Κουνέλι στο φούρνο α λα Ιταλικά
Υλικά
-
1 κουνέλι κομμένο σε 6-8 μερίδες
-
Ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή φρέσκια ματζουράνα (1 κ.γ. αν πρόκειται για ξερά μυρωδικά)
-
Ξύσμα 2 λεμονιών και το χυμό του ενός λεμονιού
-
1 χούφτα πράσινες ελιές με ή χωρίς κουκούτσι
-
3 μεγάλες πατάτες κομμένες όπως για το φούρνο
-
300 ml λευκό ξηρό κρασί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Σε ρηχή κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο, σωτάρετε το κουνέλι σε δυνατή φωτιά με λίγο λάδι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
-
3
Αφαιρέστε το, βάλτε λίγο λάδι ακόμα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σωτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
-
4
Προσθέστε το σκόρδο, 2 κ.σ. μαϊντανό και τη ρίγανη ή τη ματζουράνα.
-
5
Φέρτε τα υλικά λίγες βόλτες να ξεδιπλωθεί το άρωμά τους και βάλτε ξανά στην κατσαρόλα το κουνέλι.
-
6
Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τις ελιές, τις πατάτες και το κρασί.
-
7
Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να πάρει βράση η σάλτσα, αλατοπιπερώστε.
-
8
Σκεπάστε την κατσαρόλα, βάλτε στο φούρνο και μαγειρέψτε για 1 ώρα.
-
9
Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε το φαγητό για 30 λεπτά ακόμα για να μειωθούν τα υγρά του και να μελώσει η σάλτσα.
-
10
Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Σχόλια (4)