Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστίσιμα
Μια διαφορετική συνταγή για ντολμαδάκια. Είναι τέλεια και για μπουφέ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάχανο αντί για αμπελόφυλλα, γίνονται πεντανόστιμα. Όμως προσοχή το λάχανο το ζεματάμε δεν το βράζουμε να μαλακώσει γιατί θα λιώσει.
Υλικά
-
400 γρ. μανιταράκια σε μικρά κομμάτια
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
4 αγγινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια
-
2 καρότα τριμμένα
-
2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
λίγο δυόσμο ξερό τριμμένο
-
1/2 κ. γλ. κοφτό, κανέλλα
-
1/2 κ. γλ. κοφτό, πιπέρι
-
6-7 ντομάτες τριμμένες
-
χυμό 2 λεμονιών
-
αλάτι
-
ελαιόλαδο
-
1 ντοματοχυμό (185 γρ.)
-
70-80 αμπελόφυλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα αμπελόφυλλα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν).
-
2
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε λεκάνη με κρύο νερό.
-
3
Ετοιμάζουμε τη γέμισηΒάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
-
4
Ρίχνουμε τις αγγινάρες, τα καρότα και τα μανιταράκια και αφήνουμε να σωταριστούν και να πιουν το ζουμί τους.
-
5
Κατεβάζουμε απ'τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό. Προσθέτουμε το ρύζι, το δυόσμο, την κανέλλα, το πιπέρι, τις ντομάτες, το χυμό λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
-
6
Παίρνουμε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα και βάζουμε με 1 κ. γλ. γέμιση. Διπλώνουμε προσεκτικά σε ρολάκια (πρώτα μια φορά την κάτω άκρη μετά τα πλαϊνα και διπλώνουμε σε ρολό) και τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
-
7
Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει.
-
8
Σκεπάζουμε μ'ένα πιάτο. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά.
Σχόλια (13)