Κουνέλι στην γάστρα με λαχανικά
Μπούτια κουνελιού στην γάστρα με κρασάκι, ελαιόλαδο, λαχανικά, μυρωδικά, πατάτες, συνοδευμένα με φασολάκια ή αγαπημένες μπάμπιες. Φαγητό έυκολο και νόστιμο, βάζοντας όλα τα υλικά μας στην γάστρα να ψηθούν ομοιόμορφα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αντί για φασολάκια να βάλετε μπάμπιες ή ότι άλλο λαχανικό επιθυμείτε. Το Μοσχάτο Λήμνου είναι ένα λευκό γλυκό κρασί. Εγώ μαγειρέυω μόνο μπούτια απο κουνέλι, άν κάποιος δεν μπορεί να βρεί μπορεί να μαγειρέψει ολόκληρο κουνέλι.
Υλικά
-
6 μπούτια κουνελιού
-
500 γραμ.φασολάκια
-
5 πατάτες
-
4 καρότα
-
1/2 πράσο
-
1/2 σέλινο ρίζα και φύλλα
-
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
-
500 μ.λ. ντομάτα σάλτσα
-
1/2 ποτήρι λευκό γλυκό κρασί Μοσχάτο Λήμνου
-
500 μ.λ.νερό
-
Διάφορα βόταναΒασιλικό, μαιντανό, δενδρολίβανο, σαφράν, δύοσμο κ.α..
-
Αλάτι - πιπέρι
-
Μπαχαρικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε τα μπούτια απο το κουνέλι και τα βάζουμε μέσα στην γάστρα.
-
2
Ψιλοκόβουμε και βάζουμε πάνω απο τα μπούτια τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, το πράσο και τελευταία τα φασολάκια μας.
-
3
Ρίχνουμε μέσα στην γάστρα μας αλατοπίπερο και κάποιο άλλο μπαχαρικό που μας αρέσει.
-
4
Προσθέτουμε απο πάνω το κρασί, την σάλτσα και το νερό και τελευταία ότι βότανα έχουμε ψιλοκομένα.
-
5
Κλείνουμε το καπάκι τις γάστρας και την χορέυουμε, κουνάμε στρίβοντας δεξιά-αριστερά την γάστρα.
-
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 3 ώρες δίχως να την ανοίξουμε.
Σχόλια