Κουνουπίδι στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.5385
       
 
13 ψήφοι
glmou, 02.12.08

Περιγραφή

Εύκολο, υγιεινό και νοστιμότατο φαγητό! Ένα από τα αγαπημένα μου!
Κουνουπίδι στο φούρνο
photo: ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ

Συνταγή από:

glmou

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουνουπίδι
  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 3 σελινόριζες
  • 1 ντομάτα
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε όλα τα συστατικά και τα βάζουμε στο ταψί.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε λάδι και νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι αναλογίες ενδέχεται να αλλάξουν, ανάλογα με τα γούστα σας και το μέγεθος του ταψιού. Θα έλεγα να αρχίζατε βάζοντας το κομμένο κουνουπιδι στο ταψί για να υπολογίσετε τη χωρητικότητά του και αναλόγως να κινηθείτε με τα υπόλοιπα συστατικά. Εάν συνηθίζετε να βάζετε αλουμινόχαρτο πάνω από το φαγητό, καλό είναι να το πράξετε και να το αφαιρέσετε λίγο πριν από το τέλος. Εγώ προσωπικά το γυρνάω κάθε μισή ώρα έτσι ώστε να ψηθεί από όλες τις μεριές.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 13-12-08  
    Πολυ νοστιμο το κουνουπιδι!
    Το εκανα στη γαστρα και δεν το ανακακατεψα καθολου !!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 12-1-09  
    Να σε ρωτήσω, αφού τα βάλεις στο ταψί, πόσο νεράκι ρίχνεις? να τα σκεπάζει ή μεχρι την μέση τους?
    #
    Σχόλιο από glmou, 15-1-09  
    Μαριάννα Ν, το λάδι και το νερό μαζί να φτάνουν μέχρι τη μέση περίπου. Το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν μείνει μόνο με το λάδι.
    #
    Σχόλιο από Elfi, 9-5-09  
    AUTA TA FAGITA MOU ARESOUNE POLI.SOU DINO OLA TA PIROUNIA
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή, 10-5-09  
    Μπορείτε επίσης να βράσετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό πο βράζει και μετά τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και περιχύνουμε με ελαφριά μπεσαμέλ που τη φτιάχνουμε ανακατεύοντας 1 γιαούρτι, 1 αυγό και 1 κουταλιά μουστάρδα (όχι σκόνη).
    #
    Σχόλιο από glmou, 12-5-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 12-2-10  
    Πολύ νόστιμο φαγητό.Εγώ το έβρασα λίγο το κουνουπίδι πριν το βάλω στο ταψί για να μαλακώσει, του έβαλα και λίγο μπούκοβο και έγινε τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 20-4-10  
    Πολύ νόστιμο το κουνουπίδι σου glmou. Ίσως είναι και η πιο ωραία συνταγή για κουνουπίδι που έχω δοκιμάσει.
    #
    Σχόλιο από Nataska, 14-2-11  
    yummy!!!
    #
    Σχόλιο από Τσιμπιδα, 16-2-11  
    Τέλειο
    #
    Σχόλιο από sofiasofiasofia, 30-1-12  
    Τέλεια η συνταγή σου. Εγώ έκανα μια μικρή παραλλαγή. Ζεμάτισα το κουνουπίδι, το έστρωσα στο ταψί και έβαλα τις πατάτες από πάνω κομμένες κομματάκια. Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα σώταρα με το λάδι (ελαιόλαδο) σχηματίζοντας μια σάλτσα και τα έριξα από πάνω.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-3-12  
    εύγευστο φαγάκι, ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από manousd, 15-3-12  
    #
    Σχόλιο από somi085, 25-12-12  
    #
    Σχόλιο από konma, 7-2-13  
    Οντως πολύ νόστιμο και ελαφρύ. Συνήθως έκανα το κουνουπίδι ωγκρατέν άλλα αποφάσισα να δοκιμάσω μια συνταγή χωρίς τυριά και βούτυρο. Νομίζω ότι θα το καθιερώσω αυτό το πιάτο!
    #
    Σχόλιο από dari, 28-1-14  
    ένας διαφορετικός τρόπος για να φάμε το κουνουπίδι μιας και το είχαμε βαρεθεί βραστό και τηγανιτό και είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό για κρέας.

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 13-12-08  
    Πολυ νοστιμο το κουνουπιδι!
    Το εκανα στη γαστρα και δεν το ανακακατεψα καθολου !!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 12-1-09  
    Να σε ρωτήσω, αφού τα βάλεις στο ταψί, πόσο νεράκι ρίχνεις? να τα σκεπάζει ή μεχρι την μέση τους?
    #
    Σχόλιο από glmou, 15-1-09  
    Μαριάννα Ν, το λάδι και το νερό μαζί να φτάνουν μέχρι τη μέση περίπου. Το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν μείνει μόνο με το λάδι.
    #
    Σχόλιο από Elfi, 9-5-09  
    AUTA TA FAGITA MOU ARESOUNE POLI.SOU DINO OLA TA PIROUNIA
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή, 10-5-09  
    Μπορείτε επίσης να βράσετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό πο βράζει και μετά τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και περιχύνουμε με ελαφριά μπεσαμέλ που τη φτιάχνουμε ανακατεύοντας 1 γιαούρτι, 1 αυγό και 1 κουταλιά μουστάρδα (όχι σκόνη).
    #
    Σχόλιο από glmou, 12-5-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 12-2-10  
    Πολύ νόστιμο φαγητό.Εγώ το έβρασα λίγο το κουνουπίδι πριν το βάλω στο ταψί για να μαλακώσει, του έβαλα και λίγο μπούκοβο και έγινε τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 20-4-10  
    Πολύ νόστιμο το κουνουπίδι σου glmou. Ίσως είναι και η πιο ωραία συνταγή για κουνουπίδι που έχω δοκιμάσει.
    #
    Σχόλιο από Nataska, 14-2-11  
    yummy!!!
    #
    Σχόλιο από Τσιμπιδα, 16-2-11  
    Τέλειο
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-3-12  
    εύγευστο φαγάκι, ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από manousd, 15-3-12  
    #
    Σχόλιο από somi085, 25-12-12  
    #
    Σχόλιο από konma, 7-2-13  
    Οντως πολύ νόστιμο και ελαφρύ. Συνήθως έκανα το κουνουπίδι ωγκρατέν άλλα αποφάσισα να δοκιμάσω μια συνταγή χωρίς τυριά και βούτυρο. Νομίζω ότι θα το καθιερώσω αυτό το πιάτο!
    #
    Σχόλιο από dari, 28-1-14  
    ένας διαφορετικός τρόπος για να φάμε το κουνουπίδι μιας και το είχαμε βαρεθεί βραστό και τηγανιτό και είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό για κρέας.

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από sofiasofiasofia, 30-1-12  
    Τέλεια η συνταγή σου. Εγώ έκανα μια μικρή παραλλαγή. Ζεμάτισα το κουνουπίδι, το έστρωσα στο ταψί και έβαλα τις πατάτες από πάνω κομμένες κομματάκια. Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα σώταρα με το λάδι (ελαιόλαδο) σχηματίζοντας μια σάλτσα και τα έριξα από πάνω.

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Το tip της ημέρας

    Σπάστε το τσόφλι του αυγού σας στα δύο, γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα 1-2 σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί ενώ θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Εύκολα φαγητά
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της Mirta_Philly
    Λαχανικά
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Λαχανικά
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Jiasmin
    Λαδερα
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της λαλαλαλα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της eirini_d