Κουνέλι στιφάδο

Bαθμολογία: 4.6563
       
 
32 ψήφοι
τσιγαρο, 06.01.07

Περιγραφή

No comments

Κουνέλι στιφάδο
photo: Τουλα

Τι χρειαζόμαστε:

1 κουνελι τεμαχισμενο

1 κιλο κρεμυδια (κοκκαρι)
2 κρεμυδια μετρια
4 φυλλα δαφνης
4 σκελιδες σκορδο
φυλλαρακια δεντρολιβανου (6-8)
μπαχαρι
1 κουτι ντοματακια κομμενα
λιγη ζαχαρη (1/2 κουταλακι)
ξηρο κοκκινο κρασι (1 φλυτζανακι του καφε)
αλατι
πιπερι
πιπερι σε κοκκους (4-8)
1/2 μπουκαλι ξυδι

Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουνέλι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Σερβίρει: 4-5 ατομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10 ώ (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 90' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Απο βραδυς, μουλιαζουμε το κομμενο σε φετες κουνελι μεσα σε ενα μιγμα με ξυδι και νερο στα οποια προσθετουμε τα φυλλα δεντρολιβανου (περιπου 6-8), 2 φυλλα δαφνης, 1 κρεμμυδι σε φετες, 3 σκελιδες σκορδο πατημενες, αλατι και πιπερι.
  2. Την επομενη, σωταρουμε σε λιγο ελαιολαδο, 1 κρεμμυδι με μια σκελιδα σκορδο, ψιλοκομμενα. Βαζουμε μεσα το κουνελι (αφου το εχουμε στραγγιξει) και το σωταρουμε, να παρει χρωμα.
  3. Βαζουμε 1 ποτηρι με νερο και το βραζουμε σε χαμηλη φωτια.
  4. Πριν αρχισει να "λιωνει" το κουνελι, σε ενα αλλο τηγανι βαζουμε ολα τα κρεμμυδια (1 κιλο) ολοκληρα μαζι με μια σκελιδα σκορδο (πατημενη) και τα σωταρουμε.
  5. Τα στραγγιζουμε απο το λαδι (που τα εχουμε σωταρει) και τα προσθετουμε στην κατσαρολα με το κουνελι.
  6. Εκει θα βαλουμε αλλα 2 φυλλα δαφνη, πιπερι, τους κοκκους απο πιπερι, αλατι, μπαχαρι, τα κομμενα ντοματακια λιγη ζαχαρη και το κρασι.
  7. Σιγοβραζουμε, μεχρις οτου σφιξει η σαλτσα.
  8. Το νερο πρεπει να ειναι ελαχιστο,δεν θελουμε να μας γινει... σουπα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Το νερο πρεπει να ειναι τοσο, ωστε ισα ισα να καλυπτει στο αρχικο βρασιμο το κουνελι.
 

Σχετικές συνταγές

Ελαφρύ Στιφάδο Ελαφρύ Στιφάδο
5
       
       
(9)
Τέλειο, τραγανό κουνελάκι Τέλειο, τραγανό κουνελάκι
4.6667
       
       
(6)
Κουνέλι στιφάδο με κράσι Κουνέλι στιφάδο με κράσι
5
       
       
(6)
Κουνέλι με δεντρολίβανο Κουνέλι με δεντρολίβανο
5
       
       
(1)
Κουνέλι κοκκινιστό Κουνέλι κοκκινιστό
5
       
       
(7)
Κουνέλι σπέσιαλ μαλακό Κουνέλι σπέσιαλ μαλακό
5
       
       
(2)
Κουνέλι στιφάδο στο φούρνο Κουνέλι στιφάδο στο φούρνο
4.9545
       
       
(22)
Κουνελάκι με μουστάρδα Κουνελάκι με μουστάρδα
4.5
       
       
(4)

    43 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από soyla, 7-1-07  
    #
    Σχόλιο από pkalomprat, 6-9-07  
    HTAN YPEROXO....
    #
    Σχόλιο από BigChord, 8-9-07  
    Γειά σου!
    Είμαι λάτρης του λαγού στιφάδου και θα ήθελα να δοκιμάσω με κουνέλι..έχω όμως μερικές απορίες
    1. Το κουνέλι το βάζουμε στο ψυγείο όταν θα μουλιάζει στο ξύδι?
    2. Ποιά είναι η αναλογία ξύδι και νερό όταν θα το μουλιάζουμε?
    3. Κρεμμύδια κόκκαρι είναι τα μικρά?
    4. Τι είναι η μπάχαρι? Ξερείς την ονομασία στα Αγγλικά?
    5. Το 1 κουτί ντοματίκια με πόσες φρέσκες ντομάτες μπορούν να αντικατασταθούν ή δεν είναι το ίδιο?
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 11-10-07  
    σημερα τα ειδα- ευχαριστω και σορρυ για την αργοπορεια
    κοκαρι ειναι τα μικρα κρεμυδια.
    ναι στο ψυγειο.
    η αναλογια να ειναι 1 προς 4 με 1προς 5 (ξυδι/νερο)
    δες εδω για το μπαχαρι
    http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/Pime_dio.html
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 11-10-07  
    βαλε δυο μεγαλες ντοματες στο μπλεντερ, αλλα θα βγει ροζέ το χρωμα της σαλτσας. εαν θες προσθεσε κσι μισο-1 κουταλακι μπελτε για να σκουρινει.
    #
    Σχόλιο από BigChord, 14-10-07  
    Τέλεια! Εΰχαριστώ θα το κάνω και θα στείλω τα σχόλια μου
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-1-08  
    απλά ΑΠΑΙΧΤΟ,ΥΠΕΡΟΧΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 15-1-08  
    Τα συγχαρητηρια ανηκουν στη μαδερ μου, εγω απλως εκανα τον ενδιαμεσο :-/
    #
    Σχόλιο από tsourapo, 23-11-08  
    FOVERO!!!!
    #
    Σχόλιο από ΧΙΩΤΙΚΗΜΑΣΤΙ, 11-1-09  
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ & ΛΙΓΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑΚΙΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΟ ! (δέν αναφέρεται χρόνος ψησίματος!!)
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 19-1-09  
    ειναι καλη η συνταγη αλλα θελει νερο γιατι τα κρεμμυδια δεν γινονται με 1 ποτηρι νερο την εκανα εχτες και δεν αφησαν τιποτα
    #
    Σχόλιο από Φρύνη, 19-1-09  
    Το κοκκάρι πρέπει πριν μαγειρευτεί, να το ζεματίσετε και να πετάξετε το πρώτο νερό για ν΄αποφύγετε ... τα γνωστά φουσκώματα!!! Επίσης εγώ δε βάζω παρά μόνο πιπέρι,μπαχάρι, δάφνη και ... 2-3 ξυλαράκια (τουλάχιστον) κανέλας! Νομίζω ότι στιφάδο χωρίς κανέλα ΔΕ γίνεται! Κι αφού το "φέρω μια βόλτα" στην κατσαρόλα, μετά το βάζω στη γάστρα για να σιγοψηθεί στους 160 βαθμούς περίπου μέχρι να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Κουνέλι κατσαρόλας-γάστρας δηλαδίς! :)
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 20-1-09  
    εχεις απολυτο δικιο και η κανελλα του παει εννοεις τα κρεμμυδια να τα βρασουμε πρωτα και μετα να τα ριξουμε στο κουνελι?
    #
    Σχόλιο από VAGIOULA, 2-2-09  
    Έγινε τέλειο. Στην μαρινάτα έβαλα κρασί και 2-3 κουταλιές ξύδι και αφού την στράγγισα την χρησιμοποίησα αντί για νερό. Δεν χρειάζεται κανέλα.
    #
    Σχόλιο από maria86c, 11-9-09  
    νοστιμοτατο, εγω προσθεσα κ φρεσκα μανιταρια
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 8-10-09  
    Εβαλα και λίγο θυμάρι!
    Εξαιρετικό και μοσχομυριστό!!!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 10-11-09  
    Έτσι το έφτιαχνε η μητέρα μου τόσα χρόνια, έτσι το φτιάχνω και εγώ πια.Γίνεται πεντανόστιμο.Εύγε !!!
    #
    Σχόλιο από mariasotos, 28-11-09  
    πρώτη φορά έφτιαξα στιφάδο, μου βγήκε τέλειο... σε ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από abyss, 29-11-09  
    #
    Σχόλιο από Agnes, 5-12-09  
    Καταπληκτικό!!!
    Το έφτιαξα πριν από λίγο και δεν έμεινε τίποτα στην κατσαρόλα, το συνόδευσα με ρύζι σπυρωτό.
    Πάντως όταν περιέγραψα την συνταγή στην μάνα μου, επεσήμανε ότι το ξύδι θα σκληρύνει το κρέας και δεν θα βράζει....μαμά...καμιά φορά εσείς οι παλιές δεν έχετε ιδέα!!!
    Το μαρίναρα με ξύδι από κρασί και έβαλα φρέσκια ντομάτα...
    Συγχαρητήρια! Η καλύτερη συνταγή για στιφάδο ever!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από soyla, 7-1-07  
    #
    Σχόλιο από pkalomprat, 6-9-07  
    HTAN YPEROXO....
    #
    Σχόλιο από BigChord, 14-10-07  
    Τέλεια! Εΰχαριστώ θα το κάνω και θα στείλω τα σχόλια μου
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 14-1-08  
    απλά ΑΠΑΙΧΤΟ,ΥΠΕΡΟΧΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 15-1-08  
    Τα συγχαρητηρια ανηκουν στη μαδερ μου, εγω απλως εκανα τον ενδιαμεσο :-/
    #
    Σχόλιο από tsourapo, 23-11-08  
    FOVERO!!!!
    #
    Σχόλιο από ΧΙΩΤΙΚΗΜΑΣΤΙ, 11-1-09  
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ & ΛΙΓΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑΚΙΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΟ ! (δέν αναφέρεται χρόνος ψησίματος!!)
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 19-1-09  
    ειναι καλη η συνταγη αλλα θελει νερο γιατι τα κρεμμυδια δεν γινονται με 1 ποτηρι νερο την εκανα εχτες και δεν αφησαν τιποτα
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 10-11-09  
    Έτσι το έφτιαχνε η μητέρα μου τόσα χρόνια, έτσι το φτιάχνω και εγώ πια.Γίνεται πεντανόστιμο.Εύγε !!!
    #
    Σχόλιο από mariasotos, 28-11-09  
    πρώτη φορά έφτιαξα στιφάδο, μου βγήκε τέλειο... σε ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από abyss, 29-11-09  
    #
    Σχόλιο από Agnes, 5-12-09  
    Καταπληκτικό!!!
    Το έφτιαξα πριν από λίγο και δεν έμεινε τίποτα στην κατσαρόλα, το συνόδευσα με ρύζι σπυρωτό.
    Πάντως όταν περιέγραψα την συνταγή στην μάνα μου, επεσήμανε ότι το ξύδι θα σκληρύνει το κρέας και δεν θα βράζει....μαμά...καμιά φορά εσείς οι παλιές δεν έχετε ιδέα!!!
    Το μαρίναρα με ξύδι από κρασί και έβαλα φρέσκια ντομάτα...
    Συγχαρητήρια! Η καλύτερη συνταγή για στιφάδο ever!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 26-1-10  
    #
    Σχόλιο από bubik, 1-3-10  
    afou arese ston antra mou paei na pei pws ontws aksizei ta 5 pirounakia.euxaristw polu gia thn suntagh einai uperoxh!
    #
    Σχόλιο από agrimi, 30-6-10  
    Ναι στην κανέλλα! Το δενδρολίβανο δεν το πολυσυμπαθώ αλλά πηγαίνει πολύ! Καλές Μαγειρικές!
    #
    Σχόλιο από OlgakaiKoula, 21-8-10  
    Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η συνταγή και φτιάξαμε στιφάδο κουνέλι που όχι μόνο να τρώφεται αλλά να γλύφεις και τα δάκτυλα σου :-D
    #
    Σχόλιο από el-gelaki, 9-1-11  
    Έψαχνα συνταγή για στυφάδο και ευτυχώς έπεσα σ' αυτήν! Σήμερα έφτιαξα το κουνέλι και έγινε φοβερό, παρατήρησα ότι χρειάστηκα περισσότερο νερό όμως έγινε πεντανόστιμο! Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από vagedian, 26-1-11  
    super!!!!!
    to eftiaksa kai ksetrelathikan oloi!!!!
    apo mena 10pirounakia.......
    #
    Σχόλιο από joannakostas, 29-5-11  
    to ekana htan para polu nostimo eyxaristw polu!!! mono an egrafes k xronous se kathe stadio ths syntaghs tha htan kalytera akoma!!
    #
    Σχόλιο από chalexandra, 29-5-11  
    το λαγουδάκι που μαγειρεύτηκε όπως το κουνελάκι ήταν υπέροχο!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από BigChord, 8-9-07  
    Γειά σου!
    Είμαι λάτρης του λαγού στιφάδου και θα ήθελα να δοκιμάσω με κουνέλι..έχω όμως μερικές απορίες
    1. Το κουνέλι το βάζουμε στο ψυγείο όταν θα μουλιάζει στο ξύδι?
    2. Ποιά είναι η αναλογία ξύδι και νερό όταν θα το μουλιάζουμε?
    3. Κρεμμύδια κόκκαρι είναι τα μικρά?
    4. Τι είναι η μπάχαρι? Ξερείς την ονομασία στα Αγγλικά?
    5. Το 1 κουτί ντοματίκια με πόσες φρέσκες ντομάτες μπορούν να αντικατασταθούν ή δεν είναι το ίδιο?
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 11-10-07  
    σημερα τα ειδα- ευχαριστω και σορρυ για την αργοπορεια
    κοκαρι ειναι τα μικρα κρεμυδια.
    ναι στο ψυγειο.
    η αναλογια να ειναι 1 προς 4 με 1προς 5 (ξυδι/νερο)
    δες εδω για το μπαχαρι
    http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/Pime_dio.html
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 11-10-07  
    βαλε δυο μεγαλες ντοματες στο μπλεντερ, αλλα θα βγει ροζέ το χρωμα της σαλτσας. εαν θες προσθεσε κσι μισο-1 κουταλακι μπελτε για να σκουρινει.
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 20-1-09  
    εχεις απολυτο δικιο και η κανελλα του παει εννοεις τα κρεμμυδια να τα βρασουμε πρωτα και μετα να τα ριξουμε στο κουνελι?
    #
    Σχόλιο από Ανατολια, 5-9-11  
    Θέλω να το φτιάξω για ένα άτομο, απλά μειώνω όλα τα υλικά στο 1/4? Η ώρα μαγειρέματος αλλάζει? Και αντί για ολόκληρα κρεμμύδια, μπορώ να βάλω ψιλοκομμένα μεγάλα? Πολλές ερωτήσεις!
    #
    Σχόλιο από charm_quark, 23-9-12  
    μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιος ο λόγος του μουλιάσματος σε ξύδι; Είναι απαραίτητο για ποιο λόγο; Για να μαλακώσει το κρέας;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-9-12  
    Νομίζω ότι το ξύδι βασικά μειώνει την μυρωδιά του κουνελιού, ίσως να το μαλακώνει κιόλας λίγο. Πάντως κι εμένα η μάνα μου πάντα το έβαζε στο ξύδι αποβραδίς.

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Φρύνη, 19-1-09  
    Το κοκκάρι πρέπει πριν μαγειρευτεί, να το ζεματίσετε και να πετάξετε το πρώτο νερό για ν΄αποφύγετε ... τα γνωστά φουσκώματα!!! Επίσης εγώ δε βάζω παρά μόνο πιπέρι,μπαχάρι, δάφνη και ... 2-3 ξυλαράκια (τουλάχιστον) κανέλας! Νομίζω ότι στιφάδο χωρίς κανέλα ΔΕ γίνεται! Κι αφού το "φέρω μια βόλτα" στην κατσαρόλα, μετά το βάζω στη γάστρα για να σιγοψηθεί στους 160 βαθμούς περίπου μέχρι να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Κουνέλι κατσαρόλας-γάστρας δηλαδίς! :)
    #
    Σχόλιο από VAGIOULA, 2-2-09  
    Έγινε τέλειο. Στην μαρινάτα έβαλα κρασί και 2-3 κουταλιές ξύδι και αφού την στράγγισα την χρησιμοποίησα αντί για νερό. Δεν χρειάζεται κανέλα.
    #
    Σχόλιο από maria86c, 11-9-09  
    νοστιμοτατο, εγω προσθεσα κ φρεσκα μανιταρια
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 8-10-09  
    Εβαλα και λίγο θυμάρι!
    Εξαιρετικό και μοσχομυριστό!!!
    #
    Σχόλιο από greg97, 29-5-11  
    Το έκανα με λαγό, έγινε εξαιρετικός!!
    #
    Σχόλιο από ADAM2002, 29-5-11  
    #
    Σχόλιο από fourtouna2, 16-11-13  
    Εξαιρετικό! Πρόσθεσα και δυο ξυλάκια κανέλας στη σάλτσα. Φοβερό!

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Παραδοσιακές Συνταγές
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    Εκτελεσμένες
    Ένα βιβλίο 196 αγαπημένων συνταγών, του/της greg97
    Κυρίως Πιάτο
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της marakithes22
    Κοτόπουλο - Γαλοπούλα - Κουνέλι
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της formatmakis