κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνέλι στο φούρνο α λα Ιταλικά

Κουνέλι στο φούρνο α λα Ιταλικά

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
4-6
  1. 1 κουνέλι κομμένο σε 6-8 μερίδες
  2. Ελαιόλαδο
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  5. 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  6. 1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή φρέσκια ματζουράνα (1 κ.γ. αν πρόκειται για ξερά μυρωδικά)
  7. Ξύσμα 2 λεμονιών και το χυμό του ενός λεμονιού
  8. 1 χούφτα πράσινες ελιές με ή χωρίς κουκούτσι
  9. 3 μεγάλες πατάτες κομμένες όπως για το φούρνο
  10. 300 ml λευκό ξηρό κρασί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Σε ρηχή κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο, σωτάρετε το κουνέλι σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.

  3. 3

    Αφαιρέστε το, βάλτε λίγο λάδι ακόμα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σωτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.

  4. 4

    Προσθέστε το σκόρδο, 2 κ.σ. μαϊντανό και τη ρίγανη ή τη ματζουράνα.

  5. 5

    Φέρτε τα υλικά λίγες βόλτες να ξεδιπλωθεί το άρωμά τους και βάλτε ξανά στην κατσαρόλα το κουνέλι.

  6. 6

    Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τις ελιές, τις πατάτες και το κρασί.

  7. 7

    Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να πάρει βράση η σάλτσα, αλατοπιπερώστε.

  8. 8

    Σκεπάστε την κατσαρόλα, βάλτε στο φούρνο και μαγειρέψτε για 1 ώρα.

  9. 9

    Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε το φαγητό για 30 λεπτά ακόμα για να μειωθούν τα υγρά του και να μελώσει η σάλτσα.

  10. 10

    Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

fokas
fokas @cook_8483415
Πάρα πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψει κανείς κουνέλι. Ελαφρύ (αφού το μαγείρεψα καλοκαίρι και το στιφάδο είναι πολύ βαρύ για την εποχή) αλλά ταυτόχρονα πολύ γευστικό φαγητό. 5 πιρουνάκι ασυζητητί. Μπράβο TRIANA43!!

Από

TRIANA43
TRIANA43 @cook_8455484
στις