Κουνουπίδι Γκρατινέ
Μία διαφορετική συνταγή για τους λάτρεις του κουνουπιδιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το λατρεύω αυτό το φαγητό γιατί είναι ελαφρύ, γρήγορο και πολύ νόστιμο. Ελπίζω να σας αρέσει.
Υλικά
-
1 μεγάλο κουνουπίδι βρασμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
-
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
3 αυγά
-
1 και 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
-
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-
αλάτι-πιπέρι
-
1 δόση μπεσαμέλ (4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη, 7 κουταλιές σούπας αλεύρι και 4 φλυτζάνες γάλα, αλάτι-πιπέρι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
-
2
Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλατοπιπερωμένο κουνουπίδι με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη φέτα και τ' αυγά τα οποία τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά μαζί με το ελαιόλαδο.
-
3
Βάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και το καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Σχόλια (24)