κύρια φωτογραφία συνταγής Κούπες
ΔΙΑΜΑΝΤΩ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ @cook_8450525
ΚΥΠΡΟΣ

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις ωμες κουπες τις βαζουμε στην καταψηξη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 2 φλυτζανια πουργουρι (πλιγούρι) ψιλο
  2. 1/2 κουταλακι αλατι
  3. 2 φλυτζανια νερο κοχλαστο
  4. λιγη κανελα
  5. ΓΕΜΙΣΗ
  6. 1/2 κιλο κιμα χοιρινο
  7. 3 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
  8. λιγο αλατι
  9. μαιντανο
  10. αραβοσιτελαιο για το τηγανισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε το πουργουρι σε σκευος (κατα προτιμιση κατσαρολα) που κλεινει καλα. Ριχνουμε το κοχλαστο νερο στο πουργουρι το οποιο ριχνουμε στο νερο απο πριν το αλατι, το πιπερι και την κανελα (προαιρετικα).

  2. 2

    Αφηνουμε το μειγμα 1 ωρα περιπου στην καλα κλειστη κατσαρολα να τραβηξει το πουργουρι το νερο. Μετα για να μην ανοιξει η ζυμη την ζυμωνουμε στο μιξερ.

  3. 3

    Σωταρουμε τα κρεμμυδια μεχρι να μαραθουν. Τα βγαζουμε σε τρυπιτο και το λαδι που θα βγαλουν το ριχνουμε στον κιμα αφου προηγουμενος τον βαλουμε στην φωτια να μισοψηθει.

  4. 4

    Οταν ψηθει ο κιμας και μεινει χωρις τα υγρα του, οταν κρυωσει του βαζουμε τα μπαχαρικα τα κρεμυδια και τον ψιλοκομμενο μαιντανο. Βαζουμε και το κρασι.

  5. 5

    Παιρνουμε ενα μικρο κομματι απο το μειγμα με το πληγουρι το πλαθουμε καλα και το κανουμε μικρη μπαλιτσα.

  6. 6

     Με τα δαχτυλα ανοιγουμε τρυπα στην μεση και το πιεζουμε μεχρι να γινουν λεπτα τα τοιχωματα.

  7. 7

    Γεμιζουμε το ανοιγμα με την γεμιση και το πλαθουμε σαν κεφτε μακρουλο. (καθε φορα να βρεχεις τα δαχτυλα σου με λαδι για να μπορεις να δουλεψεις καλα το ανοιγμα του μειγματος)

  8. 8

    Τηγανιζουμε σε μπολικο λαδι τις κουπες λιγες λιγες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

Evi H.
Evi H. @cook_8450111
Νομίζω ότι για να μην σπάει το πληγούρι κάποιοι βάζουν 1 πατάτα βρασμένη και το μείγμα γίνεται πιο συμπαγές. Θα δοκιμάσω και το κόλπο με το μίξερ και θα βαθμολογήσω μόλις την φτιάξω.Πάντως οι κούπες είναι τέλειες!!! Μου αρέσουν με πολύ λεμόνι.

Από

ΔΙΑΜΑΝΤΩ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ @cook_8450525
στις
ΚΥΠΡΟΣ