Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Bαθμολογία: 4.1667
       
 
6 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 16.11.07

Περιγραφή

Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες με το πλούσιο άρωμα βουτύρου που μας γλυκαίνουν τη ζωή στις γιορτές και όχι μόνο!
Κουραμπιέδες αμυγδάλου
photo: Λίλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο αλεύρι μαλακό (1 κιλό)
  • 2 φλυτζάνια μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ψιλή
  • 1 κουταλάκι σόδα ή baking powder
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
  • 2 βανίλιες
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουραμπιέδες
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Κουζίνα: Ελληνική
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
  2. Προσθέτουμε τη σόδα ή το baking powder διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό
  3. Ρίχνουμε και το αλεύρι με τις βανίλιες λίγο λίγο
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ζύμη μαλακή
  5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε κουραμπιέδες ή κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια
  6. Τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή βουτυρωμένη λαδόκολλα
  7. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170-180 βαθμούς)να ροδίσουν
  8. Μόλις ψηθούν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη άχνη

Λίγα μυστικά ακόμα

Για αφράτο μίγμα, καλύτερα μην λιώσετε τη μαργαρίνη. Απλά ανακατέψτε λίγο με κουτάλι. Αν δε σας αρέσει το ανθόνερο, μπορείτε να το παραλείψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια, στην ίδια ποσότητα.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-12-07  
    Καλό θα ήταν όσοι σκοπεύετε να τη δοκιμάσετε, να αυξήσετε τη ζάχαρη στη ζύμη!Πάντως σήμερα τα φτιαξα και ήταν πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 11-12-07  
    tip: για πιο απολαυστικούς κουραμπιέδες, βάλτε ολόκληρα αμυγδαλάκια! s.o.s.: Στο πρώτο 20λεπτο με μισάωρο βγάλτε έναν και ανοίξτε τον με πιρουνάκι να δείτε αν ψήθηκε! Οι κουραμπιέδες δε ροδίζουν αφού δεν έχουν αβγό! Το νου σας μην καούν! Αντί για ανθόνερο, στη ζύμη μέσα μπορείτε να βάλετε ούζο!
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 4-12-08  
    Δεν φουσκωσαν καθολου ασε που η ζυμη εγινε σαν ψιχουλα κ ταλεπωρηθηκα πολυ για να τα ζυμωσω
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-12-08  
    τΙ ΝΑ ΠΩ....ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟΥς "ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕς ΟΝΕΙΡΟ" ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ
    #
    Σχόλιο από dimikl, 12-12-08  
    Απάντηση για την choco girl: Όσες φορές έκανα κουραμπιέδες,η ζύμη ήταν όπως την περιέγραψες,τρίμματα.Πιστεύω πως έτσι πρέπει να είναι ώστε να λιώνουν στο στόμα.Δεν πρέπει να είναι σκληροί.Τουλάχιστον εμένα δεν μου αρέσουν έτσι.Όσο για το αν σου φούσκωσαν ή όχι δε νομίζω ότι φταίει η συνταγή.Μήπως δεν έβαλες την απαιτούμενη ποσότητα μπαίικιν;Εξάλλου οι κουραμπιέδες δε φουσκώνουν πολύ.Αντίθετα αν πέσει παραπάνω διογκωτικό και ειδικά σόδα,απλώνουν και γίνονται σαν τηγανίτες.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-12-08  
    Αν δε θελετε σοδα, βαλτε 1 φακελο μπεικιν στη 1 δοση.Παντως η συνταγη "κουραμπιεδες ονειρο" εχει 100% επιτυχια!Και οντως, δε φουσκωνουν πολυ κι επειδη απλωνουν με τη σοδα πρεπει να τα πλαθετε μεγαλουτσικα!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 6-11-09  
    Άρχισα από τώρα τις δοκιμές για τους κουραμπιέδες των ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ. Πολύ καλή συνταγή, αφράτοι, τραγανοί, μυρωδάτοι!
    #
    Σχόλιο από Dimitriiii, 19-11-10  
    ποση ωρα θελει ολο το γλυκο να γινει...??? κ τ φλιτζανη??? για καφε για τσαι??? υπαρχο0ν πολλων χορικοτητων φλιτζανια
    #
    Σχόλιο από momOlga, 10-12-10  
    Εγιναν νοστιμοι και τραγανοι. Αλλα η ζυμη εγινε σαν ψιχουλα και μου πηρε πανω απο μια ωρα. Συνολικα μαζι με το ψησιμο μου πηρε 2 μιση ωρες..Και μου βγηκαν περιπου 40 μετριες μπαλιτσες (ηταν αδυνατο να φτιαξω το παραδοσιακο σχημα γιατι ανοιγαν!)
    #
    Σχόλιο από Dimitris Zlatanos, 3-12-11  
    δεν την εκανα αλλα αναρωτιεμαι αν μπορει η μαργαρινη να εχει το πλουσιο αρωμα βουτυρου!!!!
    #
    Σχόλιο από mypadri, 2-12-12  
    πλούσιο άρωμα βουτύρου με μαργαρίνη δεν γίνεται!!!!
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 2-12-12  
    ωραια συνταγη μονο που θα αντικαταστησω την καρκινογονα μαργαρινη με φρεσκο αγνο αγελαδινο βουτυρο
    #
    Σχόλιο από Roulita23, 16-9-13  
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 19-12-13  
    Φανταστικοί! Ωραιότερους δεν έχω φάει! Αρωματικοί, τρυφεροί, λυώνουν στο στόμα! Τώρα για μένα δεν υπάρχουν άλλοι!
    #
    Σχόλιο από july88, 27-12-13  
    Είναι ωραία συνταγή αλλά θα την προτιμήσω την επομενη φορά με βούτυρο.

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-12-07  
    Καλό θα ήταν όσοι σκοπεύετε να τη δοκιμάσετε, να αυξήσετε τη ζάχαρη στη ζύμη!Πάντως σήμερα τα φτιαξα και ήταν πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 4-12-08  
    Δεν φουσκωσαν καθολου ασε που η ζυμη εγινε σαν ψιχουλα κ ταλεπωρηθηκα πολυ για να τα ζυμωσω
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-12-08  
    τΙ ΝΑ ΠΩ....ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟΥς "ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕς ΟΝΕΙΡΟ" ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ
    #
    Σχόλιο από dimikl, 12-12-08  
    Απάντηση για την choco girl: Όσες φορές έκανα κουραμπιέδες,η ζύμη ήταν όπως την περιέγραψες,τρίμματα.Πιστεύω πως έτσι πρέπει να είναι ώστε να λιώνουν στο στόμα.Δεν πρέπει να είναι σκληροί.Τουλάχιστον εμένα δεν μου αρέσουν έτσι.Όσο για το αν σου φούσκωσαν ή όχι δε νομίζω ότι φταίει η συνταγή.Μήπως δεν έβαλες την απαιτούμενη ποσότητα μπαίικιν;Εξάλλου οι κουραμπιέδες δε φουσκώνουν πολύ.Αντίθετα αν πέσει παραπάνω διογκωτικό και ειδικά σόδα,απλώνουν και γίνονται σαν τηγανίτες.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-12-08  
    Αν δε θελετε σοδα, βαλτε 1 φακελο μπεικιν στη 1 δοση.Παντως η συνταγη "κουραμπιεδες ονειρο" εχει 100% επιτυχια!Και οντως, δε φουσκωνουν πολυ κι επειδη απλωνουν με τη σοδα πρεπει να τα πλαθετε μεγαλουτσικα!
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 6-11-09  
    Άρχισα από τώρα τις δοκιμές για τους κουραμπιέδες των ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ. Πολύ καλή συνταγή, αφράτοι, τραγανοί, μυρωδάτοι!
    #
    Σχόλιο από momOlga, 10-12-10  
    Εγιναν νοστιμοι και τραγανοι. Αλλα η ζυμη εγινε σαν ψιχουλα και μου πηρε πανω απο μια ωρα. Συνολικα μαζι με το ψησιμο μου πηρε 2 μιση ωρες..Και μου βγηκαν περιπου 40 μετριες μπαλιτσες (ηταν αδυνατο να φτιαξω το παραδοσιακο σχημα γιατι ανοιγαν!)
    #
    Σχόλιο από Dimitris Zlatanos, 3-12-11  
    δεν την εκανα αλλα αναρωτιεμαι αν μπορει η μαργαρινη να εχει το πλουσιο αρωμα βουτυρου!!!!
    #
    Σχόλιο από mypadri, 2-12-12  
    πλούσιο άρωμα βουτύρου με μαργαρίνη δεν γίνεται!!!!
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 2-12-12  
    ωραια συνταγη μονο που θα αντικαταστησω την καρκινογονα μαργαρινη με φρεσκο αγνο αγελαδινο βουτυρο
    #
    Σχόλιο από Roulita23, 16-9-13  
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 19-12-13  
    Φανταστικοί! Ωραιότερους δεν έχω φάει! Αρωματικοί, τρυφεροί, λυώνουν στο στόμα! Τώρα για μένα δεν υπάρχουν άλλοι!
    #
    Σχόλιο από july88, 27-12-13  
    Είναι ωραία συνταγή αλλά θα την προτιμήσω την επομενη φορά με βούτυρο.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Dimitriiii, 19-11-10  
    ποση ωρα θελει ολο το γλυκο να γινει...??? κ τ φλιτζανη??? για καφε για τσαι??? υπαρχο0ν πολλων χορικοτητων φλιτζανια

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 11-12-07  
    tip: για πιο απολαυστικούς κουραμπιέδες, βάλτε ολόκληρα αμυγδαλάκια! s.o.s.: Στο πρώτο 20λεπτο με μισάωρο βγάλτε έναν και ανοίξτε τον με πιρουνάκι να δείτε αν ψήθηκε! Οι κουραμπιέδες δε ροδίζουν αφού δεν έχουν αβγό! Το νου σας μην καούν! Αντί για ανθόνερο, στη ζύμη μέσα μπορείτε να βάλετε ούζο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
    Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...
    Μελομακάρονο ή Κουραμπιέ;
    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ως αναπόσπαστο κομ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της korina noti
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της zetamiss
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti
    Χριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    Χριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23