirounakia einai liga!pragmatika pentanostimo!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 4-3-10  
    Επειδή όταν κάνουμε στιφάδο κουνέλι στην κατσαρόλα βάζουμε και σκόρδο , σε αυτή τη συνταγή δε χρειάζεται; Το σκόρδο είναι αναπόσπαστο υλικό του στιφάδου .Του δίνει γεύση και άρωμα .Ψάχνω να βρω κουνέλι να κάνω τη συνταγή . Πρέπει να είναι πιο ελαφριά από της κατσαρόλας . Τα πηρουνάκια αφού το φτιάξω . Και λίγο δενδρολίβανο του πάει . Θα τα βάλω αυτά τα υλικά και θα σας πω .
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 4-3-10  
    maiko σε ευχαριστω για τα πηρουνακια σου και για τα καλα σου λογια
    Πρασινοματα μου ,οντως το καουνελι στο φουρνο γινεται πιο ελαφρυ γιατι δεν το σωταρουμε πριν οπως στην κατσαρολα,οσο για το σκορδο φυσικα μπορεις και να βαλεις ,ειναι θεμα γουστου και πποσο αντεχει κανεις την παρουσια του στο φαγητο,σιγουρα του δινει αλλη γευση,Ευχομαι οταν το φτιαξεις να το ευχαριστηθητε.
    #
    Σχόλιο από zymaroula, 8-9-10  
    Πάρα πολύ καλή συνταγή!!!Μόνο ψηνόταν στη γάστρα για περίπου 4 ώρες!Δεν ξέρω μήπως έφταιγε ότι η γάστρα δεν ήταν πήλινη.Πάντως έγινε πεντανόστιμο!
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-9-10  
    για αλλη μια φορα σου λεω οτι ειναι υπεροχο φαγητο.
    ευχαριστω,φωτο σε λιγο
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 13-9-10  
    Ζυμαρουλα και Γκολφο σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.Γκολφω μου δεν ξερεις ποσο χαρηκα που σας αρεσε η συνταγη τοσο πολυ,νασαι καλα,και να ξερεις πως τα λογια σου μετρανε.
    #
    Σχόλιο από naspe, 2-10-10  
    Μπράβο Ευδοκία γλύφω ακόμα τα χεράκια μου!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 5-10-10  
    Naspe σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και τα πηρουνακια σου,νασαι καλα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    35 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 25-3-09  
    Τελειο γινεται ετσι το κουνελακι,το κανω και εγω ετσι ακριβως!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από maria24, 25-3-09  
    Όλο το μυστηκό είναι στο ξύδι.Και εννοείται στο καλό κουνέλι.Εγώ προσθέτω λίγη κανέλα και λίγο μπαχάρι για άρωμα.Βέβαια στα φαγητά όσο πιο πολλά βάζεις.............
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 26-3-09  
    Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.Μαριτσα εχεις δικιο,το μπαχαρικα δινουν τη δικη τους νοστιμια ,εγω βαζω κιμινο,του δινει μια ιδιαιτερη γευση.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 11-6-09  
    ωχ Παναγια μου.μετα απο μισο κουνελι μετα απο 6 Μαλαματινες ριξαμε και ενα ζειμπεκικο της Ευδοκιας.μπραβο κυρια μου
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 11-6-09  
    Χαιρομαι που σας αρεσε ,και πανω απο ολα χαιρομαι που περασατε καλα.Σε ευχαριστω για τα πηρουνακια σου
    #
    Σχόλιο από ΜΑΝΤΑ, 20-8-09  
    ίσως είναι χαζή η ερώτησή μου αλλά ήθελα να μάθω πόσο περίπου τοματοχυμο θα χρησιμοποιησω...Θέλω να το κάνω με σπιτικό κουνέλι σε τραπέζι
    #
    Σχόλιο από golfo, 26-1-10  
    Ευδοκια μου καλα την εφτιαξα την συνταγη,καλα σου βαλα την φωτο γιατι δε μιλας που ξεχασα να σου βαλω τα πηρουνακια????????
    5 γιατι τα αξιζει,τον τοκο στον χρωσταω!
    ευχαριστω πολυ ειναι τελειο φαγητο.
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 26-1-10  
    Gοlfo σε ευχαριστω για την φωτογραφια σου και τα καλα σου λογια ,οσο και για τα πηρουνακια,αλλα μεγαλυτερη σημασια εχει να ευχαριστηθηκατε το φαγητο.Νασαι καλα.
    #
    Σχόλιο από maiko, 30-1-10  
    ΕΓΩ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΥΜΙΝΟ Κ ΛΙΓΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.ΣΕ 1,5 ΩΡΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ.Η ΣΑΛΤΣΑ ΔΕΝΕΙ Κ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΔΟΚΙΑ!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 2-2-10  
    maiko σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια ,χαιρομαι που σας αρεσε σαν γευση ,οσο για το κιμινο εχεις δικιο,εχω ξεχασει να το βαλω στα υλικα της συνταγης ,του δινει ιδιαιτερη νοστιμια.
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 2-2-10  
    νασε καλα εγεινε τελειο δεν εμεινε ουτε κοκκαλακι θα το ξανακανω συχαρητηρια για την συνταγη σου
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 2-2-10  
    στελλακοστας,σε ευχαριστω και σενα για τα πηρουνακια σου και για τα καλα σου λογια.Χαιρομαι ιδιαιτερα να σας ακουω πως ευχαριστηθηκατε ιδιαιτερα με την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από maiko, 3-3-10  
    eudokia mou sugxaritiria gia tin sintagi!sinithos to etroga stifado k den to poli ithela.to dokimasa omos moni mou sto fourno se tapsi oxi gastra se 2 oritses itan etoimo.ta 5 pirounakia einai liga!pragmatika pentanostimo!
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 4-3-10  
    Επειδή όταν κάνουμε στιφάδο κουνέλι στην κατσαρόλα βάζουμε και σκόρδο , σε αυτή τη συνταγή δε χρειάζεται; Το σκόρδο είναι αναπόσπαστο υλικό του στιφάδου .Του δίνει γεύση και άρωμα .Ψάχνω να βρω κουνέλι να κάνω τη συνταγή . Πρέπει να είναι πιο ελαφριά από της κατσαρόλας . Τα πηρουνάκια αφού το φτιάξω . Και λίγο δενδρολίβανο του πάει . Θα τα βάλω αυτά τα υλικά και θα σας πω .
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 4-3-10  
    maiko σε ευχαριστω για τα πηρουνακια σου και για τα καλα σου λογια
    Πρασινοματα μου ,οντως το καουνελι στο φουρνο γινεται πιο ελαφρυ γιατι δεν το σωταρουμε πριν οπως στην κατσαρολα,οσο για το σκορδο φυσικα μπορεις και να βαλεις ,ειναι θεμα γουστου και πποσο αντεχει κανεις την παρουσια του στο φαγητο,σιγουρα του δινει αλλη γευση,Ευχομαι οταν το φτιαξεις να το ευχαριστηθητε.
    #
    Σχόλιο από zymaroula, 8-9-10  
    Πάρα πολύ καλή συνταγή!!!Μόνο ψηνόταν στη γάστρα για περίπου 4 ώρες!Δεν ξέρω μήπως έφταιγε ότι η γάστρα δεν ήταν πήλινη.Πάντως έγινε πεντανόστιμο!
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-9-10  
    για αλλη μια φορα σου λεω οτι ειναι υπεροχο φαγητο.
    ευχαριστω,φωτο σε λιγο
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 13-9-10  
    Ζυμαρουλα και Γκολφο σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.Γκολφω μου δεν ξερεις ποσο χαρηκα που σας αρεσε η συνταγη τοσο πολυ,νασαι καλα,και να ξερεις πως τα λογια σου μετρανε.
    #
    Σχόλιο από naspe, 2-10-10  
    Μπράβο Ευδοκία γλύφω ακόμα τα χεράκια μου!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 5-10-10  
    Naspe σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και τα πηρουνακια σου,νασαι καλα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zefel, 17-4-12  
    Γειά σας και χρόνια πολλά. Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις. 1)Η συνταγή γίνεται με λαγό; 2) Δεν χρειάζεται μαρινάρισμα; (το μαρινάρισμα δεν είναι απαραίτητο για να μην μυρίζει το κρέας και για να γίνει πιο μαλακό;)Έχω λαγό (από τροχαίο ατύχημα) και θέλω να τον μαγειρέψω. Λέτε να πάθουμε τίποτα;
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 18-4-12  
    zefel καλημερα και χρονια πολλα.Ξερω οτι ο λαγος γινεται στιφαδο αλλα δεν εχω φτιαξει ποτε μου.δεν ξερω ποσο σκληρο ειναι το κρεας του οποτε δεν μπορω να σου πω αν θα βρασει στον φουρνο.Παντως οπως και να τον κανεις καλη επιτυχια.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anastasiadhm, 12-10-13  
    παρα πολυ ωραιο...εμενα μου αρεσει το κουνελι αλλα η φαμιλια ουτε να το βλεπει οποτε το εκανα με κοπανακι κοτοπουλου και ηταν εξισου νοστιμο,ολη τη δουλεια την κανει το ξυδι και φυσικα τα μπαχαρικα.συγχαρητηρια για την συνταγη και παλι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    φαγητά
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της Σταυρούλα1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της fotinistgt
    Κυριακάτικο τραπέζι
    Ένα βιβλίο 191 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της formatmakis