Κουνουπίδι πανέ με πουρέ
Πώς να κάνετε το κουνουπίδι πρωταγωνιστή στο πιάτο σας! 'Ενας διαφορετικός τρόπος να τρώγεται το κουνουπίδι και από αυτούς που δεν τους αρέσει.
Υλικά
-
1 κουνουπίδι (χωρίζετε τα κεφαλάκια)
-
αλεύρι
-
1 αυγό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στον ατμό τα κεφαλάκια από το κουνουπίδι.
-
2
'Οταν μαλακώσουν (θέλει κανα 10λεπτο) βγάλτε τα σε πιάτο.
-
3
Ετοιμάστε την διαδικασία για το "ντύσιμο" του κουνουπιδιού.
-
4
Ένα πιάτο αλεύρι, ένα χτυπημένο αυγό (σε αυτό βάλτε το πιπέρι και την ρίγανη) και ένα πιάτο με τριμμένη φρυγανιά.
-
5
Αλατίζετε το κουνουπίδι και το βουτατε σε κάθε πιάτο.
-
6
Αφού τα ετοιμάσετε, βάζετε ένα τηγάνι στο μάτι με λαδάκι και περιμένετε να κάψει λίγο. Βάζετε ένα ένα κουνουπιδάκι μέσα και το γυρνάτε να πάρει παντού χρώμα. Βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
-
7
Μπορείτε να το συνοδέψετε με ένα πουρέ και είναι έτοιμο.
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)
Τέλειο!Ενθουσίασε και τον άντρα μου που δεν είναι καθόλου fan του κουνουπιδιού!Μου είπε ότι είναι λαχταριστό στην όψη σαν οτιδήποτε πανέ(π.χ.κοτομπουκιές), δαγκώνεις και σου βγαίνει κουνουπίδι, αλλά δεν είναι πολύ κακό αυτό, αν σκέφτεσαι ότι τρως επιτέλους ευχάριστα, κάτι που σου κάνει καλό και μέχρι στιγμής το απέφευγες "σαν το διάολο το λιβάνι". Πάε και πολύ με τον πουρέ. Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!