κύρια φωτογραφία συνταγής Κουνέλι Ζακυνθινό της μαμάς μου
zarkdio
zarkdio @zarkdio14

Πεντανόστιμο κουνέλι κοκκινιστό με ιδιαίτερη γεύση που μπορεί να προσφερθεί σαν κυρίως πιάτο συνοδευόμενο απο μακαρόνια ή πατάτες, αλλά και σαν ενας ιδιαίτερος μεζές για κρασοκατάσταση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι παραδοσιακή Ζακυνθινή. Η αυθεντική μαρινάδα είχε μόνο ξύδι κι αλάτι αλλά εγώ κάνω μια παραλλαγή με κόκκινο κρασί και τα μυρωδικά και κατά κοινή ομολογία είναι πολύ πιο μυρωδάτο το αποτέλεσμα. Ταιριάζει με μακαρονάδα βουτηγμένη στην πλούσια σάλτσα, ή με πατάτες τηγανιτές. Προσοχή η σάλτσα πρέπει να μείνει με το λάδι της , πολύ στεγνή χωρίς καθόλου υγρά. Αν θέλετε να προσθέσετε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας κι όχι πελτέ μπορείτε αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα γίνεται με πελτέ ή εναλλακτικά μισή κουταλιά πελτέ και μια κούπα ντομάτα. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
6 άτομα
  1. Για το μαρινάρισμα
  2. 2 ποτήρια ξύδι καλό ή κρασί κόκκινο
  3. 5-6 φύλλα δάφνης
  4. αλάτι χοντρό
  5. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  6. Για το μαγείρεμα
  7. 1 ποτηράκι κρασί
  8. 5 σκελίδες σκόρδο
  9. 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό
  10. 2-3 φύλλα δάφνη
  11. 5-6 γαρύφαλα
  12. 1 κουταλιά γεμάτη πελτές ντομάτας
  13. 2 κούπες λάδι
  14. 1 κομμάτι λαδοτύρι τριμμένο
  15. Ρίγανη κατά βούληση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαρινάρουμε το κουνέλι απο το προηγούμενο βράδυ, ή τουλάχιστον για 4 ώρες στα υλικά της μαρινάδας.

  2. 2

    Στραγγίζουμε το κουνέλι απο την μαρινάδα σε τρυπητό να φύγουν όλα τα υγρά

  3. 3

    Και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο πάρα πολύ καλά να κοκκινίσει απο όλες τις πλευρές.

  4. 4

    Βάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια σε νταβά (πλατιά και όχι πολύ βαθιά κατσαρόλα) ώστε να είναι το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο και ψιλοκόβουμε πάνω στο κουνέλι το σκόρδο και το κρεμμύδι.

  5. 5

    Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε απο πάνω το λάδι που τηγανίσαμε το κουνέλι, αφού το σουρώσουμε, ή αν θέλουμε για να γίνει πιο ελαφρύ βάζουμε 1 κούπα φρέσκο λάδι.

  6. 6

    Αφού τσιτσιρίσει λίγο το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσοχή να μην καεί, σβήνουμε το κουνέλι με το κρασί.

  7. 7

    Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.

  8. 8

    Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου, εως να είναι μαλακό το κουνελάκι

  9. 9

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα κατά τη διάρκεια του βρασμού, αλλά λίγο λίγο να μην νερουλιάσει η σάλτσα.

  10. 10

    Αφού το σβήσουμε τρίβουμε το λαδοτύρι Ζακύνθου απο πάνω σε μεγάλα κομμάτια, με το χέρι μας οχι με τρίφτη, και τελειώνουμε το φαγητό με λίγη ριγανούλα!

  11. 11

    Αφήστε το σκεπασμένο να λυώσει το τυράκι και να αρωματιστεί το κουνελάκι και φτιάξτε το συνοδευτικό του!

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

ΑΡΓΥΡΗ
ΑΡΓΥΡΗ @argyri1968
Έτσι ακριβώς γίνεται ένα από τα πιο νόστιμα ζακυνθινά φαγητά!! Πεντανόστιμο πιάτο!

Από

zarkdio
zarkdio @zarkdio14
στις