κύρια φωτογραφία συνταγής Κουραμπιέδες αμυγδάλου
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες με το πλούσιο άρωμα βουτύρου που μας γλυκαίνουν τη ζωή στις γιορτές και όχι μόνο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για αφράτο μίγμα, καλύτερα μην λιώσετε τη μαργαρίνη. Απλά ανακατέψτε λίγο με κουτάλι. Αν δε σας αρέσει το ανθόνερο, μπορείτε να το παραλείψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια, στην ίδια ποσότητα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 1 πακέτο αλεύρι μαλακό (1 κιλό)
  2. 2 φλυτζάνια μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  3. 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ψιλή
  4. 1 κουταλάκι σόδα ή baking powder
  5. 250 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
  6. 2 βανίλιες
  7. ανθόνερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν

  2. 2

    Προσθέτουμε τη σόδα ή το baking powder διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό

  3. 3

    Ρίχνουμε και το αλεύρι με τις βανίλιες λίγο λίγο

  4. 4

    Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ζύμη μαλακή

  5. 5

    Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε κουραμπιέδες ή κόβουμε με κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια

  6. 6

    Τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή βουτυρωμένη λαδόκολλα

  7. 7

    Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170-180 βαθμούς)να ροδίσουν

  8. 8

    Μόλις ψηθούν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη άχνη

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870
Καλό θα ήταν όσοι σκοπεύετε να τη δοκιμάσετε, να αυξήσετε τη ζάχαρη στη ζύμη!Πάντως σήμερα τα φτιαξα και ήταν πολύ ωραία!

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις