Κουνουπίδι γιαχνί με κολοκυθάκια
Αν και το βραστό κουνουπίδι αποτελεί μια νόστιμη σαλάτα, ίσως σε μερικούς από εμάς, η ακόλουθη συνταγή να μας αρέσει λίγο παραπάνω, μια που είναι με λίγες θερμίδες κι αποτελεί μαζί με τα άλλα υλικά ένα θαυμάσιο και κυρίως υγιεινό γεύμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια νοστιμότατη συνταγή, δοκιμάστε την!!!
Υλικά
-
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
4-5 κολοκύθια κομμένα στα δύο
-
5 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
-
1 συσκευασία ντομάτα περασμένη στο τρίφτη
-
2 κ.σούπας πελτέ ντομάτας
-
0.5 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
-
1 ξυλαράκι κανέλα
-
0.5 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
4-5 μπαχάρια
-
αλάτι και πιπέρι
-
1 κύβο λαχανικών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κι έπειτα προσθέτω το καρότο, το κουνουπίδι και τα κολοκυθάκια.
-
2
Αφού τσιγαριστούν για λίγo, προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας στο τέλος 1,5 ποτήρι χλιαρό νερό.
-
3
Κουνάω τη κατσαρόλα ανά τακτά διαστήματα και με τη βοήθεια κουταλιού σούπας, παίρνω ζουμάκι και ρίχνω πάνω στο κουνουπίδι για γεύση και για να κοκκινίσει λίγο.
-
4
Σε μέτρια φωτιά χρειάζεται περίπου στα 45 λεπτά με 1 ώρα για να ετοιμαστεί και να μείνει με το λαδάκι του. Καλή όρεξη!
Σχόλια