Κουραμπιεδάκια
Κουραμπιεδάκια μπουκιές της κ.Βέφας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή η άχνη αν χρωματιστεί βρέχεται γι' αυτό και την ανακατεύουμε με την κρυσταλλικά που έχουμε χρωματίσει. Το καλύτερο είναι να έχουμε χρωματίσει τη ζάχαρη και να την έχουμε αφήσει να στεγνώσει αν γίνεται 1 ημέρα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο γύρω στα 20΄ να ασπρίσει, να μοιάζει με σαντιγύ και προσθέτουμε την άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα λίγη ώρα ακόμη και προσθέτουμε το αλεύρι με τη βανίλια λίγο λίγο.
-
2
Όταν ενσωματωθούν ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
-
3
Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι και κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια ή βγάζουμε με κουπ πατ σε μέγεθος μπουκιάς.
-
4
Ψήνουμε στους 170ο 20΄με 30΄.
-
5
Ανακατεύουμε 2-3 σταγόνες χρώμα στην κρυσταλλική ζάχαρη και την κάνουμε σκόνη στο μούλτι. Έπειτα την ανακατεύουμε με την άχνη.
-
6
Όταν βγουν από το φούρνο τους πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη τρούφα.
Σχόλια